Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Βουλή: Ανατροπή με τις έδρες – Ποιοι βγαίνουν εκτός, ποιοι τελικά εκλέγονται

 Σάββατο, 1η Ιουλίου, 2023

Καραμπόλες στη Βουλή με την κατανομή εδρών, μετά από την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων από την ανώτατη εφορευτική επιτροπή

Αλλαγές στα έδρανα της Βουλής, φέρνουν τα αποτελέσματα της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων, από την ανώτατη εφορευτική επιτροπή, με ορισμένους βουλευτές να βγαίνουν εκτός και άλλα ονόματα να παίρνουν τη θέση τους. Ανατροπές σημειώνονται και στους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς των κομμάτων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει μια έδρα και να μένει στις 47, ενώ το ΚΚΕ να κερδίζει αντιστοίχως μια και να καταμετρά πλέον  21 βουλευτές.

Συγκεκριμένα, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ μια έδρα χάνει ο Κωνσταντίνος Καρπουχτσής στις Σέρρες, ενώ το ΚΚΕ κερδίζει μια στα Ιωάννινα όπου εκλέγεται ο Νίκος (Πάκος) Έξαρχος, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.

Ανακατατάξεις και στη ΝΔ

Ανακατατάξεις σημειώνονται και στη Νέα Δημοκρατία, η οποία χάνει την έβδομη θέση στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας, στην οποία βρισκόταν η Μαρία Πολύζου. Παράλληλα, η Πειραιώς χάνει μια έδρα στα Ιωάννινα και δεν εκλέγεται τελικώς ο Γιώργος Αμυράς, ενώ στη Δυτική Αττική όπου δεν εκλέγεται ο Σταμάτης Πουλής.

Ωστόσο, η ΝΔ κερδίζει την έδρα στη Β΄ Πειραιά και έτσι επιστρέφει στη Βουλή ο Γιάννης Τραγάκης, ενώ στις Σέρρες εκλέγεται ο Θεόφιλος Λεονταρίτης. Επίσης, η Νέα Δημοκρατία κερδίζει μία έδρα στην Α’ Αθήνας με τον Άγγελο Συρίγο να επιστρέφει στα έδρανα.

Επηρεάζονται και τα μικρότερα κόμματα

Αλλαγές προκύπτουν και στα μικρότερα κόμματα. Η Πλεύση Ελευθερίας κερδίζει την έδρα που χάνει η ΝΔ στην Επικράτεια και έτσι μπαίνει στη Βουλή ο Αλέξανδρος Καζαμίας. Στη Β’ Πειραιά χάνει την έδρα ο Χρήστος Αρίδας.

Στην Α’ Αθήνας χάνει την έδρα το κόμμα «Νίκη». Στην πρώτη θέση βρισκόταν ο Δημήτρης Νατσιός ο οποίος πλέον καλείται να κρατήσει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης- και αντ’ αυτής βγάζει βουλευτή στη Δυτική Αττική τον δημοσιογράφο Γιώργο Παλαιτσάκη.

Τέλος, αναμονή υπάρχει για τις αποφάσεις των αρχηγών για το ποια έδρα θα κρατήσουν οι ίδιοι. Αυτό αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέχρι την Κυριακή, και θα καθορίσει ποια πρόσωπα τελικά θα βρεθούν στη Βουλή στις συγκεκριμένες περιφέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου