Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Προεκλογική εκστρατεία στο... Ισραήλ για τον Μιτ Ρόμνεϊ

Προεκλογική εκστρατεία στο... Ισραήλ για τον Μιτ ΡόμνεϊΤρίτη, 31 Ιουλίου, 2012

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών συγκέντρωσε άνω του 1 εκατ. δολαρίων

Ο Μιτ Ρόμνεϊ στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ (REUTERS/Jason Reed)


Απειλητικός προς το Ιράν και απογοητευτικός για τους Παλαιστινίους ήταν ο υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία Μιτ Ρόμνεϊ ο οποίος επισκέφθηκε το Ισραήλ όπου και συγκέντρωσε περισσότερα από ένα εκατομμύριο δολάρια ως χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας. Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα το απόγευμα, όταν ο Ρόμνεϊ θα κατευθυνθεί προς την Πολωνία, τον τελευταίο σταθμό του ταξιδιού του.
Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος δήλωσε ότι η αποτροπή ενός πυρηνικού Ιράν οφείλει να γίνει «η ύψιστη προτεραιότητα της εθνικής ασφάλειας» των ΗΠΑ ενώ υποστήριξε ότι οι διπλωματικές προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν και πρόσθεσε ότι όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι, περιλαμβανομένης της στρατιωτικής επίθεσης. «Πρέπει να μεταχειριστούμε κάθε μέσο για απομακρύνουμε το ιρανικό καθεστώς από την πυρηνική οδό», είπε από την Ιερουσαλήμ.
Απευθυνόμενος προφανώς προς τους εβραίους ψηφοφόρους των αμερικανικών εκλογών, ο Ρόμνεϊ έδωσε επανειλημμένως έμφαση στις «κοινές αξίες» και τα «κοινά ενδιαφέροντα» μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ, τονίζοντας ότι οι Ισραηλινοί έχουν δικαίωμα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους απέναντι στο Ιράν και ότι οι Αμερικανοί «θα σταθούν στο πλευρό τους».
«Μόλις 100 ημέρες απομένουν μέχρι τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και ο άνθρωπος που επιθυμεί να αντικαταστήσει τον Μπαράκ Ομπάμα διεξάγει την προεκλογική εκστρατεία του - στο Ισραήλ», έγραψε ο Μαρκ Μαρντέλ, αρχισυντάκτης του BBC στη βόρεια Αμερική. «Θα πουν ότι φλερτάρει με τις ψήφους των Εβραίων και αυτό είναι αλήθεια. Ομως το Ισραήλ είναι πολύ σημαντικό και για τους χριστιανούς ευαγγελικούς ψηφοφόρους επίσης».
Εξοργίζοντας τους Παλαιστινίους, ο Ρόμνεϊ δήλωσε ότι η πρωτεύουσα του Ισραήλ είναι η Ιερουσαλήμ, πόλη την οποία διεκδικούν για πρωτεύουσά τους και οι Παλαιστίνιοι. Οι Ισραηλινοί μετέφεραν την πρωτεύουσα με μονομερή απόφαση στην Ιερουσαλήμ αλλά όλες οι χώρες, περιλαμβανομένων των ΗΠΑ, διατηρούν τις πρεσβείες τους στο Τελ Αβίβ. Ο Ρόμνεϊ δεν ξεκαθάρισε αν θα μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ αν εκλεγεί στον Λευκό Οίκο τον Νοέμβριο, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται.
«Επιθυμία μας είναι να μεταφερθεί τελικά η πρεσβεία μας στην Ιερουσαλήμ», είπε. Οι Παλαιστίνιοι, που τήρησαν διπλωματική σιωπή κατά την επίσκεψη του Ρόμνεϊ στο Ισραήλ, αντέδρασαν στη δήλωση περί Ιερουσαλήμ χαρακτηρίζοντάς την «απαράδεκτη».
«Τέτοια πολιτική θα σπρώξει την περιοχή προς τον εξτρεμισμό», δήλωσε ο Σαέμπ Ερικάτ, σύμβουλος του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.
Προτού αναχωρήσει από το Ισραήλ, ο Ρόμνεϊ κατόρθωσε να συγκεντρώσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο δολάρια για την προεκλογική του εκστρατεία. Οι χρηματοδότες πλήρωσαν από 25.000 ως 50.000 ο καθένας για να παρακαθίσουν σε πρωινό γεύμα με τον Ρόμνεϊ σε ξενοδοχείο της Ιερουσαλήμ τη Δευτέρα το πρωί.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που υποψήφιος στις αμερικανικές εκλογές συγκεντρώνει χρήματα στο Ισραήλ. 
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου