Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 26 Ιουλίου, 2012

  • Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί την Πέμπτη, ο ειδικός απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Έλληνα διαπραγματευτή, πρέσβη Αδ.Βασιλάκη. Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ν.Γκρούεφσκι στη συνάντηση με τον Μπαν Γκι-μουν δήλωσε έτοιμος για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, ωστόσο εξακολουθεί να χρεώνει στην Ελλάδα την έλλειψη προόδου στο συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ θέτει ξανά θέμα «μακεδονικής μειονότητας». «Κακός οδηγός η αλαζονεία και ο εσωστρεφής εθνικιστικός λαϊκισμός» σχολιάζει το ΥΠΕΞ.
  • Τραγικό περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ ενός δικύκλου στο οποίο επέβαιναν δύο αλλοδαποί. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο συνεπιβάτης του δικύκλου, ένας 30χρονος Αλγερινός, αισθάνθηκε αδιαθεσία. Από σταθμό του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Σωτηρία» όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
  • Η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρωζώνη, ωστόσο η Αθήνα θα πρέπει να εφαρμόσει απαρέγκλιτα τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του μνημονίου, αναμένεται να επαναλάβει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Μπαρόζο στη συνάντηση που θα έχει την Πέμπτη (17:30) με τον πρωθυπουργό Αντ.Σαμαρά, εν μέσω των εξονυχιστικών ελέγχων που πραγματοποιεί η τρόικα στην Αθήνα για την πορεία του προγράμματος προσαρμογής. Πριν από τη συνάντηση με τον κ. Μπαρόζο, ο κ. Σαμαράς θα έχει συνάντηση (14:00) με τους κ.κ. Ευ.Βενιζέλο και Φ.Κουβέλη.
  • Ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης μεταξύ αστυνομικών και ληστή σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Κυψέλης, στην οδό Βελβενδού. Ο ληστής μπήκε σε σούπερ μάρκετ με καλάσνικοφ, και με την απειλή του όπλου προσπάθησε να κλέψει τις εισπράξεις από τα ταμεία. Έγινε όμως αντιληπτός από αστυνομικούς της ομάδας Ζ και τότε σήμανε συναγερμός. Χωρίς να έχει διευκρινιστεί εάν ο ληστής κατάφερε να αποσπάσει κάποιο ποσό, βγήκε έξω από το σούπερ μάρκετ και άρχισε να πυροβολεί.
  • Η υπόθεση της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου και του ρατσιστικού σχολίου που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, προκάλεσε αντιδράσεις και στα πολιτικά κόμματα. Σημειώνεται ότι με απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η αθλήτρια αποκλείστηκε από τους Αγώνες του Λονδίνου.

Κόσμος

  • Με τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Χαμένοι!» στα ισπανικά, κυκλοφορεί την Πέμπτη η γαλλική εφημερίδα Liberation, αναφερόμενη στην κρίση που απειλεί να παρασύρει στο χάος και την τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο, η γαλλική εφημερίδα είχε κυκλοφορήσει με τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Χάος» στα ελληνικά. «Η Αθήνα παίζει κορώνα γράμματα το ευρώ» έγραφε η εφημερίδα, την επομένη της ανακοίνωσης για το δημοψήφισμα.
  • Αντιμέτωπος με την κατηγορία της διαφθοράς βρίσκεται ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Ρομπέρτο Φορμιγκόνι, ο οποίος έλαβε κλήση σε απολογία από τους εισαγγελείς του Μιλάνου. Ο Φορμιγκόνι, ένα από τα γνωστότερα μέλη του κόμματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο έλαβε δώρα, χρησιμοποιούσε θαλαμηγό και αγόρασε σε φθηνότερη τιμή βίλα στη Σαρδηνία χάρη στην παρέμβαση γνωστού επιχειρηματία. Σε αντάλλαγμα φέρεται να ευνόησε νοσηλευτικό ίδρυμα που έλαβε σε διάστημα δέκα ετών 200 εκ.ευρώ κρατικών ενισχύσεων.
  • Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή ελικοπτέρου σε ορεινή περιοχή της νοτιοανατολικής Γαλλίας, κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης. Το δυστύχημα συνέβη για αδιευκρίνιστους λόγους στο φαράγγι Βερντόν, στην περιοχή Αλπ-ντε-Οτ-Προβάνς, κοντά στα σύνορα με την Ιταλία.
  • Εντυπωσιακές εικόνες, φωτογραφικά ενσταντανέ, μικρές και μεγάλες στιγμές του 24ώρου από ολόκληρο τον κόσμο.
  • Ένα 11χρονο αγόρι κατάφερε να περάσει όλους τους ελέγχους ασφαλείας του αεροδρομίου του Μάντσεστερ, χωρίς να διαθέτει εισιτήριο ή διαβατήριο και επιβιβάστηκε σε πτήση με προορισμό τη Ρώμη. Το παιδί έγινε, τελικά, αντιληπτό από επιβάτες της πτήσης στα μισά του ταξιδιού και ειδοποιήθηκε το προσωπικό του αεροσκάφους.

Οικονομία

  • Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν 17 επιφανείς οικονομολόγοι λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Ευρώπη υπνοβατεί προς μια καταστροφή ανυπολόγιστων διαστάσεων» και ζητώντας ουσιαστικά αλλαγή στάσης από τη Γερμανία, αλλά και την ΕΚΤ. «Η αίσθηση μιας κρίσης που δεν τελειώνει ποτέ, με το ένα ντόμινο μετά το άλλο, πρέπει να ανατραπεί» τονίζουν και προτείνουν δραστικά μέτρα, κάποια εκ των οποίων έχουν ξανατεθεί, αλλά συναντούν τεράστιες αντιστάσεις κυρίως από το Βερολίνο. Την έκθεση που δημοσιεύεται από το Ινστιτούτο Νέας Οικονομικής Σκέψης (ΙΝΕΤ), συνυπογράφουν και δύο σύμβουλοι της γερμανικής κυβέρνησης.
  • Η Γαλλία και η Ισπανία κάλεσαν από κοινού την Τετάρτη σε άμεση ενεργοποίηση του πακέτου ύψους 100 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών, προκειμένου να καθησυχαστούν οι φόβοι των αγορών ότι η Ισπανία οδεύει σε συνολική προσφυγή στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.
  • Μειώσεις μισθών 6%, σε σχέση με τη Συλλογική Σύμβαση του 2009, για όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων του κλάδου, θα προβλέπει η νέα κλαδική σύμβαση του εμπορίου για την οποία -οι πληροφορίες λένε ότι- οι διαπραγματεύσεις έχουν ολοκληρωθεί και η υπογραφή της είναι θέμα ημερών. Στα θετικά της νέας σύμβασης, πέρα από το ότι θα υπάρξει, είναι ότι διατηρούνται όλα ανεξαιρέτως τα επιδόματα, οι παροχές και οι θεσμικές ρυθμίσεις όλων των προηγουμένων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, καθώς και όλα τα μισθολογικά κλιμάκια προϋπηρεσίας.

Αθλητισμός

  • Ξανά την πόρτα του χειρουργείου θα περάσει την Πέμπτη ο Σεμπάστιαν Λέτο, για τη δεύτερη, προγραμματισμένη επέμβαση στο γόνατο, όπου ο καθηγητής κ. Μαρκάτσι θα προβεί στην εμφύτευση των χονδροκυττάρων τα οποία είχαν παρθεί από τον Λέτο, από υγιές σημείο του χόνδρου και είχε γίνει η απαραίτητη καλλιέργεια το προηγούμενο διάστημα.
  • Στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League προκρίθηκε η ΑΕ Λεμεσού, αφού απέσπασε εκτός έδρας ισοπαλία χωρίς σκορ από την Λίνφιλντ στη Βόρειο Ιρλανδία και σε συνδυασμό με το πρώτο ματς όπου είχε επικρατήσει με 3-0 στην Κύπρο, πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Αντίπαλός της στον 3ο γύρο θα είναι η Παρτιζάν Βελιγραδίου.
  • Μια ανάσα από τη Ρόμα βρίσκεται ο Βασίλης Τοροσίδης, σύμφωνα με ιταλική ιστοσελίδα, η οποία αναφέρει ότι ο έλληνας διεθνής αμυντικός συμφώνησε σε όλα με τους τζιαλορόσι και απομένει πλέον να τα βρει η Ρόμα με τον Ολυμπιακό για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Ο Τοροσίδης έχει ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο με τους Ερυθρόλευκους αλλά έχει δηλώσει εδώ και αρκετό καιρό ότι αν έρθει καλή πρόταση από το εξωτερικό θα τη δεχθεί για να δοκιμάσει την τύχη του σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου