Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Γενική συνέλευση και αποφάσεις της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας

Παρασκευή, 21 Μαΐου, 2021

Εθνικός Κήρυξ

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης Γεώργιος Καντώνης καλοσωρίζει τους συνέδρους της γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΈΑΣ ΑΓΓΛΙΑΣ


ΒΟΣΤΩΝΗ. Κινητοποίηση για την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, συμμετοχή Ελλήνων αθλητών στον φετινό Μαραθώνιο της Βοστώνης με θέμα τη 200ή επέτειο από την Επανάσταση, σύναψη συνεργασίας της Ομοσπονδίας με το Μαλιώτειο Κέντρο και τη Θεολογική Σχολή, είναι μερικά από τα θέματα που απασχόλησαν και ελήφθησαν αποφάσεις στη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας.

Η συνέλευση έγινε στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο, το οποίο επεφύλαξε θερμή υποδοχή στην Ομοσπονδία με παράθεση δεξίωσης σε καλλωπισμένα τραπέζια, ενώ παρευρέθηκαν αυτοπροσώπως ο πρόεδρος της Σχολής Γεώργιος Καντώνης και η διευθύντρια του Μαλιωτείου, Χρυσούλα Κουρκουντή. Ηταν η πρώτη φορά κατά τα τελευταία τριάντα χρόνια που παρευρέθηκε και χαιρέτισε την Ομοσπονδία πρόεδρος της Σχολής.

Συμμετείχαν τριάντα αντιπρόσωποι από 14 σωματεία και συλλόγους.

Ηταν η πρώτη αυτοπρόσωπη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας έπειτα από δέκα οκτώ μήνες λόγω της πανδημίας.

Ελήφθη ομόφωνη απόφαση να σταλεί επιστολή στον πρόεδρο κ. Τζόσεφ Μπάιντεν και στους γερουσιαστές και ομοσπονδιακούς βουλευτές της Νέας Αγγλίας για να αναγνωριστεί η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Εθνικός Κήρυξ

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Καυκάς Νέας Αγγλίας ενημερώνει στη γενική συνέλευση. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΕΑΣ ΑΓΓΛΙΑΣ

Η Ομοσπονδία θα διοργανώσει εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια το Φθινόπωρο, μεταξύ αυτών και συναυλία.

Με ομόφωνη απόφαση αποφασίστηκε η θητεία του τωρινού Διοικητικού Συμβουλίου η οποία λήγει τον Ιούνιο να επεκταθεί μέχρι τον Νοέμβριο του 2021.

Εγινε αναφορά στις προσπάθειες των Ομοσπονδιών για Τριτοβάθμια Οργάνωση.

Το Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο και η Ομοσπονδία με τους Συλλόγους της θα συνεργαστούν για εκδηλώσεις που θα αρχίσουν σύντομα.

Ελήφθη απόφαση να γίνουν προσθήκες στο καταστατικό της Ομοσπονδίας για την καλύτερη λειτουργία της Οργάνωσης.

Στην ομιλία-αναφορά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Καυκάς, είπε ανάμεσα στα άλλα, πως «ευχαριστώ τον πρόεδρο του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής κ. Γεώργιο Καντώνη και την κυρία Χρυσούλα Κουρκουντή για τη συνεργασία ώστε να γίνει αυτή η Γενική Συνέλευση στο χώρο του Μαλιωτείου, του Κέντρου του Ελληνισμού της Βοστώνης».

Εθνικός Κήρυξ

Οι σύνεδροι της γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας τηρούν ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των σφαγιασθέντων αδελφών Ελλήνων του Πόντου από την Τουρκική θηριωδία. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΕΑ ΑΓΓΛΙΑΣ

Σε άλλο σημείο, ανέφερε: «Φέτος και με τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση τα σχέδιά μας λόγω κορωνοϊού ανατράπηκαν, πλην όμως κατορθώσαμε να γίνουν λίγες αλλά τόσο σημαντικές εκδηλώσεις όπως ο εορτασμός στο Λόουελ, η ύψωση της ελληνικής σημαίας στα Δημαρχεία της Βοστώνης, του Λόουελ και αλλού, η φωταγώγηση με τα ελληνικά χρώματα δημόσιων και ιδιόκτητων κτιρίων, μουσείων και γεφυρών. Ακόμα, έγινε εκδήλωση μνημόσυνο στο Μνημείο του Σάμιουελ Χάου (Samuel Howe). Παραλάβαμε τις διακηρύξεις από το Κυβερνείο και το Δημαρχείο της Βοστώνης και αλλού».

Είπε ακόμα, πως «εδώ και 3 χρόνια γίνεται προσπάθεια αναβάθμισης του Ελληνισμού με ζωντανό τριτοβάθμιο φορέα. Εχουν γίνει συναντήσεις Προέδρων 17 Ομοσπονδιών στη Νέα Υόρκη αλλά και από το διαδίκτυο όπου ζητήσαμε από το μισοπεθαμένο Ελληνο-Αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρό του να κάνει εκλογές. Τελευταία φορά που έγιναν εκλογές ήταν το 2015! Επειδή οι Ομοσπονδίες δεν συμμετέχουν έχουν σαν μέλη Συλλόγους! Από την άλλη μεριά, η θητεία των αντιπροσώπων έχει λήξει πριν χρόνια».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου