Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Tερματισμό των ισραηλινών εποικισμών ζητούν πέντε ευρωπαϊκές χώρες

Παρασκευή, 7 Μαΐου, 2021

termatismo-ton-israilinon-epoikismon-zitoyn-pente-eyropaikes-chores-2348491

Nα «θέσει τέλος στην πολιτική της επέκτασης των οικισμών εποίκων του στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη», καλούν το Ισραήλ πέντε ευρωπαϊκές χώρες σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Το Παρίσι, το Βερολίνο, το Λονδίνο, η Ρώμη και η Μαδρίτη προτρέπουν συγκεκριμένα την ισραηλινή κυβέρνηση να «υπαναχωρήσει από την απόφασή της να προχωρήσει στην κατασκευή 540 νέων οικιστικών μονάδων στον οικισμό Χαρ Χόμα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη», που ανοικοδομήθηκε το 1997 και «να θέσει τέλος στην επεκτατική πολιτική του της επέκτασης των οικισμών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη».

Η απόφαση να αυξηθούν οι οικισμοί εποίκων στο Χαρ Χόμα «προστίθεται στην επιτάχυνση της εποικιστικής δραστηριότητας στο Γκιβάτ ΧαΜατος και τις συνεχιζόμενες εξώσεις στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, κυρίως στο Σέιχ Τζάρα», υπογραμμίζουν οι κυβερνήσεις της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας.

«Οι οικισμοί εποίκων είναι παράνομοι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και αποτελούν απειλή για τις προοπτικές της ειρηνικής διευθέτησης της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης», αποδοκιμάζουν οι υπογράφοντες την ανακοίνωση, καλώντας Ισραηλινούς και Παλαιστινίους να «απόσχουν από οποιαδήποτε μονομερή πρωτοβουλία» και να «επαναλάβουν έναν αξιόπιστο και πραγματικό διάλογο για να προχωρήσουν στην πορεία προς τη λύση δύο κρατών».

Το ανώτατο δικαστήριο του Ισραήλ όρισε για τη Δευτέρα νέα ακρόαση για την υπόθεση παλαιστινιακών οικογενειών που απειλούνται με έξωση προς όφελος των Ισραηλινών εποίκων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπου καθημερινές διαδηλώσεις υποστήριξης σημαδεύονται από συγκρούσεις με την αστυνομία.

Νέο συλλαλητήριο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί κατά της πιθανής εκδίωξης από τα σπίτια τους σχεδόν 30 Παλαιστινίων στο Σέιχ Τζάρα, μια γειτονιά κοντά στην Παλιά Πόλη και σημείο τριβής μεταξύ Εβραίων και Παλαιστινίων.

Σχεδόν 20 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν το βράδυ της Τετάρτης σε συγκρούσεις με την ισραηλινή αστυνομία, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών. Η αστυνομία έκανε λόγο για έντεκα διαδηλωτές που συνελήφθησαν «για διατάραξη της δημόσιας τάξης και επίθεση κατά αστυνομικών».

Στο επίκεντρο της διαμάχης: η ιδιοκτησία γης επί της οποίας είναι χτισμένα αρκετά σπίτια στα οποία ζουν τέσσερις παλαιστινιακές οικογένειες.

Το περιφερειακό δικαστήριο της Ιερουσαλήμ έλαβε ευνοϊκή απόφαση στις αρχές της χρονιάς για τις εβραϊκές οικογένειες που διεκδικούν δικαιώματα ιδιοκτησίας σε αυτήν τη γειτονιά της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, παλαιστινιακό τομέα κατεχόμενο και προσαρτημένο στο Ισραήλ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου