Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 31 Ιουλίου, 2012

  • Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή της Βιάννου Ηράκλειου όπου τα ξημερώματα εκκενώθηκε η Κάτω Βιάννος και μέρος του χωριού Χόνδρος. Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν στο μέτωπο της φωτιάς, ενώ στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα έχουν μεταφερθεί δύο άτομα. Ζημιές από τη φωτιά έχουν προκληθεί σε τουλάχιστον τρία σπίτια. Σε εξέλιξη πύρινα μέτωπα σε Φλώρινα και Ρόδο.
  • «Γενναίες μειώσεις» στη χρηματοδότηση των κομμάτων για το 2013, κατόπιν απόφασης των τριών πολιτικών αρχηγών που συγκροτούν την κυβέρνηση, ανακοίνωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου. Όπως είπε ο κ. Αθανασίου, το ακριβές ποσοστό θα αποφασιστεί από τους κυβερνητικούς εταίρους.
  • Την μονή Αγίας Τριάδος Χάλκης, όπου βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις της Θεολογικής Σχολής επισκέφθηκε ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Φίλιπ Γκόρντον, ο οποίος αυτές τις ημέρες βρίσκεται υπηρεσιακώς στην Τουρκία. Ο Φ.Γκόρντον εξέφρασε το έντονο και αμείωτο ενδιαφέρον της χώρας του για την επαναλειτουργία της Σχολής και γενικότερα για τα ζητήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
  • Χωρίς συμφωνία για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ έληξε η συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως δήλωσε, εξερχόμενος ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Στουρνάρας, αναζητείται «το άριστο μείγμα» για τα παραπάνω μέτρα, απευθύνοντας παράλληλα προειδοποίηση ότι το ζητούμενο είναι «οι επιλογές μας να μην ακυρώσουν τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης και κυρίως να μην ακυρώσουν τη δυνατότητα να παραμείνει η χώρα μας στην ευρωζώνη». Νωρίτερα, αποχωρώντας από τη συνάντηση οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης τόνισαν ότι συμφωνούν σε «ένα ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό». Για τα 11,5 δισ. ευρώ είπαν ότι οι διαβουλεύσεις «θα συνεχιστούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες».
  • Πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής ετοιμάζονται να υπογράψουν οι 20 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μετά τις δηλώσεις του Π.Ρουμελιώτη ότι το ΔΝΤ γνώριζε εξαρχής ότι «το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει». «Ήρθε η ώρα πλέον οι Έλληνες βουλευτές να αποφασίσουν αν θα μείνουν πιστοί σε αυτά που έλεγαν στον ελληνικό λαό για τη σύσταση μιας και μόνης εξεταστικής επιτροπής ή θα συνεχίσουν τη συγκάλυψη στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνησή του» τόνισε ο Πάνος Καμμένος.

Κόσμος

  • Εντυπωσιακές εικόνες, φωτογραφικά ενσταντανέ, μικρές και μεγάλες στιγμές του 24ώρου από ολόκληρο τον κόσμο.
  • Συνολικά 142 κατηγορίες, για δολοφονία και απόπειρα δολοφονίας, βαρύνουν τον Τζέιμς Χολμς, κατηγορούμενου ως υπεύθυνο για το μακελειό στην πρεμιέρα του Μπάτμαν στο Κολοράντο στο οποίο έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες του δράστη 12 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 58. Ο 24χρονος κατηγορούμενος άκουσε το κατηγορητήριο απαθής, αλλά όχι με το «απλανές βλέμμα» που είχε στην πρώτη του εμφάνιση ενώπιον δικαστηρίου.
  • Βαρύ πλήγμα για το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ αποτελεί η αυτομόληση του πλέον υψηλόβαθμου Σύρου διπλωμάτη στο Λονδίνο. Ο επιτετραμμένος Χάλεντ αλ Αγιούμπι παραιτήθηκε τη Δευτέρα ενημερώνοντας το Φόρεϊν Όφις ότι δεν μπορεί πλέον «να εκπροσωπεί ένα καθεστώς που έχει διαπράξει τέτοιες βίαιες και κατασταλτικές ενέργειες εναντίον του ίδιου του λαού του». Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται το σφυροκόπημα των καθεστωτικών δυνάμεων κατά θέσεων ανταρτών στο Χαλέπι. Κραυγή αγωνίας για τους αμάχους από τον ΟΗΕ, 200.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν το Χαλέπι τις τελευταίες δύο ημέρες.
  • Η ελβετική αποστολή στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου απέπεμψε τον Μισέλ Μοργκανέλα, μέλος της ομάδας ποδοσφαίρου, από τη διοργάνωση επειδή ο αθλητής έγραψε ρατσιστικό μήνυμα στο λογαριασμό του στο Twitter. Το «τιτίβισμα» στρεφόταν εναντίον των Νοτιοκορεατών.
  • Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε σε όλη τη βόρεια Ινδία, καθώς και στην πρωτεύουσα, το Νέο Δελχί, η διακοπή της ηλεκτροδότησης που επηρέασε πάνω από 300 εκατομμύρια κατοίκους σε διάφορες περιοχές. Οι αρμόδιες αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τη βλάβη, η οποία παρέλυσε το Μετρό του Νέου Δελχί, τα σιδηροδρομικά δρομολόγια, τη λειτουργία των νοσοκομείων, ενώ έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα σπίτια. Ορίστηκε επιτροπή για να ερευνήσει την αιτία για το ολικό μπλακ-άουτ και θα υποβάλλει την έκθεσή της εντός 15 ημερών.

Οικονομία

  • Με μικρή πτώση έκλεισαν τη Δευτέρα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη, με τον Dow Jones να καταγράφει οριακή υποχώρηση, κρατώντας όμως τις 13.000 μονάδες. Άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες περιμένουν τις επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ.
  • Στάλθηκε η έβδομη σειρά εκκαθαριστικών σημειωμάτων από τη ΓΓΠΣ σε συνολικά 674.902 φορολογούμενους. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα συγκεντρωτικά στοιχεία της ΓΓΠΣ, επτά στους δέκα φορολογούμενους παίρνουν χρεωστικά εκκαθαριστικά, ενώ τα πιστωτικά βρίσκονται στο 8,33%.
  • Στην προκήρυξη της δεύτερης φάσης προχωρά ο διαγωνισμός για την κατασκευή και λειτουργία μαρίνας σκαφών αναψυχής στο χώρο της πρώτης προβλήτας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Τα δύο επιχειρηματικά σχήματα που προκρίθηκαν καλούνται να καταθέσουν δεσμευτική οικονομική προσφορά μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, ώστε η σχετική απόφαση να έχει ληφθεί εντός του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου