Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Κραυγή αγωνίας από Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία

Τετάρτη, 25 Ιουλίου, 2012

sok«Ένα παιχνίδι αναμονής μέχρι να έλθει η κρατική διάσωση» λέει αναλυτής για την Ισπανία - όπου η κατάσταση είναι πλέον εκτός ελέγχου : το πενταετές Ισπανικό ομόλογο βρέθηκε
5 μονάδες κάτω από το 7,57%, δηλαδή το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου.
Η εικόνα είναι κακή στην χώρα των Ιβήρων καθώς οι τοπικές κυβερνήσεις, η μια μετά την άλλη, ( Καταλονία) ζητάνε βοήθεια. Το αποτέλεσμα ήταν πτώση πάλι στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης το οποίο έχανε 3,28%, ενώ το Μιλάνο έπεφτε 2,22%.Οριακή η πτώση σε Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, ωστόσο η υποβάθμιση από την Mooody’s της Γερμανίας – Ολλανδίας- Λουξεμβούργου αποτελεί ένα σαφές μήνυμα ότι, ο πυρήνας της Ευρωζώνης δεν θα μείνει απείραχτος.
Με λίγα λόγια, η πτώση του ΑΕΠ, η υψηλή ανεργία στις χώρες του Νότου ήδη πιέζουν τις Γερμανικές πολυεθνικές που έχουν πάρει μηνύματα της ζημιάς που τους έχει κάνει η αδιάλλακτη στάση των συντηρητικών πολιτικών τους.
Αθήνα : Ήπια μετά το σοκ
Ήπια αντίδραση στην Αθήνα, μετά την βαριά χθεσινή πτώση του 7%. Σήμερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 586,64 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,10%.
«Ανακωχή» στην Αθήνα, ωστόσο το κλίμα είναι εύθραυστο και έστω μια ατυχή δήλωση αρκεί για να αλλάξει το κλίμα πάλι
Η εικόνα ήταν καλύτερη, σήμερα, καθώς χθες εξαιτίας των δηλώσεων για έξοδο της χώρας από το ευρώ, προκάλεσε σωρεία ρευστοποιήσεων.
Κέρδη 3,03% για την Alpha Bank, 3,11% για την ΔΕΗ. Με κέρδη 1,82% η Εθνική στα 1,12 ευρώ. Με κέρδη 2,05% η Eurobank και 3,57% για την Jumbo.
 Mε άνοδο 1,37% η Μέτκα, 1,47% για την MIG και 1,63% για την Motor Oil. Mε κέρδη 2,47% ο ΟΤΕ και 0,82% ο ΟΠΑΠ. Στα 16,9 εκατ.ευρώ ανήλθαν οι συνολικές συναλλαγές.
Την ίδια ώρα Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία εξέδωσαν την Τρίτη κοινή ανακοίνωση στην οποία ζητούν άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της τελευταίας Συνόδου Κορυφής, μεταδίδει το Reuters.
Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Inigo Mendez de Vigo, ο Γαλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Bernard Cazeneuve και ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Moavero Milanesi εξέδωσαν την κοινή ανακοίνωση κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στις Βρυξέλλες.
"Η ταχύτητα είναι θεμελιώδης συνθήκη για την επιτυχία οποιοδήποτε ζητήματος έχει να κάνει με την Ευρωπαϊκή Ένωση" σημείωσε ο κ. Mendez de Vigo, προσθέτοντας ότι "υπάρχει ένα ανησυχητικό κενό μεταξύ της απόφασης που έλαβε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και της εφαρμογής αυτών των συμφωνιών".
Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου