Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Μπαρόζο σε Σαμαρά: "Πρέπει να γίνει ό,τι χρειάζεται για την ανάκαμψη"

sambaroΠαρασκευή, 27 Ιουλίου, 2012
Μετά τις κρίσιμες συσκέψεις στο Μαξίμου, ανάμεσα στους κ.κ. Σαμαρά, Κουβέλη και Βενιζέλο, ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζ.Μ. Μπαρόζο.
"Είμαι εδώ για να πω ότι οι Έλληνες δεν είναι μόνοι τους. Υπάρχει ελπίδα. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Θα απαιτηθούν συνεχείς προσπάθειες και αποφασιστικότητα", ήταν το μήνυμα του προέδρου της Κομισιόν στους Έλληνες.

Πριν πάρει τον λόγο ο Πρόεδρος της Κομισιόν, προέβη σε δηλώσεις ο Αντώνης Σαμαράς:
"Στη συνάντηση συζητήσαμε την πολιτική της κυβέρνησης την οικονομική πολιτική για τον έλεγχο του ελλείμματος αλλά και τις μεταρρυθμίσεις αλλά και γενικότερα για την κρίση χρέους που σήμερα υπάρχει στην Ευρώπη και τις εξελίξεις.
Του είπα ότι είμαστε αποφασισμένοι ως κυβέρνηση τριών κομμάτων να προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές αλλαγές, σε αποκρατικοποιήσεις και στην εφαρμογή των συμφωνημένων μέτρων για τον περιορισμό του ελλείμματος. Και του είπα ξεκάθαρα ότι ταυτόχρονα θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρξει ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας για να επανέλθει στους στόχους της" είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.
"Συμφωνήσαμε με τον κ. Μπαρόζο να εργαστούμε μαζί για να πιάσουν τόπο οι θυσίες μας", κατέληξε.

Μπαρόζο: Η Ελλάδα είναι μέλος του ευρώ και θέλουμε αυτό να συνεχιστεί
Την πρόθεσή του να ανατεθεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η εποπτεία των ευρωπαϊκών τραπεζών, στο πλαίσιο της Τραπεζικής Ένωσης, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κατά τη συνέντευξή Τύπου που έδωσε μετά τη συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά.
"Έχουμε λάβει θεμελιώδεις αποφάσεις για τη σταθερότητα της Ευρωζώνης. Είμαστε σε περίοδο δημοσιονομικής εξυγίανσης. Οι μεταρρυθμίσεις υλοποιούνται. Η ανακεφαλαίωση των ισπανικών τραπεζών θα υλοποιηθεί και εργαζόμαστε για τραπεζική ένωση και ενιαίο εποπτικό μηχανισμό. Θα αναθέσουμε την ευθύνη στην ΕΚΤ, για την εποπτεία των ευρωπαϊκών τραπεζών. Πρέπει όλοι να συσπειρωθούμε για το μέλλον του νομίσματός μας. Κάποιες στιγμές κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι βρισκόμαστε όλοι στο ίδιο καράβι".
"Πλέον δεν αρκούν τα λόγια, οι πράξεις είναι πολύ πιο σημαντικές", δήλωσε εν συνεχεία.
"Η Ελλάδα είναι κομμάτι της ευρωπαϊκής οικογένειας", είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: "Ο κ. Σαμαράς με διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα τηρήσει της δεσμεύσεις της. Οι εναλλακτικές των Ελλήνων είναι πιο δύσκολες και θα επηρεάσουν περισσότερο τις ευπαθείς ομάδες. Ζητώ από την Ελλάδα να προβεί σε μεταρρυθμίσεις".
Κλείνοντας, αναφέρθηκε συνολικά για την κατάσταση στην Ευρωζώνη και έστειλε ένα μήνυμα λέγοντας: "Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι βρισκόμαστε στο ίδιο καράβι".

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση προχωράει σε νέα μέτρα λεηλασίας
Άμεση ήταν η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, αναφέροντας πως δεσμεύεται "στην πιστή εφαρμογή του μνημονίου, σε νέα μέτρα λεηλασίας των εισοδημάτων και του δημόσιου πλούτου".
"Τη στιγμή που η Ευρώπη αποδομείται από την πολιτική της ακραίας λιτότητας και δημοσιονομικής πειθαρχίας, η στρατηγική σύμπλευσης της κυβέρνησης με τον χρεοκοπημένο ευρωπαϊκό νεοφιλελευθερισμό συνιστά έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού, ενώ διαλύει και την Ευρωζώνη.
Η επαναθεμελίωση της Ευρώπης, με βάση ένα στρατηγικό σχέδιο μετατροπής των επιμέρους δημόσιων χρεών των χωρών σε κοινό ευρωπαϊκό χρέος και τη δημιουργία αναδιανεμητικού ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, ο δημόσιος έλεγχος του τραπεζικού συστήματος, η αλλαγή του ρόλου της ΕΚΤ με απευθείας δανεισμό των κρατών, αλλά και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για τη στήριξη της απασχόλησης και της ανάπτυξης συνιστά αναγκαία προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση", καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή: news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου