Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 7 Μαΐου 2022

Κορονοϊός: Νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον, η ΒΑ.2.12.1, εξαπλώνεται στις ΗΠΑ

Σάββατο, 7 Μαΐου, 2022 

Μόλις έξι μήνες πριν την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον.

Κώστας Μαυραγάνης— HuffPost Greece

Έχουν περάσει μόλις έξι μήνες από τότε που εμφανίστηκε η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού, αλλάζοντας το «τοπίο» της πανδημίας και προκαλώντας μεγάλο αριθμό μολύνσεων ακόμα και σε εμβολιασμένους. Ο ιός συνεχίζει να μεταλλάσσεται, παράγοντας νέες υποπαραλλαγές: Πρώτα η ΒΑ.2 κατέστη κυρίαρχη στις ΗΠΑ νωρίτερα μέσα στην άνοιξη και πλέον, μια άλλη υποπαραλλαγή, γνωστή ως ΒΑ.2.12.1, σημειώνει ανοδική πορεία στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Time, περίπου 36% των δειγμάτων στα οποία έγινε αλληλούχιση κατά την εβδομάδα που τελείωσε στις 30 Απριλίου, ήταν της υποπαραλλαγής αυτής, σύμφωνα με τα CDC. Συνολικά, ο μέσος όρος των ημερήσιων διαγνώσεων έχει περίπου διπλασιαστεί σε όλη τη χώρα από τις αρχές του Απριλίου.

Δύο άλλα «παρακλάδια» της Όμικρον, οι ΒΑ.4 και ΒΑ.5 εξαπλώνονται επίσης στη Νότια Αφρική, όπου είχαν εντοπιστεί αρχικά, και έχουν εντοπιστεί και σε άλλες χώρες ανά τον κόσμο.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Τα πρώτα στοιχεία υποδεικνύουν πως οι νέες υποπαραλλαγές της Όμικρον εξαπλώνονται ταχύτερα από τη ΒΑ.2, μα δεν φαίνονται να προκαλούν πιο σοβαρή νόσηση, σύμφωνα με αναφορά του ΠΟΥ που δημοσιεύτηκε στις 27 Απριλίου. Αντίστοιχες ήταν και οι εκτιμήσεις της διευθύντριας του CDC, Ροσέλ Ουαλένσκι, που τόνισε πως, αν και χρειάζονται περισσότερες έρευνες, «συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι αυτοί που είναι εμβολιασμένοι, και ειδικά αυτοί με αναμνηστική δόση, εξακολουθούν να έχουν ισχυρή προστασία απέναντι στη σοβαρή νόσηση, ακόμα και με ΒΑ.2.12.1».

Παρόλα αυτά, κάποιες προκαταρκτικές έρευνες, που δεν έχουν αξιολογηθεί ακόμα από ομότιμους – μία από την Κίνα και μία από τη Νότια Αφρική- υποδεικνύουν πως οι νέες αυτές υποπαραλλαγές είναι ικανότερες από ό,τι προηγούμενα στελέχη στο να αποφεύγουν την ανοσία που προσφέρουν τα εμβόλια και οι προηγούμενες μολύνσεις. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αυτοί που κόλλησαν πρόσφατα την αρχική Όμικρον θα μπορούσαν να επαναμολυνθούν- ωστόσο όπως έγραψε στο Twitter ο Σκοτ Γκότλιμπ, πρώην επίτροπος της FDA (Food and Drug Administration) αυτοί που είναι πλήρως εμβολιασμένοι και επιπλέον νόσησαν πρόσφατα φαίνονται να έχουν ισχυρότερη προστασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου