Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Το φθινόπωρο για εκλογές και λύση στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ

Σάββατο, 1η Ιουλίου, 2023

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σε μια σειρά διαδικασιών, οι οποίες και πρόκειται να αποτελέσουν μέρος ενός οδικού χάρτη που θα οδηγήσει στην εκλογή νέας διοίκησης στο τέλος Οκτωβρίου, συμφώνησαν οι αντιπρόσωποι των συλλόγων, αλλά και τα στελέχη των δυο διοικητικών κέντρων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, δίνοντας την εντύπωση ότι πλέον δρομολογείται η άρση του αδιεξόδου.

Στην «Ανοικτή Συζήτηση», η οποία έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια, δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης, όμως, έστω και εν μέσω διαφορετικών προσεγγίσεων, η συναίνεση σε βασικά ζητήματα ισορρόπησε σε τεντωμένο σχοινί και πλέον ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τις πραγματικά κρίσιμες διαδικασίες του Οκτωβρίου.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο πρόεδρος της απερχόμενης Επιτροπής Παρέλασης, Φίλιπ Κρίστοφερ, ο οποίος συνέδραμε στο έργο των συντονιστών, Δήμου Σιώκη και Νομικής Καστανά, παρουσίασε ένα ολιγόλεπτο βίντεο για τις εκδηλώσεις και τη φετινή παρέλαση στην 5η Λεωφόρο, θέλοντας, ήδη από την εισαγωγή, να στείλει ένα μήνυμα ενότητας, με την υποσημείωση πως η ανάγκη για εκλογή νέας διοίκησης είναι επιτακτική.

Ο Γεώργιος Γεωργόπουλος τοποθετείται κατά την ευρεία ανοικτή συζήτηση στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Δήμος Σιώκης ευχαρίστησε άπαντες για την παρουσία τους, αιτιολόγησε το γεγονός ότι η ανοικτή συζήτηση δεν έλαβε τον τίτλο της Γενικής Συνέλευσης στην εκκρεμότητα της διαδικασίας ελέγχου των Συλλόγων και των δηλωμένων αντιπροσώπων τους και εξέφρασε τη συγκρατημένη αισιοδοξία πως οι δυο πλευρές έχουν αναπτύξει τους κατάλληλους διαύλους επικοινωνίας για να προχωρήσουν. Σύμφωνα με τον κ. Σιώκη, στόχος είναι η διεξαγωγή καταστατικής Γενικής Συνέλευσης στα μέσα Σεπτεμβρίου, του διήμερου Συνεδρίου τον Οκτώβριο και των εκλογών στα τέλη του ίδιου μήνα.

Από την πλευρά της, η Νομική Καστανά ξεκαθάρισε πως, με δεδομένο ότι δεν είχε πραγματοποιηθεί έλεγχος για τυχόν παράτυπους Συλλόγους ή αντιπροσώπους δεν θα έπρεπε να ζητηθεί ή να ληφθεί υπόψη οποιαδήποτε ψηφοφορία επί των προτεινόμενων αλλαγών του καταστατικού, εφόσον όλα αυτά κρίθηκαν αποτρεπτικά για διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης.

Εκ μέρους της Επιτροπής των πρώην προέδρων, ο Δημήτριος Καλαμαράς παρουσίασε τις αλλαγές που προτείνονται για το καταστατικό, οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη μείωση των αξιωμάτων του Δ.Σ. στα 13, τον περιορισμό της σταυροδοσίας από τους 21 στους 15 -προκειμένου να μην «μαγειρεύεται» μέσω κοινής γραμμής η πλήρης 21μελής σύνθεση- την αναλογία αντιπροσώπων κατ’ αντιστοιχία με το μέγεθος κάθε Συλλόγου και, συγκεκριμένα, την προσθήκη ενός αντιπροσώπου ανά 50 μέλη, με μέγιστο αριθμό τους 6, έστω κι αν το μέτρο αυτό δεν θα ισχύει για τις ενορίες, οι οποίες θα έχουν δικαίωμα δυο αντιπροσώπων ανεξαρτήτως μελών.

Παράλληλα, ο κ. Καλαμαράς τόνισε πως οι αλλαγές περιλαμβάνουν και τη θέσπιση ατομικής ευθύνης σε περιπτώσεις που εξαργυρώνονται επιταγές ή κινούνται χρηματικά ποσά χωρίς την έγκριση του Δ.Σ., ενώ αναφέρθηκε και στην πρόταση του Βασίλειου Σταθάκου, που προβλέπει το «άνοιγμα» της ψηφοφορίας στις εκλογές σε όλα τα διαπιστευμένα μέλη κάθε Συλλόγου. Σημείωσε, ωστόσο, ότι κάθε Σύλλογος θα έχει περιορισμένη εκπροσώπηση στα όργανα.

Κατά την ευρεία ανοικτή συζήτηση στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

Από την πλευρά του, ο Γεώργιος Γεωργόπουλος τόνισε ότι στόχος δεν είναι η αντιπαράθεση, αλλά εξέφρασε τις ενστάσεις του για την Επιτροπή Καταστατικού και τον τρόπο με τον οποίο συγκροτήθηκε.

Εν τέλει, μετά από μια σειρά τοποθετήσεων, συστάθηκαν οι κάτωθι επιτροπές:

Επιτροπή Οικονομικών: Ανδρέας Καστελάνος (Σύλλογος Χειμαρριωτών), Παναγιώτης Γεραντζούνης (Παγχιακή Κοραής), Γιώργος Θωμόπουλος (Ναυπακτιακή Αδελφότητα), Δημήτρης Φίλιος (Γέρος του Μοριά), Βασίλειος Πετράτος (Panatha USA), Γιάννης Νικολόπουλος (Διπλάτανος), Μανώλης Χριστοδουλάκης (Ομόνοια), Κώστας Ουρανίτσας (NSA), Σταύρος Γιαννόπουλος (Μεσσήνιοι), Αντώνης Σερέτης (Ελευθέριανη), Σπύρος Γαρυφάλλης (Σύλλογος Μεγαριτών).

Επιτροπή Διαφάνειας: Γιώργος Σερέτης (Ελευθέριανη), Χρήστος Βουρνάς (Γέρος του Μοριά), Αναστάσιος Καραγκούνης (Κωσταράζι), Γιώργος Μεϊντάνης (Μιαούλης), Βίκτωρ Γκόρος (Σύλλογος Χειμαρριωτών), Γιώργος Κίτσιος (Σύλλογος Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων), Τριανταφυλλιά Σπυροπούλου (Ερμούπολη), Νίκος Κωστόπουλος (Πανηλειακός).

Πλέον, οι Επιτροπές ξεκινούν δουλειά με την ελπίδα της άρσης του αδιεξόδου.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου