Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 27 Ιουλίου, 2012

  • Με αιχμές από τον απελθόντα αρχηγό ΓΕΣ, Κ.Ζιαζιά, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη η τελετή παράδοσης-παραλαβής των καθηκόντων του νέου αρχηγού ΓΕΣ, Κωνσταντίνου Γκίνη. Ο κ.Ζιαζιάς δήλωσε ότι δεν θα υποστείλει τη σημαία της αξιοπρέπειας και της τιμιότητας, λέξεις που έχουν χάσει την έννοιά τους.
  • Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιου του υπουργείου Παιδείας με τις αλλαγές στο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί, εκτός απροόπτου, την Παρασκευή στη Βουλή και τη Δευτέρα εισάγεται για επεξεργασία στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Πάντως, ήδη εκδηλώθηκαν αντιδράσεις για τη διαδικασία του κατεπείγοντος
  • Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης σε αγροτοδασική έκταση κοντά σε οικισμούς στην περιοχή Άγιοι Πάντες στη Ζάκυνθο. Επί τόπου επιχειρούν 35 πυροσβέστες, 15 οχήματα και 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Ρίψεις νερού κάνουν εννέα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Αχαΐα, η οποία, όμως, πρόλαβε να κάψει αρκετά στρέμματα με καλλιέργειες.
  • Συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, κακοδιοίκηση, ανευθυνότητα και... άφεση αμαρτιών για τους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους αποτυπώνει η έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή για το 2011 που θα κοινοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη. Την πρώτη θέση στις περιπτώσεις διαφθοράς διατηρούν οι εφοριακοί και υψηλόβαθμοι υπάλληλοι με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας.
  • Τη μη αναγνώριση του χρέους και επομένως τη διαγραφή του, θέτει το ΚΚΕ ως πολιτικό αίτημα πρώτης γραμμής στο πεδίο της λαϊκής διεκδίκησης. Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα προέταξε αυτή τη θέση, σχολιάζοντας τη συνάντηση των τριών αρχηγών, την Πέμπτη και επισημαίνοντας ότι «όλα αυτά τα μεγάλα λόγια για αναδιαπραγμάτευση και για διεκδίκηση μέσα στην ΕΕ δεν χωράνε».

Κόσμος

  • Τη συμπεριφορά των Ευρωπαίων ηγετών απέναντι στην κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στην Ευρωζώνη καυτηριάζει η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» σε κύριο άρθρο της που έχει τον τίτλο: «Πολιτική ελαφρότητα με την οικονομία στα επείγοντα». Πιο συγκεκριμένα, κατηγορεί τους Ευρωπαίους ηγέτες για ανευθυνότητα και σχολιάζει ότι «δεν κάνουν τη δουλειά τους καμία ημέρα την εβδομάδα». Με τις λέξεις "Spain" και "Pain" παίζει στον πρωτοσέλιδο τίτλο του ο Economist.
  • «Επίσημη πρώτη» για γυναίκες αθλήτριες από τη Σαουδική Αραβία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και μάλιστα χωρίς την ισλαμική μαντήλα. Η αθλήτρια του τζούντο Σεράι Αμπντουλραχίμ Σαχερκάνι, η μία από τις δύο αθλήτριες που στέλνει το Ριάντ στο Λονδίνο, πρόκειται να διαγωνιστεί στο τζούντο χωρίς να φορά χιτζάμπ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Τζούντο.
  • Εντυπωσιακές εικόνες, φωτογραφικά ενσταντανέ, μικρές και μεγάλες στιγμές του 24ώρου από ολόκληρο τον κόσμο.
  • Οι κινεζικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι οι νεκροί από τη φονική καταιγίδα που έπληξε το Πεκίνο είναι 77 και όχι 37, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Ο πρώτος επίσημος απολογισμός είχε προκαλέσει την κατακραυγή των κατοίκων που αμφισβητούσαν τα στοιχεία της κυβέρνησης και είχαν προχωρήσει σε δικό τους απολογισμό.
  • Κατηγορίες για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως απαγγέλθηκαν στη σύζυγο του πάλαι ποτέ ισχυρού πολιτικού της Κίνας Μπο Σιλάι, Γκου Καϊλάι, η οποία εμπλέκεται σε υπόθεση δολοφονίας ενός Βρετανού επιχειρηματία. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο που συγκλονίζει την πολιτική ζωή της Κίνας τα τελευταία χρόνια. Ικανοποίηση για τη συνέχιση της έρευνας εξέφρασε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οικονομία

  • Συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να κλείσουν τα «παραθυράκια» που επιτρέπουν στους εργοδότες να χρησιμοποιούν την εκ περιτροπής εργασία καταχρηστικά διατυπώνει ο Συνήγορος του Πολίτη σε ειδική έκθεσή του. Όπως διαπιστώνει η Αρχή, με την επίκληση αόριστων οικονοµικών λόγων, ολοένα αυξανόµενος αριθµός επιχειρήσεων θέτει σε εκ περιτροπής εργασία, χωρίς την τήρηση των προϋποθέσεων του νόµου, άρα παράνοµα και καταχρηστικά, εργαζόµενες που επιστρέφουν από άδεια µητρότητας και τελούν σε ειδικό καθεστώς προστασίας από απόλυση.
  • Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) απέρριψε τις κατηγορίες ενός εκ των ειδικών του, του Πίτερ Ντόιλ ο οποίος επιστολή παραίτησής του, μετά από 20 χρόνια εργασίας στο Ταμείο, δήλωνε ότι στοιχεία σχετικά με την παγκόσμια κρίση και την κρίση στην ευρωζώνη είχαν «αποσιωπηθεί» στις εκθέσεις του διεθνούς οργανισμού. «Δεν βρήκαμε καμία απόδειξη για αποσιώπηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέιβιντ Χόλεϊ.
  • Με κέρδη έκλεισαν την Πέμπτη οι χρηματιστηριακές αγορές στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ μετά το ισχυρό μήνυμα του Μάριο Ντράγκι ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα «θα κάνει ό,τι χρειαστεί» για να προασπίσει το κοινό νόμισμα. Για τον ίδιο λόγο, τη μεγαλύτερη άνοδο του τελευταίου μήνα γνώρισε και το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου, «αγοράζοντας» 1,2286 δολάριο και φτάνοντας εντός της ημέρας έως και το επίπεδο του 1,2329.

Αθλητισμός

  • Ισόπαλο 4-4 στα πέναλτι (!) έληξε το φιλικό ματς του Ολυμπιακού με την Μπράγκα που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στην Πορτογαλία, η κανονική διάρκεια του οποίου έληξε ισόπαλη 1-1.
  • Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της Μεγάλης Βρετανίας με τη Σενεγάλη (1-1) στο «Ολντ Τράφορντ», για τον Α' όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου των Ανδρών. Η πρώτη έκπληξη στο Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου των Ανδρών δημιουργήθηκε με το «καλημέρα» στη διοργάνωση. Η Ιαπωνία νίκησε την Ισπανία με 1-0 στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκώβης για τον Δ' όμιλο. Δεν ανέδειξε νικητή η αναμέτρηση του Μεξικού με τη Νότια Κορέα, που διεξήχθη στο «Σεν Τζέιμς Παρκ» του Νιούκαστλ, στο πλαίσιο του Β' ομίλου για το Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου των Ανδρών και έληξε 0-0. Για τον ίδιο όμιλο, στο ίδιο γήπεδο, η Γκαμπόν θα αντιμετωπίσει αργότερα την Ελβετία.
  • Με ήττα ολοκλήρωσε τα φιλικά τεστ του, μια εβδομάδα πριν την έναρξη των υποχρεώσεών του για το Γιουρόπα Λιγκ με την Μπνέι Γιεχούντα, ο ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς ηττήθηκαν στην Τούμπα από την Αϊντχόβεν με 2-0.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου