Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 29 Ιουλίου, 2012

  • Διαμάχη ξέσπασε μεταξύ των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και των ιδιοκτητών των φροντιστηρίων, με αφορμή τη σύναψη νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καθώς η σχετική συνάντηση των εκπροσώπων τους απέβη άκαρπη. Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί απέρριψαν τις προτάσεις των ιδιοκτητών, καλώντας τους να τις αποσύρουν.
  • Την αντίδραση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής και του ΛΑΟΣ προκάλεσε η δήλωση του πρόεδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζαγκ Ρογκ κατά τη χθεσινή τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου ότι «υπό μία έννοια, οι Αγώνες γύρισαν σπίτι τους».
  • Εντολή να εκκενωθούν για προληπτικούς λόγους σπίτια στο χωριό Αγαλιανοί στο Ρέθυμνο έδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, λόγω φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Κεραμές. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από χορτολιβαδική έκταση και πλησίασε πολύ κοντά στον οικισμό. Σε εξέλιξη πύρινα μέτωπα σε Κορινθία και Αρκαδία.
  • Αναστολή της απεργίας αποφάσισαν, με μεγάλη πλειοψηφία, οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας Ελλάδος στον Ασπρόπυργο κατά τη γενική συνέλευση του Σαββάτου. Ως εκ τούτου, οι εργαζόμενοι δηλώνουν έτοιμοι να γυρίσουν στην εργασία τους από τη Δευτέρα, υπό την προϋπόθεση να έχουν αποχωρήσει οι αστυνομικές δυνάμεις.
  • Κοντά στην εξάρθρωση κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας στην Κρήτη βρίσκεται η Αστυνομία, καθώς έχουν γίνει ήδη 14 συλλήψεις ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Κόσμος

  • Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ζήτησε να παρέμβει γρήγορα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να αποφευχθεί μια νέα σφαγή στη Συρία, την ώρα που ο συριακός στρατός έχει ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση στο Χαλέπι. Η Ρωσία δηλώνει ότι δεν εξετάζει την πιθανότητα να δώσει άσυλο στον Μπασάρ Αλ Άσαντ.
  • Επίθεση κατά των θεσμικών οργάνων της ΕΕ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, τονίζοντας ότι οι Βρυξέλλες παρεμποδίζουν την ικανότητα των χωρών που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση να λύσουν τα προβλήματά τους.
  • Στην αντεπίθεση πέρασε το Σάββατο ο συριακός στρατός προκειμένου να ανακαταλάβει τους τομείς που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών στο Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας. Άρματα μάχης κινούνται προς διάφορες συνοικίες της πόλης, ενώ από νωρίς το πρωί μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα βομβαρδίζουν θέσεις ανταρτών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα θύματα των συγκρούσεων είναι πολλά, ενώ πολλές οικογένειες εγκαταλείπουν την περιοχή. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι νεκροί από την επίθεση ξεπέρασαν τους 20.000.
  • Ο φερόμενος ως δράστης του μακελειού πριν μία εβδομάδα σε κινηματογράφο της Ορόρα στο Κολοράντο των ΗΠΑ, που κόστισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους, παρακολουθούνταν από ψυχίατρο, στην οποία έστειλε ένα τετράδιο και σκίτσα στα οποία αναπαριστούσε το έγκλημα που ετοιμαζόταν να διαπράξει, αναφέρουν οι δικηγόροι του στα έγγραφα που έδωσαν στη δικαιοσύνη.
  • Εντυπωσιακές εικόνες, φωτογραφικά ενσταντανέ, μικρές και μεγάλες στιγμές του 24ώρου από ολόκληρο τον κόσμο.

Οικονομία

  • Οι Έλληνες κρατάνε τη μοίρα τους στα χέρια τους, δηλώνει ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα. Η Γερμανία δεν μπορεί να βοηθά, όταν δεν υπάρχουν αντιπαροχές, είπε. Σε ερώτηση για την αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά για τα σχόλια του Γερμανού υπουργού ότι το ενδεχόμενο να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ δεν είναι τρομακτικό, ο Φ.Ρέσλερ είπε: «Όχι άλλες δικαιολογίες παρακαλώ».
  • Κριτική στον επικεφαλής του Οικονομικού Ινστιτούτου Ifo, Χανς Βέρνερ Ζιν, ασκεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β.Σόιμπλε, με αφορμή τις πρόσφατες εκτιμήσεις του Ifo σχετικά με το κόστος που θα κληθεί να καταβάλει η Γερμανία σε περίπτωση παραμονής ή εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Το Ifo είχε καταλήξει ότι μια έξοδος της Ελλάδας θα στοίχιζε στη Γερμανία 82 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η παραμονή 89 δισεκατομμύρια. «Το ινστιτούτο εξισώνει κινδύνους με ελλείμματα στον προϋπολογισμό. Τα στοιχεία αυτά δεν είναι ορθά» λέει ο Σόιμπλε.
  • Αβέβαιοι για το οικονομικό τους μέλλον εμφανίζονται στην πλειονότητά τους οι Ευρωπαίοι, καθώς επτά στους δέκα (ποσοστό 71%) θεωρούν ότι υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος πλέον να αντιμετωπίσουν οικονομικά προβλήματα λόγω της κρίσης. Σύμφωνα με δημοσκόπηση, σχεδόν ένας στους δύο (56%) φοβάται ότι θα χάσει τη δουλειά τους και μόνο το 20% αισθάνεται εργασιακή ασφάλεια.

Αθλητισμός

  • Εντυπωσιακή η Γαλλία, συνέτριψε με 5-0 τη Βόρεια Κορέα στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκόβης, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Ζ' ομίλου και πήρε προβάδισμα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης και της πρόκρισης. Στο άλλο ματς του ομίλου οι ΗΠΑ επικράτησαν με 3-0 της Κολομβίας. Στον Ε' όμιλο: Νέα Ζηλανδία-Βραζιλία 0-1 και Βρετανία-Καμερούν 3-0, στον ΣΤ' όμιλο: Ιαπωνία - Σουηδία 0-0 και Καναδάς - Νότια Αφρική 3-0.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου