Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Γεωργιάδης: Στην Ελλάδα δεν κυκλοφορούν μή ασφαλή φάρμακα

Γεωργιάδης: Στην Ελλάδα δεν κυκλοφορούν μή ασφαλή φάρμακαΠέμπτη, 28 Νοεμβρίου, 2013
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση στην Ελλάδα να κυκλοφορούν μη ασφαλή φάρμακα. Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και όλα τα φάρμακα που κυκλοφορούν, ελέγχονται και από τον ΕΟΦ και από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς», απάντησε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Αντιπροέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Ο κ.Γιαννακόπουλος είχε μεταξύ άλλων αναφέρει ότι σε διαγωνισμούς δημόσιου νοσοκομείου μετέχουν και κερδίζουν εταιρείες με σκευάσματα των οποίων η κυκλοφορία έχει απαγορευθεί στην Αμερική λόγω επικινδυνότητας.
Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε, ότι το υπουργείο είναι ανοιχτό για να ενημερώσει τον κ. Γιαννακόπουλο και να διασκεδάσει όλες του τις ανησυχίες, σχετικά με θέματα δημόσιας υγείας, ενώ όσον αφορά στο αν κάποιες εταιρείες συμμετέχουν σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα, ο υπουργός είπε, ότι «ένας επιχειρηματίας του βεληνεκούς του κ. Γιαννακόπουλου γνωρίζει τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς και φαντάζομαι, ότι τους αποδέχεται για να είναι επιχειρηματίας».
Όσον αφορά στη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή ο υπουργός μίλησε για μια πολύ μεγάλη πλειοψηφία, πολύ ευρύτερη της υποστηρίξεως που έχει η Κυβέρνηση και όπως υπογράμμισε «αυτό είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου στη νέα φαρμακευτική πολιτική την οποία ξεκινάμε από την επόμενη τιμολόγηση. Στόχος της πολιτικής είναι να διασφαλίσουμε απολύτως την επάρκεια σε καλό, ποιοτικό και ασφαλές φάρμακο στην ελληνική αγορά, με καλές τιμές για τον Έλληνα ασθενή και τα ασφαλιστικά ταμεία. Πιστεύω ότι αυτή η πολιτική θα αποφέρει πολύ γρήγορα καρπούς και αυτοί οι οποίοι σήμερα ψήφισαν «όχι», ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή και η κ. Τζάκρη, θα ντρέπονται μετά από λίγο για την ίδια τους την ψήφο».
Οι δηλώσεις του υπουργού έγιναν στο περιθώριο της εκδήλωσης «Greece from Cancer» για τη συγκέντρωση χρημάτων και την αγορά φαρμάκων για ανασφάλιστους καρκινοπαθείς. Όπως είπε ο υπουργός στηρίζει την προσπάθεια κάποιων ανθρώπων οι οποίοι θέλουν να συγκεντρώσουν χρήματα για να μπορούν να δίνουν τα ακριβά φάρμακα για τους καρκινοπαθείς, άλλωστε όπως είπε, «θα δώσω και ο ίδιος κάποια χρήματα από τον προσωπικό μου λογαριασμό».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου