Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Εμφύλιος Wagner – Πούτιν: Σταματάει η προέλαση μετά από παρέμβαση Λουκασένκο

Σάββατο, 24 Ιουνίου, 2023

Οι διαπραγματεύσεις του προέδρου της Λευκορωσίας, εκ μέρους του Πούτιν και του προέδρου της Wagner ήταν επιτυχείς, με τον Πριγκοζίν να δίνει εντολή να σταματήσει η προέλαση των αντρών του προς τη Μόσχα.

Οπρόεδρος της Λευκορωσίας δήλωσε ότι διαπραγματεύτηκε με τον Γεβγκένι Πριγκόζιν τον τερματισμό της προώθησης στρατευμάτων της παραστρατιωτικής οργάνωσης Βάγκνερ και την αποφυγή οποιασδήποτε νέας κλιμάκωσης, σύμφωνα με το κανάλι Telegram.

«Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν αποδέχτηκε την πρόταση του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο να σταματήσει τις κινήσεις των ενόπλων ανδρών της εταιρίας Βάγκνερ και μέτρα για αποκλιμάκωση των εντάσεων», μετέδωσε το κανάλι Telegram της λευκορωσικής προεδρίας.

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, η διαμεσολάβηση έγινε σε συνεννόηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και διήρκεσε όλη την ημέρα. Ο πρόεδρος Λουκασένκο ενεργώντας με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου Πούτιν, μίλησε στον αρχηγό της Wagner, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόταση για αποκλιμάκωση της κατάστασης.

«Αυτό που βρίσκεται τώρα στο τραπέζι είναι απολύτως (…) αποδεκτό για την επίλυση της κατάστασης, με εγγυήσεις ασφαλείας για τους μαχητές του Wagner», πρόσθεσε το κανάλι στο Telegram.

Την απόφασή του την ανακοίνωσε και ο ίδιος ο Πριγκοζίν μέσω ηχογραφημένου μηνύματός του στο Telegram λέγοντας μεταξύ άλλων ότι  έδωσε εντολή στις δυνάμεις του να υποχωρήσουν και να επιστρέψουν στις βάσεις τους, προκειμένου να αποτραπεί «αιματοχυσία». «Φύγαμε στις 23 Ιουνίου για την πορεία της δικαιοσύνης», προσθέτει ο Πριγκόζιν στο ηχητικό μήνυμά του. «Μέσα σε μια μέρα ταξιδέψαμε, φτάνοντας λίγο πριν τα 200 χλμ. από τη Μόσχα», υποστήριξε ακόμη.

«Σε αυτό το διάστημα δεν έχει χυθεί ούτε μια σταγόνα από το αίμα των αγωνιστών μας», συμπλήρωσε. «Τώρα έχει έρθει η στιγμή που θα μπορούσε να χυθεί αίμα, επομένως, συνειδητοποιώντας όλη την ευθύνη για το γεγονός ότι θα χυθεί ρωσικό αίμα σε μία από τις πλευρές, γυρίζουμε προς την αντίθετη κατεύθυνση και στα στρατόπεδά μας, σύμφωνα με το σχέδιο», κατέληξε.

Σημειώνεται πως λίγη ώρα νωρίτερα η υπηρεσία Τύπου της λευκορωσικής προεδρίας ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον Πριγκόζιν.

Αναλυτικά η δήλωση της υπηρεσίας Τύπου της προεδρίας της Λευκορωσίας:

«Σήμερα το πρωί, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενημέρωσε τον Λευκορώσο ομόλογό του για την κατάσταση στη νότια Ρωσία με την ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Wagner. Οι αρχηγοί κρατών συμφώνησαν για κοινές ενέργειες.

Κατά την περαιτέρω ανάπτυξη των συμφωνιών, ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, αφού διευκρίνισε επιπλέον την κατάσταση μέσω των δικών του καναλιών, σε συμφωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, είχε συνομιλίες με τον επικεφαλής της Wagner PMC Γεβγέν Πριγκόζιν.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ως αποτέλεσμα, ήρθαν σε συμφωνίες για το απαράδεκτο να εξαπολύσουν μια αιματηρή σφαγή στο έδαφος της Ρωσίας. Ο Γεβγέν Πριγκόζιν αποδέχτηκε την πρόταση του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο να σταματήσει η μετακίνηση των ενόπλων της εταιρείας Wagner στη Ρωσία και να λάβει περαιτέρω μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Αυτή τη στιγμή, στο τραπέζι υπάρχει μια απολύτως κερδοφόρα και αποδεκτή επιλογή για την επίλυση της κατάστασης, με εγγυήσεις ασφαλείας για τους μαχητές της Wagner PMC.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, επίσης σήμερα ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας πραγματοποίησε δύο συναντήσεις με το μπλοκ εξουσίας της χώρας για αυτήν την κατάσταση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου