Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Συγκίνηση και θαυμασμός στην 21η Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού

Τρίτη, 31 Ιουλίου, 2012
Οι ερμηνείες των καλλιτεχνών αλλά και το διαχρονικό και ίσως πιο επίκαιρο από άλλες εποχές, μήνυμα του «Άξιον Εστί» προκάλεσαν την συγκίνηση και το θαυμασμό του κοινού στην 21η
Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στα Μακρίσια. Το έργο του Οδυσσέα Ελύτη και του Μίκη Θεοδωράκη, παρουσιάστηκε με τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ και τη χορωδία «Μίκης Θεοδωράκης» υπό την διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού στον κατάμεστο χώρο δίπλα στο γραφικό ξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη για τρίτη φορά πανελλαδικά ως ολοκληρωμένο μετά την Επίδαυρο και το Ηρώδειο.
Στην ερμηνεία του «Άξιον Εστί» τραγούδησαν ο Δημήτρης Μπάσης και ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος, ενώ το ρόλο του αφηγητή είχε ο γνωστός ηθοποιός Σταύρος Ζαλμάς. Στη συνέχεια της βραδιάς οι ηθοποιοί Μάνια Παπαδημητρίου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης και Υακίνθη Λάγιου ερμήνευσαν τραγούδια του Μίκη Θοδωράκη.
Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι στιγμές όταν ο Δημήτρης Μπάσης ερμήνευσε το «τραγούδι της φωτιάς» μαζί με συναδέλφους του αδικοχαμένου πυροσβέστη Ανδρέα Τζούμα που καταγόταν από τα Μακρίσια, στη μνήμη του και στη μνήμη αυτών που χάθηκαν στις φλόγες το 2007.
Στην εκδήλωση τιμήθηκε ο Πάτροκλος Σταύρου, Κύπριος την Διασποράς, παρουσία του Πρέσβη της Κύπρου Ιωσήφ Ιωσήφ, ενώ παράλληλα λειτούργησε και έκθεση ζωγραφικής διακεκριμένων Ελλήνων ζωγράφων στο χώρο δίπλα από το ξωκλήσι.
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, η βουλευτής Ηλείας Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ο βουλευτής Αττικής Αλέξης Μητρόπουλος, ο Πρέσβης της Κύπρου Ιωσήφ Ιωσήφ, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Νίκος Νικολακόπολυος, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης κ.α.
Πηγή: ilialive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου