Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου, 2013

  • Με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ υπερψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές των ΑΕΙ, να εξεταστούν κατά την εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου και του Ιουνίου του 2014, σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, ανεξαρτήτως εάν αυτά έχουν διδαχθεί το χειμερινό ή το εαρινό εξάμηνο.
  • Δεκάδες περιστατικά, ανάμεσά τους και επίθεση σε βάρος ανήλικου μαθητή, μελετούν οι ανακρίτριες της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής. Οι καταθέσεις των μαρτύρων είναι συγκλονιστικές. Κατάθεση και από τη Λ.Κανέλλη έχουν πάρει οι Ι.Κλάπα και Μ.Δημητροπούλου.
  • Τo ενδεχόμενο η επέκταση ζωής του γάλακτος να ανοίξει ζητήματα που άπτονται της υγείας του καταναλωτή, επεσήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.
  • Το ΠΑΣΟΚ προωθεί τροπολογία για την επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, τονίζοντας ότι θα προηγηθεί διάλογος. Εν τω μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την υπαναχώρηση της κυβέρνησης από την πρότασή της, τονίζοντας ότι «το υπάρχον σύμφωνο συμβίωσης παγιώνει τις διακρίσεις».
  • Τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας και της Ελλάδας για την απελευθέρωση του λαού του ζήτησε ο πρέσβης Μαρουάν Τουμπάσι στην εκδήλωση της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης για τη Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό Λαό που τιμάται την 29η Νοεμβρίου, ημέρα που συμπίπτει με την απόφαση του 1947 για τον διαμελισμό της Παλαιστίνης. Φέτος συμπληρώνεται επίσης ένας χρόνος από την αναγνώριση της Παλαιστίνης ως κράτος-παρατηρητής στον ΟΗΕ στην ψηφοφορία-ορόσημο που διεξήχθη στη Γενική Συνέλευση ανήμερα της ίδιας ιστορικής επετείου.

Κόσμος

  • Στη σκιά της ψυχρολουσίας που επιφύλαξε η ουκρανική προεδρία στην ΕΕ, υπαναχωρώντας στο παρά πέντε από την υπογραφή της συμφωνίας σύνδεσης, ήλθαν ενώπιος ενωπίω οι «28» με τον Βίκτορ Γιανούκοβιτς στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Η Ένωση διαμηνύει προς τον Ουκρανό πρόεδρο πως η πρότασή της παραμένει στο τραπέζι. «Δεν έχω καμία ελπίδα ότι θα το πετύχουμε αυτή τη φορά, αλλά η πόρτα παραμένει ανοιχτή» δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ προσερχόμενη στη σύνοδο της Ανατολικής Εταιρικής Σχέση που συνεχίζεται την Παρασκευή.
  • Γιγαντώνεται το προσφυγικό δράμα στη Συρία καθώς ο αριθμός των πολιτών που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους έχει ξεπεράσει τα τρία εκατομμύρια, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ΟΗΕ απευθύνοντας έκκληση για μια «μαζική» υποστήριξη ώστε να βοηθηθούν οι γειτονικές χώρες που είναι αντιμέτωπες με την αυξανόμενη εισροή μεταναστών.
  • Ο Τζέιμς Χάουελς από το Νιούπορτ αναζητά απεγνωσμένα στη χωματερή τον σκληρό δίσκο που πέταξε. Ο δίσκος περιέχει 7.500 εικονικά νομίσματα bitcoin, η πραγματική αξία των οποίων ξεπερνά τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή του εικονικού νομίσματος ξεπέρασε την Τετάρτη για πρώτη φορά τα 1.000 δολάρια.
  • Ένας φοιτητής σκοτώθηκε σε συγκρούσεις υποστηρικτών του Μοχάμεντ Μόρσι και δυνάμεων ασφαλείας στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου την Πέμπτη, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.Νωρίτερα, αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού, προκειμένου να απωθήσουν τους φοιτητές και τους υποστηρικτές του Μόρσι που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Πανεπιστήμιο.
  • Χιλιάδες άνθρωποι στις ΗΠΑ περνούν τη ζωή τους στη φυλακή εξαιτίας πταισμάτων. Οργανώσεις για τα πολιτικά δικαιώματα απαιτούν αλλαγή των επίμαχων νόμων, που πλήττουν κυρίως αφροαμερικανούς πολίτες.

Οικονομία

  • Το bitcoin έσπασε το φράγμα των 1.000 δολαρίων, όταν στις αρχές του 2010 η σχετική ισοτιμία ήταν ένα bitcoin για 4 σεντ του δολαρίου. Η ισοτιμία του ψηφιακού νομίσματος σε σχέση με το δολάριο έχει σημειώσει άνοδο 614% μέσα σε δύο μόλις μήνες.
  • Αποχωρεί οριστικά το Κατάρ από τον διαγωνισμό για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, όχι όμως και από την Ελλάδα αφού βρίσκεται σε συζητήσεις για την αγορά άλλων ακινήτων στη χώρα.
  • Η ευρωπαϊκή προεδρία, την οποία θα αναλάβει η Ελλάδα τον Ιανουάριο, πρέπει να είναι επιτυχής και για την ίδια και για το σύνολο της Ευρώπης, και στη διάρκεια αυτού του εξαμήνου θα πρέπει να ολοκληρωθεί ένα σημαντικό μέρος της τραπεζικής ένωσης, περιλαμβανομένων των μέτρων για την εγγύηση των καταθέσεων, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ, σε συνέντευξη Τύπου, στην Αθήνα.

Αθλητισμός

  • Προσπάθησε για μια επική ανατροπή στην Τραπεζούντα ο Απόλλων Λεμεσού, όμως ηττήθηκε 4-2 από την τοπική Τραμπζονσπόρ και αποχαιρέτησε το Europa League. Στο 0-0 έμεινε ο ΑΠΟΕΛ με την Μακάμπι Τελ Αβίβ και πλέον η πρόκριση δυσκολεύει. Την πρόκριση στους «32» εξασφάλισε η Ανζί Μαχατσκάλα πίσω από την Τότεναμ, ενώ στους «32» πέρασαν την Πέμπτη και οι Γκενκ, Σεβίλη, Λιόν, Μπέτις, Τραμπζονσπόρ, Λάτσιο, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, και η Άλκμααρ που νίκησε με 2-0 την Μακάμπι Χάιφα από τον όμιλο του ΠΑΟΚ.
  • Η ΠΑΕ Άρης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ενημερώνει για τις επαφές του Δημήτρη Ηλιάδη με τον υποψήφιο επενδυτή και αναφέρει ότι η διοίκηση της ομάδας θεωρεί καταληκτική ημερομηνία την 5η Δεκεμβρίου, οπότε και λήγει η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.
  • Την ικανοποίησή του για την εμφάνιση και τη νίκη κόντρα στην Σαχτέρ, εξέφρασε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Χουμπ Στέφενς λέγοντας μεταξύ άλλων πως ο «Δικέφαλος» έπαιξε σαν πραγματική ομάδα. Ο Παναγιώτης Γλύκος δεν θα μπορούσε παρά να είναι χαρούμενος, αφού όχι μόνο επέστρεψε στους ευρωπαϊκούς αγώνες (λόγω της τιμωρίας του Χακόμπο για πειθαρχικό παράπτωμα), αλλά έκανε και μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Κίτσιου: «Σημαντικό που προκριθήκαμε». Κουμίκοφ: «Πιο ποιοτικός ο ΠΑΟΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου