Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Ο Τζον Κατσιματίδης προάγει τον γιο του σε πρόεδρο του Ομίλου Red Apple

Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου, 2024

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας των επιχειρήσεων Τζον Κατσιματίδης προώθησε τον 30χρονο γιο του σε πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Red Apple, μεγέθους $ 7 δισ., ο οποίος έχει μια τεράστια αυτοκρατορία που καλύπτει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ακίνητα, ορυκτά καύσιμα και τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ «Gristedes» και του «D’Agostino» στη Νέα Υόρκη.

Ο Τζον Κατσιματίδης Τζούνιορ, ο οποίος στο παρελθόν ήταν επικεφαλής επενδύσεων στην εταιρεία με έδρα το Μανχάταν, αναβαθμίστηκε αφού εργάστηκε για την οικογενειακή επιχείρηση τα τελευταία 12 χρόνια.

Ο γιος ξεκίνησε στο Red Apple ενώ ήταν ακόμη προπτυχιακός στο Stern School of Business του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

«Ασχολούμαι με την επιχείρηση όλη μου τη ζωή», είπε. «Κάθε Κυριακή ο πατέρας μου έπαιρνε εμένα και την αδερφή μου στα παντοπωλεία για να μας μάθει για το εμπορικό επιχειρείν».

Ο ειλικρινής πατέρας του θα παραμείνει διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της εταιρείας, την οποία ο κ. Κατσιματίδης ξεκίνησε πριν από 56 χρόνια με το πρώτο του σούπερ μάρκετ Red Apple στο Απερ Γουέστ Σάιντ (Upper West Side).

Η προώθηση είναι η πρώτη δημόσια ανακοίνωση ηγεσίας του Red Apple, καθώς ο πατέρας προετοιμάζει τον γιο του για να αποκτήσει υψηλότερο προφίλ.

«Νόμιζα ότι ήρθε η ώρα και το παιδί το αξίζει», είπε ο Ελληνοαμερικανός τιτάνας των επιχειρήσεων στην εφημερίδα «Νew York Post».

Ο ένθερμος Ρεπουμπλικανός, ο οποίος ήταν υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Υόρκης το 2013, φιλοξενεί τη ραδιοφωνική εκπομπή «The Cats Roundtable» της Κυριακής στο WABC 770, τον σταθμό AM που αγόρασε το 2019. Παρουσιάζει επίσης το «Cats & Cosby» κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

«Εξακολουθώ να δουλεύω επτά ημέρες την εβδομάδα, αλλά αφιερώνω περισσότερο χρόνο στα χόμπι μου», είπε ο κ. Κατσιματίδης.

Ο Όμιλος Red Apple, ο οποίος έχει 7.000 υπαλλήλους, έχει τις αλυσίδες παντοπωλείων, την «United Refining Company» στη δυτική Πενσυλβάνια, πρατήρια καυσίμων, ένα δίκτυο διανομής πετρελαίου και διαθέτει τμήμα οικιστικών ακινήτων.

Η επαγγελματική εμπειρία του γιου έχει επικεντρωθεί στην ανατροπή των προβληματικών επιχειρήσεων που απέκτησε η εταιρεία. «Ο Τζον έχει πάρα πολλές επαφές και ενέργεια», είπε ο μπαμπάς Κατσιματίδης. «Ας πηγαίνουν σε αυτόν τώρα».

Ο πατέρας Κατσιματίδης παραδίδει περισσότερες ευθύνες στον γιο του καθώς το «Red Apple» θέλει να εισέλθει στην πυρηνική ενέργεια.

«Το μέλλον της ενέργειας σε αυτή τη χώρα δεν πρόκειται να είναι οι ανεμόμυλοι και οι ηλιακές κυψέλες», είπε ο αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος στη «ΝΥ Post». «Η επόμενη γενιά ενέργειας θα είναι μικροί αρθρωτοί αντιδραστήρες που θα τροφοδοτούν τα υποβρύχια και τα αεροπλανοφόρα μας».

Ο κ. Κατσιματίδης είπε ότι η Red Apple έχει «υπογράψει» με δύο πολιτείες που θέλουν πυρηνικούς αντιδραστήρες.

Μια πιθανή συμφωνία θα μπορούσε να κοστίσει μεταξύ 10 και 20 δισ. δολαρίων, πρόσθεσε, κάτι που θα απαιτούσε από την οικογένεια να φέρει επενδυτές.

Πηγή: «Νew York Post», Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου