Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Οι Ολυμπιακοί της "γκάφας"

Τρίτη, 31 Ιουλίου, 2012

Οι Αγγλοι έσβησαν και άναψαν ξανά την Φλόγα

Ζούμε τους Ολυμπιακούς αγώνες της γκάφας εδώ στο Λονδίνο κι αυτό είναι πλέον δεδομένο.
Πριν καλά καλά χαράξει το πρώτο φως της εβδομάδας ο Βρετανοί φρόντισαν να ξεπεράσουν τον μίστερ Μπιν σβήνοντας τη φλόγα μέσα στο βωμό του Ολυμπιακού σταδίου προκειμένου να τον μεταφέρουν σε σημείο που δεν θα εμποδίζει τους αθλητές.
Βέβαια ήταν σίγουρο ότι η «πατάτα» θα γινόταν από τότε που αποφάσισαν να τοποθετήσουν το βωμό στο κέντρο της αρένας. Τα ωραία βέβαια συνεχίστηκαν όταν αποκαλύφθηκε ότι χάθηκαν τα κλειδιά του Γουέμπλεϊ! Σιγά το πράγμα. Πας σε ένα κλειδαρά και στα αντικαθιστά όλα. Αμ, δεν είναι έτσι. Μιλάμε για ηλεκτρονικά κλειδιά με ειδικούς κωδικούς που κοστίζουν πάνω από 50.000 ευρώ! Και το αστείο της υπόθεσης είναι ότι τσακώνονται ποιος τα έχασε με την αστυνομία να ανοίγει φάκελο προκειμένου να βρει τους υπεύθυνους.
Σε μια ανάλογη αναζήτηση έχουν αναλωθεί τις τελευταίες μέρες και οι αθλητές, όχι μόνο οι Έλληνες, αλλά και οι υπόλοιποι αφού το φαγητό στα Χωριά δεν είναι επαρκές: «Το φαγητό τελειώνει γρήγορα και πολλοί είναι εκείνοι που φεύγουν πεινασμένοι» μας έλεγε μέλος της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής ενώ το ακούσαμε κι από άλλους αθλητές.
Προφανώς και η Μπουκουβάλα δεν είχε φάει καλό πρωινό με αποτέλεσμα να τεθεί πολύ γρήγορα νοκ άουτ στο τζούντο από την Κουβανή αντίπαλό της. Στην ίδια μοίρα και η Ψάρρα που αποχαιρέτησε το Λονδίνο με ήττα από την Ινδή αντίπαλό της.
Αντίθετα, την πόλη των ολυμπιακών αγώνων δεν την αποχαιρετούν οι τουρίστες που συνωστίζονται κατά χιλιάδες έξω από τα μουσεία, τα εμπορικά κέντρα και βέβαια τα στάδια. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι και ικανοποιημένοι από αυτό που συναντούν. Ιδιαίτερα με τις τιμές τα παράπονα είναι πολλά και όχι άδικα. Πέντε λίρες (σχεδόν 7 ευρώ) για ένα απλό σάντουιτς και άλλες 2.40 για ένα μπουκαλάκι νερό είναι φυσικό να εγείρουν παράπονα. Για να μην πούμε και τα σουβενίρ των Ολυμπιακών αγώνων. Άθικτα έμεναν στα ράφια μέχρι να έρθουν οι... αναγκαίες όπως φάνηκε εκπτώσεις, μικρές βέβαια, για να αρχίσει να κινείται η αγορά.
Εκπτώσεις βέβαια δεν χρειαζόμαστε στις ελπίδες για ελληνικές διακρίσεις. Τα πράγματα έχουν αρχίσει να ξεκαθαρίζουν στην ελληνική αποστολή που ως το τέλος της εβδομάδας ίσως να καταφέρουμε να δούμε το όνομα της Ελλάδας στον πίνακα των μεταλλίων...
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου