Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Αλέξης Τσίπρας: Τα μηνύματα των πολιτικών μετά την παραίτηση

  Παρασκευή, 30 Ιουνίου, 2023

Εδώ να θυμηθούμε το αρχαίο ρητό:  

"Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται".  

Στα νέα ελληνικά: 

"Όταν πέσει η βελανιδιά, όλοι τρέχουν να πάρουν ξύλα".

(Στην πραγματικότητα, προέρχεται από τον Αθηναίο κωμοδιογράφο Μέναδρο… «Γνῶμαι μονόστιχοι».

paneliakos.com


Ποιοι χαρακτήρισαν την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα «γενναία», ποιοι δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα και ποιοι είπαν ότι έβαλε τη χώρα σε κίνδυνο

Το άκουσμα της απόφασης παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε σοκ και δέος στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με βουλευτές και στελέχη του κόμματος να του αναγνωρίζουν γενναιότητα και εντιμότητα. Οι συζητήσεις για την επόμενη μέρα έχουν ήδη αρχίσει.

Η εκλογή του νέου αρχηγού πιθανόν να γίνει εντός του Ιουλίου από τη βάση των 170.000 μελών και το συνέδριο να οριστεί για το φθινόπωρο. Τα ονόματα που υπάρχουν στο τραπέζι είναι της Έφης Αχτσιόγλου και του Αλέξη Χαρίτση, αλλά και του Διονύση Τεμπονέρα, αν και δεν είναι βουλευτής και αυτό θεωρείται μειονέκτημα. Χθες το απόγευμα κυκλοφόρησε και το όνομα του Παύλου Πολάκη.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε ανάρτησή του, έστειλε μήνυμα ανασυγκρότησης του κόμματος. «Σήμερα κλείνει ένας σπουδαίος κύκλος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ένας κύκλος που μας έχει χαρίσει πολλούς λόγους να αισθανόμαστε περήφανοι και περήφανες. Όλους αυτούς τους λόγους περηφάνειας τους πιστώνεται προσωπικά και ο Αλέξης Τσίπρας. Η πολιτική του συγκρότηση η αγωνιστικότητα και η εντιμότητά του αφήνουν ανεξίτηλο το στίγμα τους στο κόμμα μας. Το σημερινό μήνυμα είναι ένα και δυνατό: όλες και όλοι μαζί, ενωμένοι, για την ανασυγκρότηση», δήλωσε.

«Γενναία απόφαση από έναν γενναίο άνθρωπο. Τις μάχες που έρχονται θα τις δώσουμε με ψυχραιμία, συντροφικότητα και αποφασιστικότητα» διαμηνύει ο Παύλος Πολάκης.

«Μας γεμίζει θλίψη η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, ενός ανθρώπου με βαθιά ενσυναίσθηση & ενσυνείδηση. Δεν έχει εξαντληθεί το πολιτικό του κεφάλαιο. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί για ιδέες και ιδανικά πιο επίκαιρα από ποτέ, όπως το αίτημα για κοινωνική δικαιοσύνη» είπε ο Νίκος Φαραντούρης.

«Έθεσε τη χώρα σε κίνδυνο»

Την απόφαση Τσίπρα σχολίασαν και εκπρόσωποι από άλλους πολιτικούς χώρους. Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως η μόνη σωστή απόφαση του Αλέξη Τσίπρα ήταν η κωλοτούμπα του 2015. «Χρησιμοποίησε κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, έθεσε την χώρα σε κίνδυνο, συκοφάντησε τους αντιπάλους του και όταν πήρε την εξουσία δεν είχε τί να την κάνει και παρολίγον να μας βγάλει και από το ευρώ και από την ΕΕ. Μας διέσωσε το ότι φοβήθηκε τις συνέπειες και έτσι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2015 έκανε την μόνη σωστή πολιτική του πράξη, την κωλοτούμπα» έγραψε.

« Είναι μια έντιμη απόφαση. Ύστερα από τις ήττες, πήρε τις αποφάσεις του. Θεωρώ ότι παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία στους ανθρώπους και ο Τσίπρας «έφαγε ξύλο» σε ότι αφορά στα εσωκομματικά. Πολλές φορές η ανθρώπινη πλευρά ξεπερνά όλες τις υπόλοιπες. Δεν είμαι μελλοντολόγος, αλλά θεωρώ ότι έχει πάρει μια απόφαση που την πιστεύει πραγματικά» δήλωσε σε συνέντευξή του στο Mega ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης από το ΜέΡΑ25 χαρακτηρίζει θετική την ανάληψη της ευθύνης και δίνει το σύνθημα της ανασύστασης των προοδευτικών δυνάμεων.

TO BHMA

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου