Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, 2013

  • Με απόφαση του Δημάρχου Νάουσας κ. Καραμπατζού αναστέλεται για σήμερα, Τετάρτη, στο δήμο η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων. Όπως αναφέρεται στην απόφαση, τα σχολεία κλείνουν «έχοντας υπόψη τα προβλήματα θέρμανσης των σχολικών μονάδων εξαιτίας της υποχρηματοδότησης, αλλά και την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, με τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας».
  • Την πρόταση της διοίκησης του ΟΓΑ για την εκ νέου απόδοση σύνταξης σε 62.000 ανασφάλιστους υπερήλικες θα θέσει ο διοικητής του Οργανισμού Ξενοφών Βεργίνης υπόψη του υπουργού Οικονομικών, την ερχόμενη Τρίτη. Πρόκειται για υπερήλικες που λάμβαναν 360 ευρώ σύνταξη, η οποία διακόπηκε.
  • Για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) και το θέμα των πλειστηριασμών «ισχύει ό,τι έχει πει η κυβέρνηση», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε επίσης πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο να ανοίξει θέμα ομαδικών απολύσεων και εμφανίστηκε αισιόδοξος για το κλείσιμο των θεμάτων στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Συνέχεια στην κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ για τα υποβρύχια.
  • Τη διεύρυνση των εισοδηματικών και ηλιακών κριτηρίων για τη χορήγηση, από 1ης Ιανουαρίου 2014, επιδόματος ύψους 200 ευρώ σε μακροχρόνια άνεργους, ανακοίνωσε από τη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, με στόχο, όπως είπε, να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων.
  • Το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, ύστερα από τη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της Συνόδου, συναντήθηκε με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και του έθεσε υπόψιν τις θέσεις των πανεπιστημίων για τα τρέχοντα προβλήματα και ιδιαίτερα το ζήτημα της διαθεσιμότητας.

Κόσμος

  • Σε προγραμματική συμφωνία κατέληξαν οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ (CDU), το αδελφό τους κόμμα στη Βαυαρία CSU και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), ανοίγοντας το δρόμο για το Μεγάλο Συνασπισμό στο Βερολίνο. Η συμφωνία πρέπει να περάσει από την έγκριση των μελών του SPD, σε εσωκομματική κάλπη που αναμένεται στις αρχές του Δεκεμβρίου. Δεν διαφαίνεται σημαντική αλλαγή πλεύσης της επόμενης γερμανικής κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.
  • Επιτροπή του βελγικού Κοινοβουλίου καλείται την Τετάρτη να αποφασίσει εάν θα δώσει την έγκρισή της σε προτεινόμενο νομοσχέδιο με το οποίο θα δοθεί το δικαίωμα στην ευθανασία και στους ανήλικους που πάσχουν από ανίατες ασθένειες και βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της νόσου. Εάν ακολούθως η Βουλή εγκρίνει το νόμο, το Βέλγιο θα γίνει η πρώτη χώρα παγκοσμίως που αίρει τον ηλικιακό περιορισμό για την ευθανασία. Ωστόσο, δεν θα καταργηθεί ο ρόλος των κηδεμόνων των παιδιών, αφού οι γονείς τους θα έχουν ουσιαστικό λόγο στην απόφαση για τον τερματισμό της ζωής τους.
  • Μεγάλος συνασπισμός τέλος στην Ιταλία μετά το οριστικό «addio» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα την παραμονή της ψηφοφορίας για την αποπομπή του από τη Γερουσία. Ο Καβαλιέρε αποσύρει τους βουλευτές και γερουσιαστές της Forza Italia, δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης και καταψηφίζει τον προϋπολογισμό του 2014, και ετοιμάζεται για τη μεγάλη συγκέντρωση της Τετάρτης στο κέντρο της Ρώμης. Το ρήγμα που έχει επέλθει στην κεντροδεξιά «σώζει» την κυβέρνηση Λέτα, αλλά «κρέμεται» πλέον από επτά έδρες στη Γερουσία...
  • Δύο ζευγάρια ηλικιωμένων αυτοκτόνησαν στο Παρίσι μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών, επαναφέροντας στο προσκήνιο το θέμα της ευθανασίας, η οποία παραμένει παράνομη στη χώρα. Την Παρασκευή ο Μπερνάρ και η Ζορζέτ Καζέ βρέθηκαν νεκροί σε πολυτελές ξενοδοχείο του Παρισιού, κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου. Σε επιστολή τους αναφέρονταν στο «δικαίωμα να πεθαίνει κανείς με αξιοπρέπεια».
  • Ένα στα πέντε παιδιά που ζουν στη Νέα Υόρκη (ποσοστό 20%) δεν έχει αρκετό φαγητό στο σπίτι του, σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα. Ένας στους έξι κατοίκους της αμερικανικής μητρόπολης (1,3-1,4 εκατομμύρια άνθρωποι) δεν είχαν αρκετό φαγητό στο σπίτι τους από το 2010 έως το 2012, σύμφωνα με την έρευνα του νεοϋορκέζικου Συνασπισμού κατά της Πείνας, που αναφέρει ως αιτίες την οικονομική ύφεση και τον κυκλώνα Σάντι.

Οικονομία

  • Στην Αθήνα αναμένεται την Τετάρτη ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) Ανχελ Γκουρία για να παρουσιάσει τη μελέτη του ΟΟΣΑ σχετικά με την πολιτική ανταγωνισμού και την άρση των εμποδίων εισόδου στην αγορά στην Ελλάδα.
  • Όλοι θέλουν να μειωθούν οι φόροι, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, αρνούμενος ότι η τρόικα πιέζει για αυξήσεις στη φορολογία. Επιμένει, πάντως, στην επίμαχη δήλωση που έκανε στο Mega επικαλούμενος τα στατιστικά στοιχεία.
  • Αναρτήθηκε ο προσωρινός πίνακας κατάταξης στο πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας», ο οποίος αφορά στους ωφελούμενους ανέργους οι οποίοι θα εργαστούν με πλήρη απασχόληση για πέντε μήνες σε δημόσιους φορείς (Δημόσια Πρόσκληση 5/2013 του Διοικητή του ΟΑΕΔ), καθώς και ο πίνακας αποκλειόμενων για το ίδιο πρόγραμμα, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ. Τα αποτελέσματα αφορούν 27.948 θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Αθλητισμός

  • Τεράστια νίκη πέτυχε ο Αγιαξ το βράδυ της Τρίτης με 2-1 επί της Μπαρτσελόνα για τον 8ο όμιλο του Champions League. Στο ίδιο γκρουπ, η Μίλαν έφυγε με το 0-3 απέναντι στη Σέλτικ του Γιώργου Σαμαρά. Στον 5ο όμιλο, η Βασιλεία έκανε τη μεγάλη έκπληξη επικρατώντας 1-0 της Τσέλσι, ενώ η Σάλκε έμεινε στο 0-0 στο Βουκουρεστί απέναντι στη Στεάουα. Στο 6ο γκρουπ, «ζωντανή» έμεινε η Ντόρτμουντ του Παπασταθόπουλου, καθώς επιβλήθηκε 3-1 της Νάπολι. Η Άρσεναλ επικράτησε μεν με 2-0 της Μαρσέιγ, αλλά ακόμα δεν εξασφάλισε την πρόκριση. Στον 7ο όμιλο, τεράστια γκέλα έκανε η Πόρτο που έμεινε στο ισόπαλο 1-1 με την Αούστρια Βιέννης. Σε θαυάμα ελπίζει η Ζενίτ που έμεινε στο 1-1 με την Ατλέτικο στην Αγία Πετρούπολη.
  • Κλειστά τα χαρτιά του για την ενδεκάδα εν όψει του αγώνα της Τετάρτης με την Παρί Σεν Ζερμέν, κράτησε στη συνέντευξη Τύπου ο Μίτσελ, ο οποίος όμως, αναφέρθηκε στον στόχο του Ολυμπιακού που δεν είναι άλλος από το να πάρει το θετικό αποτέλεσμα που θα του εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» του Champions League. Ο Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού, υπογράμμισε πως «είναι πιθανό να παίξει ο Μπονγκ με τον Χολέμπας στην ίδια πλευρά, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω αποφασίσει κάτι τέτοιο». Φουστέρ: «Αποφασισμένοι να πετύχουμε». Ρομπέρτο: «Πίστη και πίεση για αποτέλεσμα». Χολέμπας: «Ψυχή και καρδιά».
  • Έπειτα από περίπου πέντε ώρες ταξίδι, η αποστολή του ΠΑΟΚ έφτασε στο Καζακστάν εν όψει του αγώνα της Πέμπτης με την Σαχτιόρ Γκαραγκάντι στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Europa League. Όπως αναμενόταν, οι Θεσσαλονικείς συνάντησαν τσουχτερό κρύο κατά την άφιξή τους, αφού γύρω στις 23:00 (τοπική – 19:00 ώρα Ελλάδας), το θερμόμετρο έγραφε -9 βαθμούς κελσίου! Φυσικά, η αποστολή κατευθύνθηκε απευθείας προς το ξενοδοχείο και ο Χουμπ Στέφενς θα προπονήσει τους παίκτες του το μεσημέρι της Τετάρτης.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου