Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 25 Ιουνίου 2023

Ισχυρή αυτοδυναμία ΝΔ, συντριβή ΣΥΡΙΖΑ και Βουλή 8 κομμάτ

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2023

Μην είδατε τον Αλέξη;

Τι έγινε ο Γιάνης (με το ένα νι);


Έκπληξη από το κόμμα Σπαρτιάτες που έλαβε 4,68%, ενώ τον πήχυ του 3% πέρασαν η Ελληνική Λύση, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας

Ισχυρή αυτοδυναμία για την Νέα Δημοκρατία και οκτακομματική Βουλή έβγαλαν οι εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε πάνω από 2 μονάδες σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου και ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε εσωκομματικές διαδικασίες, θέτοντας τον εαυτό του στην κρίση των μελών του κόμματος. Το ΠΑΣΟΚ κινήθηκε στη ζώνη του 11,86% και το ΚΚΕ στο 7,68%.

Την έκπληξη έκανε το κόμμα Σπαρτιάτες το οποίο έλαβε 4,68%, ενώ τον πήχυ του 3% πέρασαν η Ελληνική Λύση, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας.

Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχθώ έπαρση και αλαζονεία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη δήλωση του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, δήλωσε ότι τώρα νιώθει «βαρύτερο το χρέος». Η ΝΔ συγκέντρωσε 40,56% και 158 έδρες. «Ποτέ δεν υπόσχομαι θαύματα. Σας βεβαιώνω όμως ότι θα παραμείνω πιστός στο εθνικό μου καθήκον με σχέδιο, αφοσίωση και κυρίως με σκληρή δουλειά. Χωρίς να ανεχθώ καμία έπαρση και καμία αλαζονική συμπεριφορά», είπε και πρόσθεσε: «Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν με ταχύτητα, καθώς αυτό απαιτεί η επιλογή του ελληνικού λαού».

Μητσοτάκης: Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν με ταχύτητα – Δεν θα ανεχθώ καμία έπαρση

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στις 11:00 θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα παραλάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στις 13:00 θα γίνει η ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Δευτέρα στις 11πμ η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Μητσοτάκη

Τσίπρας: Στην κρίση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αργά το βράδυ συνεχάρη τηλεφωνικώς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη δική του δήλωση τόνισε ότι «είναι αυτονόητο πως θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει από σήμερα τις ευθύνες που του ανέθεσε η λαϊκή ψήφος. Με συντεταγμένες διαδικασίες θα βάλουμε μπροστά τις διεργασίες για οριστικές αποφάσεις. Τα μέλη του κόμματος θα κληθούν να μας κρίνουν όλους και να χαράξουν τη στρατηγική», σημείωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 17,83% και κερδίζει 48 έδρες. Πηγές του κόμματος έκαναν γνωστό ότι ξεκινάνε άμεσα οι συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων του προκειμένου να προκαθοριστεί το χρονοδιάγραμμα για την εκλογή προέδρου και μελών κεντρικής επιτροπής του κόμματος από τη βάση. 

Τσίπρας: Θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ δυναμώνει

Την άνοδο των κομμάτων με ακροδεξιό πρόσημο επισήμανε στη δική του δήλωση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «διαχρονικά η παράταξη μας ήταν δημοκρατικό ανάχωμα απέναντι σε όλα αυτά τα φαινόμενα. Το αποψινό αποτέλεσμα υπογραμμίζει το χρέος μας να οικοδομήσουμε τη σύγχρονη κεντροαριστερά για να αποκτήσει η χώρα μια ισχυρή, προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη Νέα Δημοκρατία». 

Το ΠΑΣΟΚ έλαβε 11,86% και 32 έδρες, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να σημειώνει ότι «το ΠΑΣΟΚ, η πατριωτική και σύγχρονη κεντροαριστερά», θα λειτουργήσει ως εγγύηση.

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ δυναμώνει – Δεύτερη δύναμη σε πολλούς νόμους

Κουτσούμπας: Συνεχίζουμε αποφασιστικά

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ξεκαθάρισε ότι «οι βουλευτές του ΚΚΕ θα βρεθούν την επόμενη ημέρα εκεί που έχουν υποσχεθεί, δίπλα στους λαϊκούς αγώνες», ενώ τόνισε ότι «η ψήφος στο ΚΚΕ δεν είναι ευκαιριακή, συγκυριακή, αυτό φάνηκε από το σημερινό αποτέλεσμα» και παρατήρησε ότι «μέσα σε έναν αρνητικό πολιτικό συσχετισμό εκφράζεται μια δυναμική ανόδου».

Το ΚΚΕ έλαβε 7,67% και 20 έδρες.

Κουτσούμπας: Η ψήφος στο ΚΚΕ δεν είναι συγκυριακή – Συνεχίζουμε αποφασιστικά

Οι «Σπαρτιάτες» ευχαρίστησαν τον Κασιδιάρη

Μετά τα πρώτα αποτελέσματα, ο πρόεδρος του κόμματος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας προέβη σε επίσημες δηλώσεις ευχαριστώντας ονομαστικά τον καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη, δίνοντας του τα εύσημα για την εκλογική επιτυχία της παράταξης.

Οι Σπαρτιάτες έλαβαν 4,67% και 12 έδρες. «Μετά από αρκετό καιρό ένα εθνικό κόμμα θα είναι μέσα στο εθνικό κοινοβούλιο», πρόσθεσε, υποστηρίζοντας ότι η παράταξή του εκπροσωπεί «όλα τα ιδεώδη του ελληνισμού και τις αξίες που σήμερα λείπουν από τη χώρα μας».

Πρόεδρος Σπαρτιατών: Ευχαριστώ τον Ηλία Κασιδιάρη, ήταν το «καύσιμο» για την είσοδο τη Βουλή

Βελόπουλος: Η Ελληνική Λύση «είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει»

Με έντονη κριτική στους δημοσκόπους σχολίασε το αποτέλεσμα των εκλογών ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Το κόμμα του έλαβε 4,45% και 12 έδρες.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους που δεν φοβήθηκαν και άντεξαν τον βρώμικο πόλεμο του συστήματος. Λυπάμαι πραγματικά όλους αυτούς τους δημοσκόπους που παίζουν με την ψυχολογία των ανθρώπων, που παίζουν με τους ανθρώπους. Είναι δυνατόν, έως την τελευταία στιγμή να μας λένε το ανώτατο όριο είναι 4,2% και μπορεί να είμαστε έξω από τη Βουλή; Λυπάμαι γιατί ανεχόμαστε μια κατάσταση, η οποία πρόδηλα δεν είναι δημοκρατική», τόνισε ο κ. Βελόπουλος.

Κυρ. Βελόπουλος: Η Ελληνική Λύση «είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει»

Νίκη: «Με φόβο Θεού θα πορευτούμε»

«Δεν είμαστε σκοταδιστές», είπε ο Δημήτρης Νατσιός μετά την ολοκλήρωση της δήλωσής του στις τηλεοπτικές κάμερες. Συμπλήρωσε ότι θα ασκήσουν αντιπολίτευση «με πραότητα» και αναφέρθηκε ξανά στη ρωμιοσύνη και στον Αγιο Κοσμά τον Αιτωλό, όπως έκανε συχνά στο παρελθόν σε τηλεοπτικές εκπομπές του στον εκκλησιαστικό τηλεοπτικό σταθμό 4Ε και σε άρθρα του σε τοπικές εφημερίδες του Κιλκίς. «Ρωμιοσύνη σημαίνει ελευθερία, είναι το σπουδαιότερο θεόσδοτο αγαθό», είπε.

Η Νίκη εξέλεξε 10 βουλευτές, συγκεντρώνοντας ποσοστό 3,7% και περισσότερες από 188.000 ψήφους.

«Με φόβο Θεού θα πορευτούμε»: Στα γραφεία της Νίκης που συγκέντρωσε 3,7% των ψήφων

Κωνσταντοπούλου: Εμείς θα είμαστε η μόνη αντιπολίτευση

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους του κόμματός της πως θα ασκήσει αντιπολίτευση που «δεν έχει ξαναδεί η Βουλή». Κάνοντας λόγο για μία «ανέντιμη, πρωτοφανή επίθεση τις τελευταίες δύο εβδομάδες», σχολίασε μετά την είσοδο του κόμματός της στη Βουλή με 3,17% και 8 έδρες ότι «η Βουλή να έχει ζωή και η Βουλή να έχει μέσα τους πολίτες. Εμείς ρωτήσαμε τους πολίτες “θέλεις να είσαι εσύ στη Βουλή;”. Και οι πολίτες μας απάντησαν “ναι”».

Διεμήνυσε πως η παράταξή της θα ασκήσει «αντιπολίτευση που δεν θα υπάρξει από κανένα άλλο κόμμα και από κανένα άλλο βουλευτή». «Θα είμαι η υπεράσπιση των πολιτών και αν είμαστε 8 ή 9 βουλευτές, εγώ κάνω για 100 και οι υπόλοιποι, ο καθένας τους κάνει για άλλους 20».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου