Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Αυστρία: Ακρωτηρίασαν λάθος πόδι ασθενούς - Τώρα πρέπει να ακρωτηριάσουν και το σωστό

  Σάββατο, 22 Μαΐου, 2021

Πώς έγινε αυτό το εξοργιστικό λάθος και η προσπάθεια να ρίξουν ευθύνη και στον ασθενή επειδή δεν μιλούσε καθαρά.

BSIP VIA GETTY IMAGES

Νοσοκομείο στην Αυστρία ακρωτηρίασε το λάθος πόδι ασθενούς, αποδίδοντας ας ”ανθρώπινο λάθος” αυτό το ”τραγικό”, όπως αναφέρει, γεγονός. 

Ο ηλικιωμένος ασθενής υπέφερε από πολλές ασθένειες, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της κλινική Freistadt. Αυτές είχαν επηρεάσει τα κάτω άκρα το σε τέτοιο βαθμό που κρίθηκε αναγκαίος ο ακρωτηριασμός του αριστερού ποδιού. 

«Είμαστε βαθιά σοκαρισμένοι που την Τρίτη, 18 Μαΐου, παρά τα πρότυπα διασφάλισης ποιότητας, ακρωτηριάστηκε το λάθος πόδι του 82χρονου άνδρα», αναφέρει η κλινική, σύμφωνα με τον Guardian, προσθέτοντας ότι το λάθος παρατηρήθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια μιας αλλαγής επιδέσμου την Πέμπτη.

«Πρέπει να μάθουμε πώς συνέβη αυτή η αποτυχία, αυτό το λάθος. Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη δημόσια», δήλωσε ο  διευθυντής της κλινικής, Norbert Fritsch, σε συνέντευξη Τύπου.

Το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων Heute ανέφερε ότι ο ασθενής δεν αντιλήφθηκε αρχικά το λάθος που είχε γίνει, καθώς είναι πολύ βαριά άρρωστος.

Ανέφερε επίσης ότι ο 82χρονος κλήθηκε να επιβεβαιώσει εκ των προτέρων για την επέμβαση που θα γινόταν αλλά η άρθρωσή του δεν ήταν καλή.

Το πρώτο σφάλμα φαίνεται να έγινε λίγο πριν από τη χειρουργική επέμβαση, όταν στα σχετικά έγγραφα σημειώθηκε πως θα πρέπει να ακρωτηριαστεί το λάθος πόδι. Ακόμη  και έτσι βέβαιοι γιατροί που τον χειρούργησαν, ακρωτηρίασαν ένα υγιές πόδι.

«Δυστυχώς, το λάθος, προέκυψε ως αποτέλεσμα μιας σειράς ατυχών περιστάσεων», ανέφερε, προσθέτοντας ότι διερευνά τι συνέβη και θα επανεξεταστούν τα πρωτόκολλα που ακολουθούνται.

Ο ασθενής έχει λάβει ψυχολογική βοήθεια και δυστυχώς θα πρέπει να υποβληθεί σε δεύτερη επέμβαση για τον ακρωτηριασμό και του άλλου του ποδιού, από τον μηρό και κάτω.

Πηγή: The Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου