Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Κοντογιάννης: Καθήκον του κράτους η στήριξη των Ιδρυμάτων της Ι. Μ. Ηλείας

kontogiannis3Παρασκευή, 27 Ιουλίου, 2012

Την ανάγκη στήριξης από την πολιτεία του κοινωνικού έργου και των δομών της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, επεσήμανε με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας
ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης αναφερόμενος στο σημαντικό φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που προσφέρει η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας ζήτησε να υπάρξει μέριμνα ώστε η προσπάθεια αυτή να μην διακοπεί λόγω της έλλειψης χρημάτων, από τη στιγμή μάλιστα που ΟΓΑ και ΙΚΑ χρωστούν περίπου 3 εκατ. ευρώ. 

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Μετά το κλείσιμο του Γηροκομείου Αγ. Κυπριανού και Ιουστίνης στο Πελόπιο, η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας αναγκάζεται να προχωρήσει στην αναστολή της λειτουργίας και του Ιδρύματος Αγίου Νικολάου Βάρδας, στο οποίο εργάζονται 24 άτομα και φιλοξενούνται 65 ηλικιωμένοι.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας προχώρησε στην κίνηση αυτή καθώς αδυνατεί να στηρίξει οικονομικά τη λειτουργία του Ιδρύματος. Επίσης, υπήρξε άρνηση των εργαζόμενων να δεχθούν μειώσεις στους μισθούς τους της τάξης του 40%, όπως τους ζητήθηκε, ενώ – σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση- ΟΓΑ και ΙΚΑ οφείλουν στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας σχεδόν 3 εκατομμύρια ευρώ για τους ασφαλισμένους που φιλοξενούνται στα Ιδρύματα της (Ο μεν ΟΓΑ οφείλει τροφεία από το 2009, ύψους 2.558.217,73 ευρώ, το δε ΙΚΑ από τον Οκτώβριο του 2011, ύψους 476.011,11 ευρώ).
Σύμφωνα με πληροφορίες επίκειται και η διακοπή της λειτουργίας του Ιδρύματος Παναγίας Βλαχέρνας Κυλλήνης, που φιλοξενεί 92 άτομα.
Με δεδομένο ότι:
- Οι κοινωνικές δομές της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας προσφέρουν σημαντικό έργο και είναι αναγκαίες για την επιβίωση ορισμένων συμπολιτών μας.
- Το εν γένει φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας είναι ιδιαίτερα γνωστό και σημαντικό,
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Ποια μέτρα θα ληφθούν ώστε να στηριχθεί το κοινωνικό έργο και οι δομές της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας;
2. Πότε θα αποδοθούν τα χρωστούμενα ποσά από τον ΟΓΑ και το ΙΚΑ προς την Ιερά Μητρόπολης Ηλείας»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου