Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Ο Ελληνισμός της Βουδαπέστης, Ουγγαρία

Τετάρτη, 25 Ιουλίου, 2012
                                                                        Δελτίο Τύπου

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το ετήσιο Διεθνές Φολκλόρ Φεστιβάλ της Βουδαπέστης στις 17-18 Ιουλίου 2012 στον προαύλιο χώρο του κάστρου (τσιταντέλα) με θέα την ομορφιά του Δούναβη και της Βουδαπέστης.
Συμμετείχαν χορευτικά συγκροτήματα από τη Vlacotinze της Σερβίας, από την Σμύρνη, από τα Ιωάννινα και από την Βουδαπέστη.
Τα συγκροτήματα παρουσίασαν τραγούδια και χορούς από τις πατρίδες τους, αποσπώντας το χειροκρότημα του κοινού.
Η πρόεδρος του Ελληνικού συγκροτήματος, το οποίο παραβρέθηκε με τη βοήθεια του Θεόδωρου Σκεύη από το Teo Tours, Ελένη Πάσχου μας ενημέρωσε πως  προέρχονται από μία υποβαθμισμένη γειτονιά των Ιωαννίνων  και οι γυναίκες της περιοχής συγκρότησαν  τον «Σύλλογο Γυναικών Νέου Βελισσαρίου Ιωαννίνων» το 1994 προκειμένου να  συμβάλλουν στην  ανάπτυξη του τόπου τους. Ο σύλλογος αριθμεί 130 ενεργά μέλη, όλες γυναίκες. Είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχουν στο εξωτερικό με το χορευτικό τους συγκρότημα του οποίου την διδασκαλία έχει αναλάβει ο χοροδιδάσκαλος Χρήστος Ζήσης. Μετά την γνωριμία των με τον Γενικό Γραμματέα του Ελληνικού-Κυπριακού-Ουγγρικού Συλλόγου Φιλίας στην Ουγγαρία συμφώνησαν ότι και στο μέλλον θα υπάρξουν περισσότερες παρουσιάσεις  και στην Ουγγαρία αλλά και στο Νέο Βελισσάριο Ιωαννίνων από ουγγρικά συγκροτήματα.

Στην φωτογραφία: ο Γραμματέας του Συλλόγου Φιλίας Βασίλειος  Σταματόπουλος, η Πρόεδρος Ελένη Πάσχου , μέλος του συγκροτήματος και ο Θεόδωρος Σκεύης .

Βουδαπέστη 21-07-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου