Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024

Συναγερμός για βαριά χιονοθύελλα στη Νέα Υόρκη και στις βορειο-ανατολικές πολιτείες (και Βοστώνη)

Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου, 2024

 ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αντιμέτωποι με τη βαρύτερη χιονοθύελλα των τελευταίων δύο ετών ενδέχεται να έρθουν εκατομμύρια κάτοικοι στη Βορειοανατολική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, εάν επιβεβαιωθούν οι προγνώσεις των μετεωρολόγων για το τέλος της πρώτης εβδομάδας του 2024.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Accuweather, πρόκειται για ένα μετεωρολογικό σύστημα το οποίο θα ξεκινήσει από την Δυτική Ακτή στα μέσα της εβδομάδας και θα κινηθεί γρήγορα, πλήττοντας τις πόλεις κατά μήκος του διαπολιτειακού αυτοκινητοδρόμου I-95, μεταξύ των οποίων η Νέα Υόρκη, η Φιλαδέλφεια και η Ουάσιγκτον.

Οπως τονίζουν οι μετεωρολόγοι, η κορύφωση του φαινομένου στη Βορειοανατολική Ακτή αναμένεται από αργά το βράδυ του Σαββάτου μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής, σε ένα χρονικό παράθυρο που υπολογίζεται στις 12 ώρες.  Το κατά πόσον θα έχει τελικά τις επιπτώσεις που πιθανολογούνται εξαρτάται από την τελική δυναμική και την πορεία της, παρόλα αυτά όμως, υπό συγκεκριμένες πολύ πιθανές συνθήκες, η χιονοθύελλα αυτή θα μπορούσε να φέρει από 6 έως 12 ίντσες χιονιού.

«Οι επιπτώσεις του θερμότερου ωκεανικού νερού μπορούν να συμβάλλουν σε μια απότομη μεταβολή στα συνολικά ποσά των χιονοπτώσεων, καθώς μετακινούμαστε σε μέρη όπως το Σέντραλ Παρκ στη Νέα Υόρκη και το Σέντερ Σίτυ στη Φιλαδέλφεια, προς τα προάστια», ανέφερε, από την πλευρά της, η ανώτερη μετεωρολόγος του Accuweather, Κούρτνεϊ Ντέιβις (Courtney Davis), στη σχετική έκθεση της υπηρεσίας.

Σε κάθε περίπτωση, η επικείμενη χιονοθύελλα δεν θα σηματοδοτήσει μόνο το πιο έντονο καιρικό φαινόμενο εδώ και δυο χρόνια, αλλά, συνάμα, και την πρώτη μετρήσιμη χιονόπτωση από το 2022, σπάζοντας ένα ιδιόμορφο ρεκόρ το οποίο ήταν ασυνήθιστο όχι μόνο για την πόλη της Νέας Υόρκης, αλλά και εν γένει τη Βορειοανατολική Ακτή.

Αλλωστε, βάσει των ίδιων στοιχείων, η τελευταία φορά που μετρήθηκε χιόνι στη Νέα Υόρκη ήταν στις 13 Φεβρουαρίου του 2022, ημερομηνία από την οποία συμπληρώθηκαν 689 μέρες στις 3 Ιανουαρίου 2024.  Οσον αφορά στη Φιλαδέλφεια, η τελευταία φορά που καταγράφηκε χιονοθύελλα με στοιχειωδώς μετρήσιμο χιόνι ήταν στις 28-29 Ιανουαρίου 2022, δηλαδή 704 μέρες πριν την 3η Ιανουαρίου 2024. Αντίθετα στην Ουάσιγκτον η ημερομηνία είναι μεταγενέστερη αλλά και πάλι κοντά στα δυο χρόνια, αφού το τελευταίο χιόνι που μετρήθηκε -έστω και στο πενιχρό ύψος των 0,9 ιντσών- είχε καταγραφεί στις 12 Μαρτίου του 2022.

Από πλευράς των μετεωρολόγων, όταν ξεκίνησαν οι μακροχρόνιες προγνώσεις τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχε επισημανθεί πως, λόγω του φαινομένου Ελ Νίνιο, ο μέσος όρος των χειμερινών θερμοκρασιών θα είναι μεν υψηλότερος του φυσιολογικού, παρόλα αυτά οι γενικότερες συνθήκες διευκολύνουν πιθανές χιονοθύελλες, έστω κι αν ο χειμώνας δεν θα θυμίσει άλλα έντονα χρόνια περασμένων δεκαετιών.

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου