Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 1 Μαΐου 2021

H απόλυση πρέσβειρας στο επίκεντρο της έρευνας για Τζουλιάνι

  Μεγάλο Σάββατο, 30 Απριλίου, 2021

Αssociated Press

Ο Ρούντι Τζουλιάνι. (AP Photo/Jacquelyn Martin)


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. («ΝΥΤ»). Οι εισαγγελείς θέλουν να εξετάσουν προσεκτικά τις επικοινωνίες του Ρούντολφ Τζουλιάνι (Rudolph W. Giuliani) με Ουκρανούς αξιωματούχους σχετικά με την απομάκρυνση της πρέσβειρας, Μαρί Γιοβάνοβιτς (Marie L. Yovanovitch).

Πριν από δύο χρόνια, ο Τζουλιάνι πήρε επιτέλους ένα πράγμα που ζητούσε στην Ουκρανία: Η κυβέρνηση Τραμπ απομάκρυνε την πρέσβειρα των ΗΠΑ εκεί, μια γυναίκα που ο Τζουλιάνι πίστευε ότι παρεμποδίζει τις προσπάθειές του να ανακαλύψει υποθέσεις βρωμιάς σε βάρος της οικογένειας Μπάιντεν.

Ηταν μια πύρρειος νίκη. Η πίεση Τζουλιάνι για την εκδίωξη της πρέσβειρας Μαρί Γιοβάνοβιτς, όχι μόνο έγινε στόχος της πρώτης δίκης του πρώην προέδρου Τραμπ, αλλά έχει πλέον παραδώσει τον Τζουλιάνι στο επίκεντρο μιας ομοσπονδιακής ποινικής έρευνας για το αν παραβίασε νόμους κατά του λόμπι, σύμφωνα με άτομα με γνώση του θέματος.

Η μακροχρόνια έρευνα έφτασε σε κρίσιμο σημείο αυτήν την εβδομάδα όταν πράκτορες του F.B.I. αφαίρεσαν τηλέφωνα και υπολογιστές από το σπίτι και το γραφείο του Τζουλιάνι στο Μανχάταν. Τουλάχιστον ένα από τα εντάλματα ζητούσε αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με την κα Γιοβάνοβιτς και τον ρόλο της ως πρέσβειρας.

Συγκεκριμένα, οι ομοσπονδιακές Αρχές αναμενόταν να σαρώσουν τις ηλεκτρονικές συσκευές για επικοινωνία μεταξύ του κ. Τζουλιάνι και των αξιωματούχων της κυβέρνησης Τραμπ σχετικά με την πρέσβειρα πριν ανακληθεί τον Απρίλιο του 2019, πρόσθεσε ένας από τους ανθρώπους που μίλησαν στη «Νew York Times».

Το ένταλμα επιδιώκει να ερευνήσει την επικοινωνία του Τζουλιάνι με αξιωματούχους της Ουκρανίας που τότε τον βοηθούσαν να αναζητήσει επιζήμιες πληροφορίες για τον πρόεδρο Μπάιντεν, ο οποίος τότε ήταν προεδρικός υποψήφιος, και την οικογένειά του.

Το ζήτημα για τους ανακριτές είναι ένα βασικό ερώτημα: Ο Τζουλιάνι επιτέθηκε στην κα Γιοβάνοβιτς αποκλειστικά για λογαριασμό του Τραμπ, που ήταν τότε πελάτης του; ’Η το έκανε επίσης εξ ονόματος των Ουκρανών αξιωματούχων, οι οποίοι ήθελαν να απομακρυνθεί για τους δικούς τους λόγους;

Εθνικός Κήρυξ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου