Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

ΗΠΑ: Ο Πούτιν δεν θέλει σύγκρουση με το ΝΑΤΟ

 Πέμπτη, 12  Μαΐου, 2022

«Πέρασε» από τη Βουλή των Αντιπροσώπων η πρόταση Μπάιντεν για πακέτο 90δισ. $ για την Ουκρανία.

Βέβαια, από την τσέπη του τα δίνει;  Εμείς οι πολίτες θα επιβαρυνθούμε.  Βιετνάμ, Καμπότζη, Αφγανιστάν, Ιράκ, Γιουγκοσλαβία… Ουκρανία...

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον υπέγραψε σύμφωνο ασφαλείας με τη Σουηδία, στο πλαίσιο του οποίου οι δύο χώρες δεσμεύονται για αμοιβαία στρατιωτική στήριξη εάν κάποια δεχτεί επίθεση- ενώ προέβη σε αντίστοιχη συμφωνία και με τη Φινλανδία, καθώς οι δύο χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο ένταξής τους στο ΝΑΤΟ. Από πλευράς του ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, είπε πως οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θέλει να αναμετρηθεί στρατιωτικά με τη συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Στο μεταξύ, ρωσικά ΜΜΕ λένε ότι οι προσκείμενες στο Κρεμλίνο αρχές στην κατεχόμενη από τη Ρωσία Χερσώνα θα ζητήσουν από τον πρόεδρο Πούτιν να γίνει η περιοχή τους μέρος της Ρωσίας, μα εκπρόσωπος του Κρεμλίνου λέει ότι αυτό πρέπει να το αποφασίσει ο λαός.

Κοντά στην κατάληψη του συνόλου της περιφέρειας του Λουχάνσκ - που ένα μέρος της ήταν υπό ουκρανικό έλεγχο και το υπόλοιπο στα χέρια ρωσόφωνων από το 2014- υποστηρίζει πως είναι η Μόσχα λέγοντας πως αυτονομιστές έχουν προωθηθεί έως τα όρια της περιφέρειας. Ωστόσο η διοίκηση αυτής κάνει λόγο για ”φαντασιώσεις” των Ρώσων και για προσωρινή υποχώρηση των ουκρανικών δυνάμεων.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Ο δε ουκρανικός στρατός υποστηρίζει απελευθέρωσε τέσσερα χωριά στην περιφέρεια του Χαρκόβου ενώ στο εργοστάσιο Azovstal συνεχίζονται οι ρωσικές επιθέσεις με τους 1.000 περίπου εναπομείναντες μαχητές να απευθύνουν εκ νέου έκκληση στην διεθνή κοινότητα για την ασφαλή απομάκρυνσή τους.

Στο μεταξύ, η επικεφαλής των Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ, εκτιμά ότι η Μόσχα ετοιμάζεται για πόλεμο μακράς διαρκείας ενώ στοχεύει σε εδαφικά κέρδη και πέρα από το Ντονμπάς φτάνοντας την σύρραξη έως την Υπερδνειστερία.

Επίσης στις ΗΠΑ η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το πακέτο-μαμούθ ύψους 40 δισ δολαρίων για βοήθεια στην Ουκρανία με τις ψήφους Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων και μένει να δοθεί και το ”πράσινο φως” από τη Γερουσία, που δεν αναμένεται να καθυστερήσει.

Η δε ΕΕ συνεχίζει να αναζητά συναινέσεις για να μπορέσει να εγκριθεί η πρόταση της Κομισιόν για το σταδιακό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο. Οι όποιες αποφάσεις μετατίθενται για την επόμενη εβδομάδα αφού η Ουγγαρία εμμένει στις αντιρρήσεις.

Τα προβλήματα όμως στο τομέα της ενέργειας για τις ευρωπαϊκές χώρες συνεχίζονται μετά και την απόφαση της διαχειρίστρια εταιρεία του συστήματος μεταφοράς αερίου της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως σταματά τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του σταθμού της Σοχρανίφκα λόγω ”της παρέμβασης των κατοχικών δυνάμεων στην τεχνική διαδικασία”. Από το τμήμα αυτό περνά το το ένα τρίτο του ρωσικού φυσικού αερίου που μεταφέρεται στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου