Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

«WSJ»: Με τόση ανεργία γιατί οι επιχειρήσεις δεν βρίσκουν προσωπικό;

 Σάββατο, 8 Μαΐου, 2021

Αssociated Press

«Ζητούνται εργάτες» γράφει η πινακίδα σε εταιρεία στην Εβανς Σίτι, Πενσυλβάνιας.(AP Photo/Keith Srakocic)   

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. («WSJ»). Σε μια οικονομία που βγαίνει από πανδημία και κλεισίματα και με την ανεργία πολύ πιο αυξημένη από ό,τι ήταν πριν την Covid-19, η χώρα βρίσκεται σε μία εξαιρετικά δύσκολη θέση: Οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να βρουν αρκετά άτομα για πρόσληψη.

Η αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού, η μείωση του κλεισίματος και τα τεράστια ποσά της ομοσπονδιακής τόνωσης της οικονομίας ενισχύουν τις καταναλωτικές δαπάνες για αγαθά και υπηρεσίες.

Ωστόσο, εργοδότες σε τομείς όπως η κατασκευή, τα εστιατόρια και τις κατασκευές αγωνίζονται να βρουν εργαζομένους. Υπάρχουν περισσότερες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αυτήν την άνοιξη από ό,τι πριν από την πανδημία που σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2020, και λιγότερα άτομα στο εργατικό δυναμικό, σύμφωνα με το Τμήμα Εργασίας και ιδιωτικούς ιστότοπους προσλήψεων.

Οι έρευνες δείχνουν γιατί ορισμένοι δεν μπορούν ή δεν θα επιστρέψουν στη δουλειά. Εκατομμύρια ενήλικες λένε ότι δεν εργάζονται γιατί φοβούνται να μολυνθούν ή να διαδώσουν την Covid-19. Οι επιχειρήσεις ανοίγουν ξανά μπροστά από τα σχολεία, αφήνοντας μερικούς γονείς χωρίς εγκαταστάσεις φροντίδας παιδιών.

Πολλοί άνθρωποι λαμβάνουν περισσότερα επιδόματα ανεργίας από ό,τι θα κέρδιζαν στις διαθέσιμες θέσεις εργασίας. Μερικοί που είναι εκτός εργασίας δεν έχουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για θέσεις εργασίας που είναι διαθέσιμες ή δεν επιθυμούν να στραφούν σε νέα καριέρα.

Η πρόσληψη ήταν πρόσφατα ισχυρή, παρά το έλλειμμα εργασίας. Οι εργοδότες των ΗΠΑ πρόσθεσαν 916.000 θέσεις εργασίας τον Μάρτιο, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας και οι οικονομολόγοι ανέμεναν την έκθεση ανεργίας του Απριλίου, που όμως τους απογοήτευσε, αν και οι εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας είχαν μειωθεί στις 498.000 την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο, η έλλειψη απειλεί να περιορίσει τη διαμόρφωση μίας ισχυρής οικονομικής ανάκαμψης μετά την πανδημία. Ορισμένες επιχειρήσεις αποφεύγουν να εργάζονται, όπως να μην υποβάλλουν προσφορές σε ένα έργο, να παραδίδουν ανταλλακτικά πιο αργά ή να διατηρούν ένα τμήμα του εστιατορίου κλειστό. Αυτό μειώνει το ρυθμό επέκτασης της οικονομίας. Αλλες εταιρείες αυξάνουν τους μισθούς για να προσελκύσουν υπαλλήλους, οι οποίοι θα μπορούσαν να διογκώσουν τις τιμές για τους πελάτες ή να μειώσουν τα περιθώρια κέρδους για τους ιδιοκτήτες.

Οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να επωφεληθούν από μια προσωρινή μειωμένη προσφορά εργασίας. Θα μπορούσαν να διεκδικήσουν προαγωγές και καλύτερους μισθούς, που στη συνέχεια θα μπορούσαν να ξοδέψουν στις κοινότητές τους, ενισχύοντας την οικονομική παραγωγή. Μπορεί επίσης να είναι σε θέση να διαπραγματευτούν πιο ευέλικτα προγράμματα ή άλλα προνόμια. Οι αναλυτές λένε ότι η έλλειψη εργασίας πρέπει να μειωθεί με την πάροδο του χρόνου καθώς εμβολιάζονται περισσότεροι δυνητικοί εργαζόμενοι, τα σχολεία ανοίγουν ξανά και τα ομοσπονδιακά οφέλη λήγουν, αν και η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μήνες και ήδη οι επιπτώσεις είναι αισθητές.

«Είναι λίγο σοκαριστικό να βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο», δήλωσε ο Στιβ Λούκας (Steve Lucas), διευθύνων σύμβουλος της iCIMS Inc., μιας πλατφόρμας με 4.000 μεγάλες εταιρείες ως πελάτες. «Οι επιχειρήσεις ασχολούνται με την ανάπτυξη και κινούνται γρηγορότερα από ό,τι οι αιτούντες είναι πρόθυμοι να μετακινηθούν».

Μια έκθεση της Federal Reserve τον Απρίλιο περιέγραψε ελλείψεις σε πολλά επαγγέλματα, συμπεριλαμβανομένων οδηγών και οικονόμων νοικοκυριών.

Σε μια έρευνα του Απριλίου από τον ιστότοπο αναζήτησης εργασίας, «ZipRecruiter» περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους που ρωτήθηκαν δήλωσαν ότι προτιμούν μια δουλειά όπου μπορούν να εργαστούν από το σπίτι, και το 45% είπε ότι θα ήθελαν αυτήν την επιλογή μετά την ύφεση της πανδημίας.

 Εθνικός Κήρυξ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου