Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή 25 Ιουνίου 2023

Υδατάνθρακες: Πώς να τους καταναλώνετε για να μην παίρνετε βάρος

Κυριακή, 25 Ιουνίου, 2023


ΓΕΩΡΓΙΑ ΦΕΚΟΥ

Οι υδατάνθρακες είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με το βάρος και για αυτό οι περισσότεροι από εμάς που ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή φροντίζουμε να τους καταναλώνουμε προσεκτικά. Η κατανάλωση υδατανθράκων ενισχύει την αύξηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, μια αύξηση η οποία επηρεάζει άμεσα τον τρόπο που χάνουμε και λαμβάνουμε κιλά, όπως περιγράφει η Jessie Inchauspé στο βιβλίο της The glucose revolution (Ed. Diana).

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη γλυκόζη

Η αύξηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα δεν αποτελεί από μόνη της παράγοντα για αύξηση βάρους αλλά προκαλεί μια σειρά αντιδράσεων στον οργανισμό που με τη σειρά τους μπορούν να οδηγήσουν εκεί. Η απώλεια του αισθήματος κορεσμού, οι λιγούρες για τροφές με πολλές θερμίδες, η ορμονική ανισορροπία και η έντονη κόπωση είναι μερικές μόνο από τις επιπτώσεις που έχει στο σώμα η αυξημένη γλυκόζη και παράλληλα την ίδια στιγμή λόγοι που συμβάλλουν στο να πάρει κανείς κιλά.

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα η υπερβολική αύξηση της γλυκόζης στο αίμα μπορεί να προκαλέσει μέχρι και διαβήτη τύπου 2.

Το τρικ των ειδικών

Σύμφωνα με την Dr. Odile Fernández, συγγραφέα του βιβλίου Habits that will save your life (Ed. Planet), το παραπάνω φαινόμενο μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη σωστή κατανάλωση των υδατανθράκων. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πρέπει να αποφεύγετε να τρώτε τις τροφές που είναι υδατάνθρακες μόνες τους. Αντί αυτού, χρειάζεται να τις συνοδεύετε με πρωτεΐνες, φρούτα, λαχανικά και φαγητά με καλό λίπος ώστε να διασφαλίζετε πως η απορρόφηση της γλυκόζης θα επιβραδυνθεί. Για παράδειγμα, η κατανάλωση φρούτων ή ζυμαρικών με άδειο στομάχι αυξάνει κατά πολύ τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Τρία tips

– Τρώτε τα φρούτα ως επιδόρπιο μετά το φαγητό ή αλλιώς προτιμήστε να τα συνοδεύσετε με γιαούρτι και ξηρούς καρπούς.

– Συνοδεύστε τα μακαρόνια (ιδανικά ολικής άλεσης) με πρωτεΐνες και λαχανικά όπως αρακά, γαρίδες ή κρέμα καρύδας.

– Μια ωραία ιδέα για όταν τρώτε τοστ είναι να το καταναλώσετε μαζί με αβοκάντο, ντομάτα και χούμους.

VOGUE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου