Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή 24 Νοεμβρίου, 2013

  • Οριακό προβάδισμα 0,7% για τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Μέτρον Ανάλυσης για το Έθνος της Κυριακής. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται στο 29,9% και η ΝΔ στο 29,2%. Στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή με 10%.
  • Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και νοτιάδες στα πελάγη μέχρι 8 μποφόρ προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Κυριακή. Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται σημαντική πτώση του υδραργύρου.
  • Στα υπουργεία έχει κατατεθεί το σχέδιο του Κυρ.Μητσοτάκη για περικοπές προσωπικού στο Δημόσιο, βάσει της υποχρέωσης της κυβέρνησης έναντι των δανειστών. Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, το σχέδιο προβλέπει περικοπή προσωπικού έως και 10% σε ορισμένους φορείς. Εφόσον το σχέδιο καρποφορήσει, η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα καλύψει τους στόχους της διετίας.
  • Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί πολλές περιοχές της Ρόδου μετά την κακοκαιρία που έπληξε το βόρειο κυρίως τμήμα του νησιού και στοίχισε τη ζωή σε δύο γυναίκες, ενώ δύο άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται. Κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών μεταβαίνει στη Ρόδο προκειμένου να καταγράψει τις καταστροφές. Στη διάθεση των Αρχών και κλιμάκιο του Στρατού. Εικόνες και βίντεο.
  • Την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει σύντομα κυβέρνηση κάνει ο Πέτρος Τατσόπουλος. Προσθέτει όμως ότι δεν πρέπει να οδηγεί το κόμμα ο λαϊκισμός γιατί «όταν θα γίνουμε κυβέρνηση θα μας καταπιεί αμάσητους».

Κόσμος

  • Οι υπουργοί των Εξωτερικών των Έξι και του Ιράν συνεχίζουν στη Γενεύη τις προσπάθειες για υπέρβαση των εμποδίων προς μία προκαταρκτική συμφωνία με την Τεχεράνη για το πυρηνικό της πρόγραμμα.
  • Επιτιθέμενος ξανά εναντίον της κεντροαριστεράς και των δικαστών, μιλώντας ξανά για πραξικόπημα και επιμένοντας εμμέσως πλην σαφώς να ζητά προεδρική χάρη, ο Μπερλουσκόνι καλεί σε πορεία υποστήριξής του την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε και η Ολομέλεια της Γερουσίας αποφασίζει, μετά το «ναι» της επιτροπής, για την αποπομπή του και την εφαρμογή της ποινής του. Ο Καβαλιέρε στρέφεται στη βάση της «αναστημένης» Forza Italia, που ουσιαστικά αποσχίστηκε από το PdL, αλλά μοιάζει να ελπίζει και σε όποιον γερουσιαστή της κεντροδεξιάς διατίθεται να τον στηρίξει.
  • Το αυτονομιστικό «ισλαμιστικό κίνημα του ανατολικού Τουρκεστάν» ανέλάβε την ευθύνη για την επίθεση στην πλατεία Τιενανμέν στο Πεκίνο στις 28 Οκτωβρίου. Στην επίθεση είχαν σκοτωθεί πέντε άτομα, ανάμεσά τους και οι τρεις επιτιθέμενοι.
  • Δραστηριότητα καταγράφεται στο πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, την ιταλική Αίτνα, ρίχνοντας τέφρα στους οικισμούς στους πρόποδές του και στην κοντινή Ταορμίνα. Προς το παρόν δεν έχουν εκκενωθεί περιοχές.
  • Περίπου δέκα νεκροί είναι ο πρώτος απολογισμός από διπλή βομβιστική επίθεση με στόχο της σιιτικό τέμενος στο βόρειο Ιράκ.

Οικονομία

  • Η Ελλάδα θα χρειασθεί να λάβει νέα μέτρα την περίοδο 2014-2016, όχι οριζόντια, αλλά στοχευμένα, ώστε να μην πληγούν οι πιο αδύναμες ομάδες του πληθυσμού, τονίζει ο Πόουλ Τόμσεν. Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ επιμένει στην ανάγκη απολύσεων στο Δημόσιο και διαχωρισμού μεταξύ αυτών που δεν μπορούν να αποπληρώσουν το δάνειό τους και όσων εκμεταλλεύονται τη νομοθεσία. Τέλος, καλεί το Eurogroup να τηρήσει τη δέσμευσή του για το ελληνικό χρέος.
  • Νέα φόρμουλα στο θέμα των πλειστηριασμών θα παρουσιάσει στην τρόικα η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος της Κυριακής, παραμένει σε καθεστώς προστασίας η πρώτη κατοικία εφόσον η αντικειμενική της αξία είναι έως 200.000 ευρώ, ανεξαρτήτως αν πρόκειται για άγαμο ή οικογένεια με παιδιά.
  • Τον σεβασμό του για τα προβλήματα που χρειάστηκε να ξεπεράσει η Ελλάδα στη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και έκανε λόγο για επιδόσεις καλύτερες κι από τους στόχους σε κάποιους τομείς. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «είμαστε στον σωστό δρόμο» και υπογράμμισε την ανάγκη αυτή η πορεία να συνεχιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου