Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Νέος αρχηγός ΓΕΣ ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης


Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ υπό τον Πρωθυπουργό

Πέμπτη, 26 Ιουλίου, 2012
Τον έως σήμερα διοικητή Πρώτης Στρατιάς και Γενικό Επιθεωρητή Στρατού, δεύτερο στην ιεραρχία αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Γκίνη επέλεξε ως νέο αρχηγό του Γενικού Επιτελειου Στρατού, στη θέση του παραιτηθέντος αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Ζιαζιά, το ΚΥΣΕΑ, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο αρχηγός του ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζαζιάς υπέβαλε χθες το βράδυ την παραίτησή του «για λόγους που άπτονται της ηθικής και της αξιοπρέπειας, τόσο της δικής του όσο και του Στρατεύματος», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από το ΓΕΣ.
Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, σε δήλωσή του κατέστησε σαφές ότι δεν υπήρξε ούτε ετέθη από κανέναν θέμα επιστροφής αποστράτων στις 'Ενοπλες Δυνάμεις.
Η χθεσινή ανακοίνωση του ΓΕΣ αναφέρει: «Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 και ώρα 02:00, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, σεβόμενος το προσωπικό που είχε την τιμή να διοικήσει επί εννιάμηνο, υπέβαλε την παραίτησή του, για λόγους που άπτονται της ηθικής και της αξιοπρέπειας, τόσο της δικής του όσο και του Στρατεύματος».
Σε δηλώσεις του στο Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε ότι δεν είχε ενημερωθεί για την παραίτηση του κ. Ζιαζιά, αλλά τόνισε πως θεωρεί απίθανο να πρόκειται για «κομματικές διώξεις» και έκανε λόγο για «πρακτικές άλλων εποχών».
Να σημειωθεί ότι σήμερα είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ).
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου