Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή 25 Ιουνίου 2023

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ανακοινώνεται η «διαδρομή» της Φλόγας!

Κυριακή, 25 Ιουνίου, 2023

Η Μασσαλία θα είναι και ο πρώτος σταθμός της λαμπαδηδρομίας επί γαλλικού εδάφους πριν συνεχίσει το ταξίδι της ως το Παρίσι και την Τελετή Έναρξης στις 26 Ιουλίου 2024.

Σήμερα στο εμβληματικό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου της Σορβόννης στο Παρίσι, εκεί όπου ο Πιερ Ντε Κουμπερτέν καθιέρωσε την ιδέα της αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στις 23 Ιουνίου 1894, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου για την ανακοίνωση της διαδρομής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού με τη συμμετοχή και της ΕΟΕ.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος από τη σκηνή του αμφιθεάτρου της Σορβόννης θα μιλήσει για την σημασία της Ολυμπιακής Φλόγας και τον συμβολισμό της τελετής Αφής στην Αρχαία Ολυμπία, θα δώσει στοιχεία σχετικά με τη διαδρομή της επί ελληνικού εδάφους μέχρι την παράδοσή της στην Οργανωτική Επιτροπή «Παρίσι 2024» στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά την παράδοση της, η Φλόγα θα μεταφερθεί στη Γαλλία με το τρικάταρτο εμβληματικό ιστιοφόρο, Belem, διασχίζοντας την Μεσόγειο και φτάνοντας στην πόλη της Μασσαλίας στις 8 Μαΐου 2024. Η Μασσαλία θα είναι και ο πρώτος σταθμός της λαμπαδηδρομίας επί γαλλικού εδάφους πριν συνεχίσει το ταξίδι της ως το Παρίσι και την Τελετή Έναρξης στις 26 Ιουλίου 2024.

Το «παρών» θα δώσει στη συνέντευξη τύπου και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Αθανάσιος Βασιλειάδης ο οποίος είναι υπεύθυνοςγια τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των τελετών Αφής και Παράδοσης της Φλόγας καθώς και της λαμπαδηδρομίας στην ελληνική επικράτεια.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου