Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

80ή τελετή αποφοίτησης Ελληνικού Κολεγίου – Θεολογικής Σχολής

 Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

ΒΟΣΤΩΝΗ.  Το Σάββατο 21 Μαΐου, στις 11 π.μ., θα γίνει η ογδοηκοστή τελετή απονομής των πτυχίων του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης στο κλειστό γυμναστήριο Pappas Auditorium.

Η τελετή θα ξεκινήσει με Ορθρο το πρωί στις 7 και στη συνέχεια με Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, ο οποίος ως γνωστόν είναι και Πρόεδρος της Εφορείας της Σχολής. Θα ακολουθήσει πρόγευμα και στη συνέχεια η τελετή απονομής των πτυχίων.

Σημειώνεται ότι θα είναι η πρώτη τελετή αποφοίτησης με αυτοπρόσωπη παρουσία, καθότι πέρυσι έγινε εξ’ αποστάσεως και πρόπερσι δεν έγινε διόλου λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Εν τω μεταξύ, η συνεδρίαση της Επαρχιακής Συνόδου η οποία είχε ορισθεί να γίνει την Πέμπτη 19 Μαΐου ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή. Τουλάχιστον τρεις ιεράρχες δεν προτίθεντο να παρευρεθούν.

Οπως είχε γράψει ο «Ε.Κ.» είχε τεθεί επανειλημμένως θέμα ενταύθα αλλά και εν Φαναρίω με το ερώτημα πώς γίνεται να συνεδριάζει η Επαρχιακή Σύνοδος αφού έχει ανασταλεί το Καταστατικό της Αρχιεπισκοπής από την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου του 2020;

Η Επαρχιακή Σύνοδος προεδρευομένη από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο συγκροτείται από τους εξής ιεράρχες: Βοστώνης Μεθόδιο, Αλάντας Αλέξιο, Ντένβερ Ησαΐα, Ντιτρόιτ Νικόλαο, Πίτσμπουργκ Σάββα, Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμο και Σικάγου Ναθαναήλ.

Το εσπέρας της Παρασκευής 20 Μαΐου θα τελεστεί Εσπερινός στο παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού, θα γίνει η σταυροφορία, δηλαδή η επίδοση του επιστήθιου σταυρού της Σχολής στους αποφοιτούντες, και θα ακολουθήσει δείπνο σε εστιατόριο πλησίον της Σχολής.

Επίσης, το πρωί της Παρασκευής θα συνεδριάσουν η Εφορεία της Σχολής, ο Σύνδεσμος των ιερέων της Αρχιεπισκοπής, καθώς και ο Σύνδεσμος των αποφοίτων.

Κατά την τελετή απονομής των πτυχίων θα τιμηθούν με επίτιμο διδακτορικό δίπλωμα η Πωλέτ Πούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια της Ηγεσίας των 100 και ο Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου Εκτελεστικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της Διεθνούς Ορθοδόξου Χριστιανής Φιλανθρωπικής Οργάνωσης IOCC.

Στο σχετικό ανακοινωθέν αναφέρονται για την Πωλέτ Πούλου τα εξής: «Από το διορισμό της ως Εκτελεστική Διευθύντρια του Ταμείου Ηγεσίας των 100 του Αρχιεπισκόπου Ιάκωβου το 2011, η Πωλέτ Πούλου, πρώτη γυναίκα σε αυτή τη θέση, εργάστηκε ακούραστα και με μεγάλη επιτυχία για να προωθήσει τις φιλανθρωπικές προσπάθειες του Οργανισμού. Ολόκληρη η επαγγελματική ζωή της αφιερώθηκε στην υπηρεσία της Εκκλησίας σε ένα ευρύ φάσμα σημαντικών ρόλων από τότε που εντάχθηκε στο προσωπικό της Αρχιεπισκοπής το 1965. Το 1984 έγινε διευθύντρια του Γραφείου του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιάκωβου. Συνεργάσθηκε στενά και αφοσιωμένα μαζί του, ταξιδεύοντας σε κοινότητες ανά την επικράτεια της Αρχιεπισκοπής.

Μετά τη συνταξιοδότηση του Αρχιεπισκόπου Ιακώβου το 1996, ίδρυσε ένα γραφείο στην κατοικία του στο Rye της Νέας Υόρκης και παρέμεινε στο πλευρό του μέχρι το θάνατό του το 2005. Στη συνέχεια, έγινε Διευθύντρια Ανάπτυξης για την Ηγεσία των 100, θέση που κατείχε μέχρι το διορισμό της ως Εκτελεστική Διευθύντρια της Οργάνωσης. Ενα μόνιμο χαρακτηριστικό καθ’ όλη τη διάρκεια της μακρόχρονης και ποικίλης σταδιοδρομίας της, ήταν η σταθερή υποστήριξή της στο Ελληνικό Κολλέγιο και τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού, που έχουν ως ιερή αποστολή την προετοιμασία ανδρών και γυναικών να υπηρετήσουν την Εκκλησία και την κοινωνία».

Αναφορικά με τον Κωνσταντίνο Τριανταφύλλου, το ανακοινωθέν της Σχολής αναφέρει τα ακόλουθα: «Ως Εκτελεστικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της Διεθνούς Ορθοδόξου Χριστιανής Φιλανθρωπικής Οργάνωσης IOCC, ο Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου διαχειρίζεται όλες τις πτυχές των προγραμμάτων φιλανθρωπικής λειτουργίας και ανάπτυξης του Οργανισμού. Με έδρα τη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ, η οργάνωση IOCC έχει γραφεία υπηρεσιών στις ΗΠΑ, την Αφρική, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Ο κ. Τριανταφύλλου εντάχθηκε στην οργάνωση IOCC ως Διευθυντής διακομιδής υλικού στην πρώην Γιουγκοσλαβία το 1993. Αργότερα έγινε εκπρόσωπός της στα Βαλκάνια, και εν συνεχεία Διευθυντής Προγραμμάτων, πριν αναλάβει τα ηνία το 1998 ως επικεφαλής της.

Υπό την ηγεσία του, η οργάνωση IOCC έχει διανείμει πάνω από 742 εκατομμύρια δολάρια σε επείγουσα βοήθεια και αναπτυξιακή αρωγή σε περισσότερες από εξήντα χώρες. Σε αναγνώριση αυτών των επιτευγμάτων, έλαβε το αξίωμα του Αρχοντος Ορφανοτρόφου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο το 2006. Εκτός από αφοσιωμένος υποστηρικτής του Ελληνικού Κολλεγίου, ο κ. Τριανταφύλλου έχει βαθιά προσωπική σχέση με τη Θεολογική Σχολή καθότι είναι γιος του π. Νικόλαου Τριανταφύλλου, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής από το έτος 2000 έως το 2015».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου