Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, 2013

  • Σε συμβολικό χτίσιμο της πύλης του Δρομοκαΐτειου προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας οι εργαζόμενοι του ψυχιατρικού νοσοκομείου, διαμαρτυρόμενοι για το πρόγραμμα διαθεσιμότητας στις ψυχιατρικές δομές. Χαρακτηρίζουν έγκλημα το κλείσιμο ψυχιατρικών νοσοκομείων, καθώς πλήττει την πιο ευπαθή ομάδα του πληθυσμού. Ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε γραφικότητα το «χτίσιμο» της πύλης του νοσοκομείου.
  • Σε αγώνα δρόμου προκειμένου να κλείσουν οι εκκρεμότητες με την τρόικα, η οποία επιστρέφει στις 2 Δεκεμβρίου, αποδύεται η κυβέρνηση. Η 9η Δεκεμβρίου, όταν συνεδριάζει το Eurogroup, δεν φαίνεται πλέον πιθανή ημερομηνία ολοκλήρωσης των διαβουλεύσεων κι έτσι η κυβέρνηση στοχεύει πλέον στην επόμενη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών, στα τέλη του Δεκεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση επιθυμεί να έχει τακτοποιήσει το ζήτημα πριν από την επίσημη ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ.
  • Παρουσιάζεται σήμερα, Δευτέρα, στις 13:00, σε ειδική εκδήλωση στο ΥΠΕΞ, από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, το λογότυπο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.
  • Δεν φαίνεται να έχουν κάποιο απτό αποτέλεσμα οι επαφές του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τους πρυτάνεις των οκτώ ΑΕΙ στα οποία εφαρμόστηκε η διαθεσιμότητα. Αν και ο κ. Αρβανιτόπουλος έκανε πρόταση πέντε σημείων και συνεχίζει τις συναντήσεις του σήμερα, Δευτέρα, με τον πρύτανη του ΑΠΘ Γ.Μυλόπουλο, η Σύγκλητος του ΕΜΠ ζήτησε την αναστολή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διαθεσιμότητα και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ συνεχίζουν την απεργία τους για 12η εβδομάδα.
  • Αρχίζει σήμερα, Δευτέρα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη για την υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, που φέρεται να έλαβε από τη Siemens. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Τάσος Μαντέλης νομιμοποίησε παράνομα χρήματα που έλαβε από τη γερμανική εταιρεία για την υπογραφή, το 1997, της σύμβασης 8002 του ΟΤΕ για την ψηφιοποίηση των κέντρων του.

Κόσμος

  • Λάδι στη φωτιά της διαμάχης με την Ιαπωνία για τα νησιά Ντιαογού/Σενκάκου ρίχνει η επέκταση του κινεζικού εναέριου χώρου στα ανατολικά, με την οποία το Πεκίνο διεκδικεί αρμοδιότητα για μεγάλο μέρος του εναέριου χώρου πάνω από την Ανατολική Θάλασσα και το διαφιλονικούμενο νησιωτικό σύμπλεγμα. Μετά τις έντονες αντιδράσεις του Τόκιο, επικρίσεις ήρθαν και από τις ΗΠΑ -τις οποίες η Κίνα κατηγόρησε για εμπλοκή στη διμερή διαμάχη και μεροληπτική στάση.
  • Να καθησυχάσει το Ισραήλ για την προκαταρκτική συμφωνία με το Ιράν αποπειράθηκε εκ νέου ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε επικοινωνία του με τον Μπεντζαμίν Νετανιάχου, διαβεβαιώνοντάς τον για την πρόθεση της Ουάσινγκτον να ξεκινήσει άμεσα διαβουλεύσεις με το Ισραήλ για τα επόμενα στάδια της διαπραγμάτευσης. Με τη συμφωνία στη Γενεύη, στην οποία ο Νετανιάχου αντέδρασε με εμφανή δυσαρέσκεια, το Ισραήλ βρίσκει το περιθώριο κινήσεών του αρκετά περιορισμένο απέναντι στην Τεχεράνη.
  • Οι ισπανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανακοίνωσαν την Κυριακή τη διάσωση 53 μεταναστών που βρίσκονταν πάνω σε αυτοσχέδιο σκάφος στα χωρικά ύδατα μεταξύ της Ανδαλουσίας και της ακτής του Μαρόκου.
  • Περισσότεροι από 100.000 διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους του Κιέβου για να διαδηλώσουν κατά της απόφασης της κυβέρνησης να αναστείλει τη συμφωνία σύνδεσης και ελεύθερου εμπορίου με την ΕΕ, με φόντο την άρνηση αποφυλάκισης της Γιούλια Τιμοσένκο. Ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης συμμετείχαν στη διαμαρτυρία, η οποία φέρεται να είναι η μεγαλύτερη στη χώρα από την Πορτοκαλί Επανάσταση. Συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομίας και χρήση δακρυγόνων.
  • Με ποσοστό 65,3% και αιτιολογικό τι δεν επιθυμούν η χώρα τους «να χάσει τη διεθνή ανταγωνιστικότητά της στον τομέα του επιχειρείν», οι Ελβετοί ψηφοφόροι απέρριψαν στο δημοψήφισμα της Κυριακής την πρόταση της «Πρωτοβουλίας 1:12» που θα έβαζε «φρένο» στο μηνιαίο μισθό εταιρικών στελεχών, ορίζοντας ότι δεν μπορεί να είναι υψηλότερος του 12πλάσιου του κατώτατου μισθού σε μία εταιρία (ο οποίος στο ελβετικό έδαφος ξεπερνά τις 2.350 ευρώ).

Οικονομία

  • Την Τρίτη ή την Τετάρτη θα καταβληθεί η προκαταβολή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης στους δικαιούχους, σύμφωνα με δήλωση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη στο Twitter.
  • Η Ελλάδα θα χρειασθεί να λάβει νέα μέτρα την περίοδο 2014-2016, όχι οριζόντια, αλλά στοχευμένα, ώστε να μην πληγούν οι πιο αδύναμες ομάδες του πληθυσμού, τονίζει ο Πόουλ Τόμσεν. Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ επιμένει στην ανάγκη απολύσεων στο Δημόσιο και διαχωρισμού μεταξύ αυτών που δεν μπορούν να αποπληρώσουν το δάνειό τους και όσων εκμεταλλεύονται τη νομοθεσία. Τέλος, καλεί το Eurogroup να τηρήσει τη δέσμευσή του για το ελληνικό χρέος.
  • Νέα φόρμουλα στο θέμα των πλειστηριασμών θα παρουσιάσει στην τρόικα η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος της Κυριακής, παραμένει σε καθεστώς προστασίας η πρώτη κατοικία εφόσον η αντικειμενική της αξία είναι έως 200.000 ευρώ, ανεξαρτήτως αν πρόκειται για άγαμο ή οικογένεια με παιδιά.

Αθλητισμός

  • Με τον... αγαπημένο του τρόπο φέτος, δηλαδή με ανατροπή, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-1 του Αρη στην Τούμπα για τη 12η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης είχε συναρπαστική εξέλιξη, με τους φιλοξενούμενος να προηγούνται με τον Ουντότζι στο 59΄, αλλά τον «Δικέφαλο» να επιστρέφει σε ακόμη ένα ματς, χάρη στα γκολ των Λούκας (72΄), Αθανασιάδη (80΄) και Βούκιτς (90΄) με τον πρώτο και τον τελευταίο να είναι αυτοί που πέρασαν ως αλλαγές και μαζί με τον Στοχ (μπήκε στο 68') ήταν αυτοί που ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση του ΠΑΟΚ. Κορυφαίος του Άρη ο τερματοφύλακας Διούδης που πάλεψε για να κρατήσει το... 0, αλλά ατύχησε.
  • Σοβαρά επεισόδια με εννέα τραυματίες διαδραματίστηκαν στο γήπεδο της Νις, όπου η τοπική ομάδα ηττήθηκε 1-0 από τη Σεντ Ετιέν για τη 14η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος. Οι οπαδοί των δύο ομάδων επιδόθηκαν σε... καρεκλοπόλεμο, με αυτούς των φιλοξενούμενων να ξηλώνουν τα πλαστικά καθίσματα και να τα εκτοξεύουν κατά των γηπεδούχων, οι οποίοι απάντησαν και η κατάσταση ξέφυγε εκτός ελέγχου. Κατά τα άλλα, με ένα τέρμα του Σουαρέ στο 84ο λεπτό, η Λιλ επικράτησε της Τουλούζ και μείωσε στους 4 βαθμούς την απόσταση από την πρωτοπόρο Παρί Σεν Ζερμέν.
  • Την εντυπωσιακή της πορεία συνέχισε η Βιγιαρεάλ, που επικράτησε εκτός έδρας της Λεβάντε με 3-0 σε αναμέτρηση για την 14η αγωνιστική της Primera Division. Αργά το βράδυ του Σαββάτου, η Ατλέτικο Μαδρίτης συνέτριψε με 7-0 στο «Βιθέντε Καλντερόν» τη Χετάφε, με τον Ραούλ Γκαρσία να σημειώνει στο 69' ίσως το γκολ της χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου