Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Διάστημα: Ένας πύραυλος θα πέσει στη γη μεθαύριο και κανείς δεν γνωρίζει πού

Παρασκευή, 7 Μαΐου, 2021

φωτ.: Reuters

Ένα κομμάτι από έναν κινεζικό πύραυλο, το οποίο θα μπει ανεξέλεγκτα στην ατμόσφαιρα της γης και θα πέσει σε κάποιο άγνωστο  -μέχρι στιγμής- σημείο του πλανήτη, παρακολουθεί το Πεντάγωνο των ΗΠΑ.

Οι επιστήμονες της μονάδας του αμερικανικού στρατού που ασχολείται με το διάστημα θα μπορέσουν να εντοπίσουν το ακριβές σημείο από το οποίο ο πύραυλος θα εισέλθει στην ατμόσφαιρα μόλις λίγες ώρες πριν από την επανείσοδό του, όπως ανακοινώθηκε. 

Ο πύραυλος, τον οποίο η Κίνα είχε εκτοξεύσει στις 29 Απριλίου, αναμένεται να πέσει στη γη γύρω στην 8η Μαΐου, όμως η ακριβής τροχιά του είναι ακόμα αβέβαιη. 

Όπως είπε στο CNN ο αστροφυσικός του Χάρβαρντ, Τζόναθαν ΜακΝτάουελ, ο πύραυλος ταξιδεύει με ταχύτητα 18.000 μιλίων την ώρα, κάτι που σημαίνει ότι ακόμα και μία μικροσκοπική αλλαγή στην τροχιά του θα μπορούσε να αλλάξει σημαντικά την πορεία του.

Με βάση τη σημερινή τροχιά του, τα συντρίμμια θα μπορούσαν να πέσουν από το ύψος της Νέας Υόρκης, της Μαδρίτης ή του Πεκίνου στο Βορρά έως τη Χιλή και τη Νέα Ζηλανδία στο Νότο.

Το μεγαλύτερο μέρος του πυραύλου αναμένεται να καεί με την επανείσοδό του στην ατμόσφαιρα, όμως οι επιστήμονες ανησυχούν ότι κάποια κομμάτι ενδεχομένως να πέσουν στη γη.

Και ενώ τα κομμάτια αυτά θα μπορούσαν να χτυπήσουν κάποια κατοικημένη περιοχή, το πιθανότερο είναι ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, αφού οι ωκεανοί καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας της γης, ενώ και από τη στεριά, πολύ μεγάλα κομμάτια είναι ακατοίκητα.

Την τελευταία φορά που ένας παρόμοιος κινεζικός πύραυλος επέστρεψε στην ατμόσφαιρα της γης, κάποια συντρίμμια λέγεται ότι έπεσαν πάνω σε κτίρια, σε δύο χωριά της Ακτής Ελεφαντοστού.

Ο ΜακΝτάουελ είπε στο Space News ότι είναι «απαράδεκτο» να επιτρέπεται σε συντρίμμια να μπουν στην ατμόσφαιρα της γης ανεξέλεγκτα. «Από το 1990, τίποτα που να ζυγίζει πάνω από 10 τόνους δεν αφέθηκε σκόπιμα σε τροχιά ανεξέλεγκτης εισόδου», εξήγησε. Το βασικό κομμάτι αυτού του πυραύλου πιστεύεται ότι ζυγίζει περίπου 21 τόνους.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι οι ΗΠΑ «είναι αποφασισμένες να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους της αυξανόμενης συμφόρησης λόγω των σκουπιδιών στο διάστημα».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου