Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Αντιδράσεις στην Κύπρο για την συμμετοχή στη Eurovision με το τραγούδι «El Diablo»

Πέμπτη, 20 Μαΐου, 2021 

Στους δρόμους οι πιστοί με τις εικόνες της Παναγίας.

Μπορεί το τραγούδι «El Diablo» με ερμηνεύτρια την Έλενα Τσαγκρινού να έδωσε το εισιτήριο στην Κύπρο για τον τελικό της Eurovision, αυτό όμως δεν εμπόδισε πλήθος πιστών να βγούν στους δρόμους με τις εικόνες της Παναγίας, διαμαρτυρώμενοι ότι «ασπάζονται» κατ′ αυτό τον τρόπο τον διάβολο.

Τον Φεβρουάριο, όταν και ανακοινώθηκε το τραγούδι με το οποίο θα συμμετείχε η Κύπρος, η Εκκλησία μαζί και χιλιάδες πιστοί αντέδρασαν έντονα ζητώντας την απόσυρση του.

«Πρέπει να απαλλαγούμε από αυτήν τη βλασφημία. Είναι προσβολή για την Κύπρο και επικίνδυνο για τα παιδιά μας», δήλωσε ένας ιερέας, ενώ η Ελένη Παπά, 62 ετών, που διαδήλωνε κρατώντας μία εικόνα του Χριστού είπε ότι, «Είναι σαν να ασπαζόμαστε τον διάβολο. Η παλιά Eurovision ήταν καλύτερη. Τώρα μπήκε ο σατανάς μέσα της».

YIANNIS KOURTOGLOU VIA REUTERS

Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των πιστών, είπε ότι το τραγούδι αφορά τη μάχη μεταξύ καλού και κακού.

Να σημειωθεί ότι ο 65ος Διαγωνισμός της Eurovision, ήταν να γίνει το 2020 αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο τελικός γίνεται το Σάββατο στην Ολλανδία, ενώ περισσότεροι από 200 εκατομμύρια τηλεθεατές αναμένεται να τον παρακολουθήσουν.

YIANNIS KOURTOGLOU VIA REUTERS
YIANNIS KOURTOGLOU VIA REUTERS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου