Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Έλλειμμα 90.000 αξιωματικών αντιμετωπίζει η παγκόσμια ναυτιλία

Παρασκευή, 30 Ιουνίου, 2023



Περισσότεροι από 90.000 πιστοποιημένοι αξιωματικοί απαιτούνται μέχρι το 2026  για να λειτουργήσει ο παγκόσμιος εμπορικός στόλος

Περισσότεροι από 90.000 πιστοποιημένοι αξιωματικοί με βάση τη διεθνή σύμβαση STCW (Διεθνής Σύμβαση για τα πρότυπα εκπαίδευσης, πιστοποίησης και τήρησης φυλακών για τους ναυτικούς) απαιτούνται μέχρι το 2026  για να λειτουργήσει ο παγκόσμιος εμπορικός στόλος. Για τον λόγο αυτό το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS) εγκαινιάζει μια παγκόσμια εκστρατεία προσέλκυσης ναυτικών δημοσιοποιώντας παράλληλα ένα  video με τίτλο «Ένα περιπετειώδες πνεύμα».

Το “An Adventurous Spirit” είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ του ICS και του δικτύου των μελών του για την παραγωγή ενός υλικού  που μπορεί να χρησιμοποιήσει ολόκληρος ο ναυτιλιακός κλάδος στις προσπάθειες πρόσληψης ναυτικών. Το 10λεπτο βίντεο δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας μαρτυρίες που συγκεντρώθηκαν από πρώτο χέρι από εν ενεργεία ναυτικούς, οι οποίοι μοιράστηκαν πληροφορίες για το τι περιλαμβάνει ο ρόλος τους, μιλώντας ανοιχτά για τα οφέλη και τις προκλήσεις της εργασίας στη θάλασσα.

Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2026 απαιτούνται 90.000 πιστοποιημένοι αξιωματικοί STCW (Διεθνής Σύμβαση για τα πρότυπα εκπαίδευσης, πιστοποίησης και τήρησης φυλακών για τους ναυτικούς) για να λειτουργήσει ο παγκόσμιος εμπορικός στόλος. Το “An Adventurous Spirit” όπως και ειδικές εκδόσεις για τα με΄σα κοινωνικής δικύωσης, δημιουργήθηκαν ως απάντηση σ την πρόκληση για την επείγουσα πρόσληψη περισσότερων ανθρώπων στον ναυτιλιακό κλάδο απαραίτητη προϋπόθεση διατήρησης της κίνησης του παγκόσμιου εμπορίου.

Οι συντελεστές του βίντεο

Ο Nirmalesh Chandra Nirmal, 2ος αξιωματικός, Fleet Management Ltd, Χονγκ Κονγκ  ο οποίος εμφανίζεται στην ταινία, δήλωσε: “Ήταν τιμή μου που συμμετείχα στα γυρίσματα της ταινίας “An Adventurous Spirit”. Ως ναυτικός ο ίδιος γνωρίζω πόσο φανταστική μπορεί να είναι η καριέρα αυτή, και είμαι παθιασμένος να βοηθήσω και άλλους ανθρώπους να το δουν αυτό. Η ναυτιλία είναι μια καριέρα γεμάτη προκλήσεις, αλλά οι ανταμοιβές είναι μεγάλες».

Η Kathryn Neilson, Διευθύντρια του Συμβουλίου Εκπαίδευσης του Εμπορικού Ναυτικού, το οποίο είναι επιφορτισμένο με την προώθηση της ναυτικής καριέρας στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι η ανάδειξη των πολυάριθμων συναρπαστικών ευκαιριών που είναι ανοικτές σε όλους όσοι σκέφτονται να ακολουθήσουν μια νέα επαγγελματική σταδιοδρομία είναι το κλειδί αν θέλουμε να προσελκύσουμε περισσότερους ανθρώπους στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Η κυκλοφορία του βίντεο συμπίπτει με τη σύνοδο κορυφής Shaping the Future of Shipping – Seafarer 2050 που πραγματοποιήθηκε στη Μανίλα. Η σημαντική αυτή σύνοδος κορυφής, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων Ferdinand Marcos Jr, ο Γενικός Διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ) Gilbert H. Houngbo και ηγέτες του κλάδου, ήταν αφιερωμένη στην εξέταση των στοιχείων που απαιτούνται για την επιτυχή μεταμόρφωση του ρόλου των ναυτικών ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες της ναυτιλίας στο μέλλον.

Η Natalie Shaw, Διευθύντρια Υποθέσεων Απασχόλησης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, δήλωσε: “Η ναυτιλιακή βιομηχανία, όπως και πολλές άλλες βιομηχανίες, αντιμετωπίζει κρίση προσλήψεων. Θέλαμε να ξεχωρίσουμε τη ναυτιλία από αυτές τις άλλες βιομηχανίες δείχνοντας πόσο ελκυστική είναι η καριέρα στη ναυτιλία».

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου