Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Κώστας Μπακογιάννης: Επίσημη επίσκεψη στην Πρίστινα – Συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου

Σάββατο, 8 Μαΐου, 2021

Επίσημη επίσκεψη στην Πρίστινα, προσκεκλημένος του δημάρχου, Shpend Ahmeti, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Κώστας Μπακογιάννης: Επίσημη επίσκεψη στην Πρίστινα – Συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου | tovima.gr

Επίσημη επίσκεψη στην Πρίστινα, προσκεκλημένος του δημάρχου, Shpend Ahmeti, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας των δύο πρωτευουσών, αλλά και του ευρύτερου ενδιαφέροντος για την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.  

Κατά τη συνάντησή τους, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες πόλεις και συμφώνησαν να υπάρξει στενότερη συνεργασία, με ανταλλαγή καλών πρακτικών και επιτυχημένων δράσεων.

Οδήμαρχος Αθηναίων μετέφερε στον ομόλογό του την εμπειρία και την τεχνογνωσία που έχει κατακτήσει η Αθήνα. Ο κ. Μπακογιάννης είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί μια σειρά από ιδρύματα και φορείς, που στοχεύουν στη στήριξη της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας αλλά και των ευάλωτων πολιτών.

Το πρωί της Παρασκευής ο Κώστας Μπακογιάννης έγινε δεκτός και από τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Albin Kurti, με τον οποίο συζήτησαν σχετικά με τη διπλωματία των πόλεων, τη διαχείριση της πανδημίας και τις προκλήσεις της επόμενης μέρας, αλλά και για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Ειδικό ενδιαφέρον έδειξε ο κ. Μπακογιάννης για την Ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Νικολάου, ενώ επισκέφτηκε και το στρατόπεδο της KFOR, όπου εδρεύει η Ελληνική Δύναμη του Κοσόβου.

Ηεπίσκεψη του δημάρχου Αθηναίων στην Πρίστινα ολοκληρώθηκε με την συνάντησή του με τον Επίσκοπο Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιο, στο ιστορικό Μοναστήρι Gracanica  

Σχετικά με την επίσκεψη και τις συναντήσεις που είχε στην πρωτεύουσα του Κοσόβου, ο Κ. Μπακογιάννης δήλωσε:

«Επιστροφή στην Πρίστινα 15 χρόνια μετά την θητεία μου στη Παγκόσμια Τράπεζα στο Κόσοβο, ανταποκρινόμενος στη πρόσκληση του φίλου δημάρχου Shpend Ahmeti και συνάντηση με τον πρωθυπουργό Albin Kurti. Ευκαιρία να μεταφέρουμε τεχνογνωσία και καλές πρακτικές από την Αθήνα, σε μια πόλη που αναπτύσσεται ραγδαία, να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας σε όλους τους τομείς, αλλά και να επιβεβαιώσουμε τον ιστορικό ηγετικό ρόλο της Αθήνας στην ευρύτερη γειτονιά μας. Ήταν τιμή μου να συναντήσω και να ευχαριστήσω τους δικούς μας ανθρώπους, που υπηρετούν στην Ελληνική Δύναμη του Κοσόβου. Αξέχαστη η επίσκεψη στο βυζαντινό μοναστήρι της Gracanica και η συζήτηση με τον Επίσκοπο Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιο».

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου