Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Διευκρινίσεις Ρογκ στην ΕΟΕ

Κυριακή, 29 Ιουλίου, 2012
Ο πρόεδρος της ΕΠΕ Σπύρος Καπράλος συνομίλησε με τον Ζακ Ρογκ για τη φράση του τελευταίου στην τελετή έναρξης που προκάλεσε αντιδράσεις.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση
Με αφορμή φράσεις από την ομιλία του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δρ. Ζακ Ρογκ στη διάρκεια της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, οι οποίες και προκάλεσαν αντιδράσεις στην Ελλάδα, σχετικά με τη γέννηση του αθλητισμού, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος συνομίλησε με τον Δρ. Ρογκ και από την πλευρά της ΔΟΕ δόθηκαν οι παρακάτω διευκρινίσεις.
«O Πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι, όπως γνωρίζουν όλοι οι μαθητές, οι Έλληνες γέννησαν τους Ολυμπιακούς αγώνες και η Ελλάδα είναι η γενέτειρα (το σπίτι) των Ολυμπιακών.
Αλλά χτες στο λόγο του είπε ότι η Βρετανία είναι «το σπίτι του σύγχρονου αθλητισμού» όπου οι κανόνες και οι κώδικες πολλών πολλών σύγχρονων αγωνισμάτων εφευρέθηκαν και κωδικοποιήθηκαν το 19ο αιώνα. Υπ’ αυτή την έννοια, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το σπίτι του σύγχρονου αθλητισμού αλλά η Αθήνα είναι το σπίτι των Ολυμπιακών».   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου