Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Αποπομπή του Μπερλουσκόνι ψήφισε η ιταλική Γερουσία

Αποπομπή του Μπερλουσκόνι ψήφισε η ιταλική ΓερουσίαΠέμπτη, 28 Νοεμβρίου, 2013
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ FORZA ITALIA

Υπέρ της αποπομπής του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ψήφισε η Γερουσία της Ιταλίας, μετά την καταδίκη του για φορολογικές απάτες. Η απόφαση της Γερουσίας έχει άμεση ισχύ.

Κατά την ισχύουσα νομοθεσία, για τα επόμενα έξι χρόνια ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για να εκλεγεί στο ιταλικό κοινοβούλιο.
«Κάναμε απλώς ό,τι μας επέβαλε ο νόμος, δεν είναι κάτι το εξαιρετικό, είναι ακριβώς αυτό το οποίο έπρεπε να γίνει», επισήμανε ο Ντάριο Στεφάνο, πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της γερουσίας, που είχε εισηγηθεί να αποπεμφθεί ο Μπερλουσκόνι.
Αποπομπή του Μπερλουσκόνι ψήφισε η ιταλική ΓερουσίαΟ ηγέτης της κεντροδεξιάς λίγο πριν από την ψηφοφορία της ολομέλειας της γερουσίας απευθύνθηκε σε πλήθος υποστηρικτών του που συγκεντρώθηκαν έξω από την κατοικία του, το μέγαρο Γκρατσιόλι, στο κέντρο της Ρώμης.
Ο μεγιστάνας του Τύπου καταφέρθηκε και πάλι κατά της «πολιτικοποιημένης δικαιοσύνης» και των «αριστερών δικαστών που θέλουν να βοηθήσουν την παράταξή τους να καταλάβει την εξουσία».
«Μπορούμε να δουλέψουμε, να κάνουμε πολλά, έστω και αν δεν είμαι πλέον στο κοινοβούλιο», πρόσθεσε ο Ιταλός καναλάρχης και πολιτικός επικαλούμενος το παράδειγμα του Μπέπε Γκρίλο —επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων— και του Ματέο Ρέντσι, δημάρχου της Φλωρεντίας, που όπως όλα δείχνουν πρόκειται να αναδειχτεί σύντομα επικεφαλής της κεντροαριστεράς.
«Είμαστε εδώ και θα παραμείνουμε εδώ, σας το υπόσχομαι, θα τραβήξουμε μπροστά», είπε στους υποστηρικτές του ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος χαρακτήρισε την σημερινή «ημέρα πένθους για τον νόμο, το δίκαιο και την δημοκρατία».

Μαρίνα Μπερλουσκόνι: Ντροπή για τη δημοκρατία
Στην αποπομπή του πατέρα της από την Γερουσία αναφέρθηκε σε δηλώσεις της και η Μαρίνα Μπερλουσκόνι.
«Η χώρα αυτή και η δημοκρατία μας πρέπει να ντρέπονται για όσα αναγκάζεται να υπομείνει ο πατέρας μου. Αυτή η πολιτική ηγεσία θα μετανιώσει διότι παραδόθηκε και πάλι σε μια δικαστική εξουσία που προσπαθεί να καταστρέψει οποιονδήποτε επιχειρεί να περιορίσει τις υπερεξουσίες της», υποστήριξε η πρωτότοκη κόρη του κεντροδεξιού πρώην πρωθυπουργού.
«Η Ιταλία δεν αξίζει να παρακολουθεί παθητικά την απομάκρυνση από έναν από τους χώρους που αποτελούν σύμβολα της δημοκρατίας ενός άνδρα που επέλεξαν με την ψήφο τους εκατομμύρια Ιταλοί. Όλα βασίστηκαν σε μια παράλογη καταδίκη, με την καταπάτηση βασικών νομικών κανόνων και συνταγματικών αρχών. Το σημερινό γεγονός θα στιγματίσει, αναμφίβολα, την Ιστορία της Ιταλίας», πρόσθεσε η Μαρίνα Μπερλουσκόνι.
Σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι δεν είναι τυχαίο πως η κόρη του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης και πολιτικού έκανε αμέσως δηλώσεις σχετικά με την αποπομπή του. Καλλιεργείται, πιθανότατα, το έδαφος για μια «επικείμενη οικογενειακή διαδοχή» στην ηγεσία της ιταλικής κεντροδεξιάς, κατά τις εκτιμήσεις πολλών εκ των αναλυτών.
Όπως αναμενόταν οι βουλευτές και οι γερουσιαστές της Φόρτσα Ιτάλια εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον Καβαλιέρε και την ανησυχία τους για την πολιτική κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα.
Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος, Πάολο Ρομάνι και Ρενάτο Μπρουνέτα, ζήτησαν από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο συνάντηση μαζί του το συντομότερο δυνατόν, για να εξετάσουν από κοινού τα νέα δεδομένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου