Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Συναγερμός στη Φλόριντα: Τεράστια σαλιγκάρια τρώνε μέχρι και πινακίδες - Σε καραντίνα ολόκληρες περιοχές

Σάββατο, 24 Ιουνίου, 2023


Γιατί είναι τόσο επικίνδυνα τα σαλιγκάρια αυτά.

Σε καθεστώς καραντίνας βρίσκονται ολόκληρες περιοχές στην κομητεία Μπρόουαρντ στη Φλόριντα από την Τρίτη (20/6), καθώς εντοπίστηκαν γιγάντια αφρικανικά σαλιγκάρια, τα οποία ανήκουν στα πιο επικίνδυνα είδη του πλανήτη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το CNN, το κρατικό τμήμα γεωργίας σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μαλακιοκτόνο με βάση τη μεταλλδεΰδη, ένα είδος δολώματος σαλιγκαριού που έχει εγκριθεί για οικιακή χρήση.

Τα συγκεκριμένα σαλιγκάρια τρώνε τουλάχιστον 500 διαφορετικά είδη φυτών και μπορούν επίσης να καταναλώσουν από στόκο μέχρι πλαστικούς κάδους ανακύκλωσης και πινακίδες.

Τα ασβεστούχα κελύφη τους φέρουν άκρες τόσο αιχμηρές που μπορούν να καταστρέψουν ακόμα και τα ελαστικά των οχημάτων που πέφτουν πάνω τους.

«Αυτά τα σαλιγκάρια θα μπορούσαν να είναι καταστροφικά για τη γεωργία και τις φυσικές περιοχές της Φλόριντα, καθώς προκαλούν εκτεταμένες ζημιές σε τροπικά και υποτροπικά περιβάλλοντα», δήλωσε την Τρίτη το Υπουργείο Γεωργίας της Πολιτείας.

Τα σαλιγκάρια ενέχουν επίσης κίνδυνο για την υγεία των ανθρώπων επειδή φέρουν ένα παράσιτο που ονομάζεται πνευμονικός σκώληκας αρουραίων, το οποίο μπορεί να προκαλέσει μηνιγγίτιδα, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας της Πολιτείας. Η πάθηση οδηγεί σε διόγκωση των μεμβρανών που περιβάλλουν τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό, λέει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Πηγή: iEidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου