Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα 30 Ιουλίου, 2012

  • Σωματική βία δέχθηκε σύμφωνα με καταγγελίες ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέκος Πνευματικός από ομάδα Χρυσαυγιτών με επικεφαλής τoν βουλευτή Κορινθίας Ε.Μπούκουρα, ο οποίος του επιτέθηκε και τον έριξε στο έδαφος μπροστά σε πλήθος κόσμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τη φασιστική επίθεση στον δήμαρχο Κορίνθου, απαιτώντας να αποδοθούν ευθύνες. Καταδίκη από το ΠΑΣΟΚ των προγενέστερων επεισοδίων που είχαν προκαλέσει μέλη της Χρυσής Αυγής σε βάρος εκλεγμένων εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης στο Δερβένι -παρουσία του Αλέκου Πνευματικού.
  • Μάχη με τις φλόγες δίνουν την Κυριακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση πυρκαγιών σε δασική έκταση στο Σταυράκι Ιωαννίνων, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πυρρή Αρκαδίας, στην περιοχή Κοκκινόπυλος στα Καζάνια Ολύμπου και στην Κασσάνδρεια Χαλκιδικής.
  • Ασφυκτικές είναι οι πιέσεις που ασκούνται στην κυβέρνηση συνεργασίας προκειμένου να προχωρήσει στη λήψη μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ στη διετία 2013 - 2014. Σε αυτό το πλαίσιο, η τρόικα άλλαξε τον προγραμματισμό της και όπως διαμηνύθηκε -από τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν- στον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα δεν πρόκειται να φύγει από την Αθήνα εάν δεν «κλείσει» το πακέτο. Ο Γ.Στουρνάρας θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους των τριών κομμάτων το πρωί της Δευτέρας, ενώ το απόγευμα συγκαλείται σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών για τα «αγκάθια» του πακέτου.
  • Σχέδιο 40 ημερών για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας, επεξεργάζονται o πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών. Μεταξύ των πρωτοβουλιών που αναμένεται να αναλάβει ο κ. Σαμαράς περιλαμβάνονται μια κίνηση υψηλού συμβολισμού στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων, καθώς και η επιτάχυνση της διαδικασίας ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων. Περί τα τέλη Αυγούστου αναμένονται και οι συναντήσεις Σαμαρά με τους Μέρκελ-Ολάντ. «Κλειδί» για την αναστροφή του κλίματος, η έκθεση της τρόικας με φόντο το πακέτο μέτρων 11,5 δισ. ευρώ.
  • Υποκριτικό χαρακτηρίζει η Αλέκα Παπαρήγα το «δικαίωμα στην εργασία» που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός στην υπόθεση της Χαλυβουργίας. «Τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς υπερασπίζονται για να τσακίσουν τους χαλυβουργούς, αλλά και για να δώσουν το μήνυμα ότι είναι αποφασισμένοι να τσακίσουν γενικότερα το λαό.

Κόσμος

  • Συγκινημένος που βρίσκεται στην Ιερουσαλήμ, «πρωτεύουσα του Ισραήλ», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός προεδρικός υποψήφιος Μιτ Ρόμνεϊ με το βλέμμα στις ψήφους της εβραϊκής κοινότητας των ΗΠΑ. Η «ανακήρυξη» της Ιερουσαλήμ σε πρωτεύουσα του Ισραήλ συνοδεύτηκε από κορόνες για το ισλαμικό καθεστώς του Ιράν και δεσμεύσεις για ισχυρότερους δεσμούς με το Ισραήλ -ακόμη και στήριξη σε ενδεχόμενη ισραηλινή απόφαση ανάληψης στρατιωτικής δράσης για να εμποδιστεί η Τεχεράνη να αναπτύξει πυρηνικά όπλα, όπως δήλωσε σύμβουλός του.
  • Με σκηνικό τις «επιφυλάξεις» των Ευρωπαίων εταίρων για τη λειτουργία του κράτους δικαίου στη Ρουμανία, ένα από τα νεότερα μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας, οι Ρουμάνοι κλήθηκαν την Κυριακή στις κάλπες για να αποφασίσουν εάν ο πρόεδρος της χώρας Τραιάν Μπασέσκου θα αποπεμφθεί από το αξίωμά του, όπως ψήφισε η Βουλή. Ο Μπασέσκου μιλά για πολιτική «βεντέτα» με ενορχηστρωτή τον πρωθυπουργό Βίκτορ Πόντα, καλώντας τους υποστηρικτές του σε αποχή ώστε να ακυρωθεί η διαδικασία. Πολύ μικρή η προσέλευση, μόνο το 27% των εγγεγραμμένων είχε ψηφίσει έως το απόγευμα.
  • Ομάδα ενόπλων απήγαγε καραμπινιέρο της ιταλικής πρεσβείας κοντά στο κτίριο της διπλωματικής αποστολής στη συνοικία Χάντα της πρωτεύουσας της Υεμένης, Σαναά. Ο στρατιωτικός απήχθη από ενόπλους που επέβαιναν σε αυτοκίνητο ενώ περπατούσε στο δρόμο, και η τύχη του αγνοείται. Η είδηση της απαγωγής ήλθε εν μέσω αναταραχής στην Υεμένη· το πρωί της Κυριακής περίπου 100 ένοπλοι εισέβαλαν στο υπουργείο Εσωτερικών, απαιτώντας να καταταγούν στην αστυνομία.
  • Σε ρόλο... θεατή στα γήπεδα των Ολυμπιακών Αγώνων καλείται ο βρετανικός στρατός. Αφού επιστρατεύτηκαν άρων-άρων για να συνδράμουν στην ασφάλεια της διοργάνωσης, οι στρατιώτες καλούνται τώρα να καλύψουν τις κενές θέσεις στα γήπεδα του Ολυμπιακού Λονδίνου όταν βρίσκονται εκτός καθήκοντος. Το θέαμα των κενών θέσεων (ανήκαν σε διαπιστευμένους αξιωματούχους, χορηγούς και εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης) εξόργισε πολλούς Βρετανούς που πάσχισαν μάταια να βρουν εισιτήριο μέσω ενός περίπλοκου συστήματος διάθεσης.
  • Τη διαβεβαίωση ότι θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για την προστασία της Ευρωζώνης έδωσαν οι Ανγκελα Μέρκελ και Μάριο Μόντι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Βερολίνο. Οι δύο ηγέτες επανέλαβαν την πρόθεσή τους να εφαρμοστούν άμεσα τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του περασμένου Ιουνίου. Η επίσκεψη Μόντι στη Γερμανία θα πραγματοποιηθεί τελικά μετά τις 15 Αυγούστου.

Οικονομία

  • Σε κινήσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη φαίνεται να προχωρούν οι «17» σε συνεργασία με την ΕΚΤ. Μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και τις διαβεβαιώσεις εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας (Μέρκελ, Ολάντ, Μόντι) ότι θα πράξουν τα πάντα για την προστασία της ζώνης του ευρώ, ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε ότι «η Ευρωζώνη είναι έτοιμη να δράσει μαζί με την ΕΚΤ και ενεργοποιώντας τον EFSF».
  • Σε μια προσπάθεια να βάλει σε ένα πιο ρεαλιστικό πλαίσιο τη συζήτηση -που φουντώνει κυρίως στη Γερμανία- για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung -που πρόκειται να δημοσιευθεί στο φύλλο της Δευτέρας, τονίζει ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν περιλαμβάνεται στις «υποθέσεις εργασίας» επειδή θα είχε «τεράστια αρνητικά επακόλουθα». Ο ίδιος εξαπολύει βολές κατά εκείνων που διακινούν αυτό το σενάριο.
  • Το ζήτημα της Εμπορικής Τράπεζας φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, ότι είναι το τραπεζικό ίδρυμα που παίρνει σειρά μετά την ATEBank στην ανασύνταξη του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τοπίου, με την Credit Agricole να φέρεται να αναζητά συνέταιρο για την παραμονή της στην Ελλάδα.

Αθλητισμός

  • Η πρώτη έκπληξη στο Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου των Ανδρών δημιουργήθηκε με το «καλημέρα» στη διοργάνωση, όταν η Ιαπωνία νίκησε την Πέμπτη την Ισπανία με 1-0. Η δεύτερη συνετελέσθη το βράδυ της Κυριακής στο «Σεν Τζέιμς Παρκ», με «θύμα» και πάλι τους «φούριας ρόχας», που ηττήθηκαν από την Ονδούρα με το ίδιο σκορ και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Η Βραζιλία έκανε την ανατροπή, επικράτησε της Λευκορωσίας με 3-1 και εξασφάλισε την πρόκρισή της. Η Βρετανία με Γκιγκς νίκησε 3-1 τα Η.Α.Ε.. Ο Κώστας Μπαρμπαρούσης του Παναθηναϊκού αγωνίστηκε στο ματς της Νέας Ζηλανδίας.
  • Την αλλαγή σελίδας στα διοικητικά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προανήγγειλε ο Ιβάν Σαββίδης με δηλώσεις που έκανε σε αθλητική ιστοσελίδα της βορείου Ελλάδας. Ο ομογενής επιχειρηματίας τονίζει ότι στις 15 Αυγούστου ο ΠΑΟΚ θα περάσει στα δικά του χέρια, ενώ δήλωσε... άγνοια για τις πωλήσεις παικτών που έγιναν τις τελευταίες ημέρες. Στο μεταξύ, ο Κώστας Σταφυλίδης ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας λόγω ενοχλήσεων που είχε ξανά στο γόνατο. Μαλεζάς: «Ήθελα εξ αρχής Φορτούνα».
  • Συνάντηση με τους Βασίλη Σίμο (ως εκπρόσωπο του Νίκου Νοτιά), Μάκη Κασνακίδη (εκπροσωπώντας το ΔΣ των Supporters πλην του Γεωργατζόγλου) και Κώστα Παπαδημητρίου (εκπροσωπώντας την Ερασιτεχνική) είχε την Κυριακή (29/7) ο Θωμάς Μαύρος. Η συνάντηση έγινε με αφορμή τη γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά τα αποτελέσματα της συνάντησης μόνο θετικά δεν ήταν, καθώς στο μόνο, που συμφώνησαν οι δύο πλευρές, είναι πως διαφωνούν σε όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου