Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

Βηρυτός: Νεκρός ο δεύτερος στην ιεραρχία της Χαμάς

 Τρίτη, 2 Ιανουαρίου, 2024

Ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε σήμερα γραφεία της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στη Βηρυτό, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους.

Μεταξύ των νεκρών είναι ένα εκ των ηγετικών στελεχών της Χαμάς, ο Σάλαχ αλ Αρούρι, δεύτερος στην ιεραρχία του κινήματος μετά τον Ισμαήλ Χανίγια, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο αξιωματούχους ασφαλείας.

Οι Ισραηλινοί όμηροι που κρατούνται στη Γάζα δεν θα απελευθερωθούν παρά υπό τους όρους της Χαμάς, δήλωσε νωρίτερα ο επικεφαλής της, Ισμαήλ Χανίγια, σε ομιλία που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Η Χαμάς απήγαγε περίπου 250 ανθρώπους κατά την επίθεσή της στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου, 129 από τους οποίους εξακολουθούν να κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

Ο Χανίγια ανακοίνωσε εξάλλου πως η Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας από το 2007, είναι ανοικτή στη σύσταση, μετά τον πόλεμο, μίας μόνο παλαιστινιακής κυβέρνησης στην περιοχή αυτή και στη Δυτική Όχθη, έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής του Μαχμούντ Αμπάς. «Γίναμε δέκτες πολλών πρωτοβουλιών που αφορούσαν την εσωτερική (παλαιστινιακή) κατάσταση και είμαστε ανοικτοί στην ιδέα μιας εθνικής κυβέρνησης για τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα», είπε.

Ο ηγέτης της Χαμάς είπε πως «κάθε μέρα που περνά, η αντίσταση και η πίστη της στη νίκη ενισχύονται. Ο εχθρός θα αφανιστεί όπως έχουμε υποσχεθεί», συνέχισε. «Η επίθεση αυτή θα λάβει τέλος υπό τα χτυπήματα της αντίστασης και την επιμονή του λαού μας», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου