Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Γενοκτονία Ποντιακού Ελληνισμού: Αυστηρή απάντηση ΥΠΕΞ στην Τουρκία – «Παραποιεί την ιστορία»

 Πέμπτη, 20 Μαΐου, 2021 

Την απογοήτευσή του για την τουρκική δήλωση σχετικά με την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού εκφράζει μέσω σκληρής ανακοίνωσης το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. 

Γενοκτονία Ποντιακού Ελληνισμού: Αυστηρή απάντηση ΥΠΕΞ στην Τουρκία – «Παραποιεί την ιστορία» | tovima.gr
Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από την Παμποντιακή Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) και αλλαγή της προεδρικής φρουράς με Πόντιους Εύζωνες για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021. (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΗΣ)

Την απογοήτευσή του για την τουρκική δήλωση σχετικά με την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού εκφράζει μέσω σκληρής ανακοίνωσης το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Κατηγορεί την Τουρκία για άλλη μία «αδόκιμη απόπειρα παραποίησης της ιστορικής αλήθειας» και για «χρήση εμπρηστικής ρητορικής» που δεν συνάδει με την προώθηση σχέσεων καλής γειτονίας.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

«Με ιδιαίτερη απογοήτευση διαπιστώνουμε να επαναλαμβάνεται για μία ακόμη φορά η αδόκιμη απόπειρα μέσω ανακοίνωσης του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών της παραποίησης της ιστορικής αλήθειας.

Τα ψεύδη, η παραποίηση της ιστορίας και η χρήση εμπρηστικής ρητορικής, δεν συνάδουν με την προώθηση σχέσεων καλής γειτονίας από χώρα, η οποία επιθυμεί να αποτελέσει μέλος της Ευρωπαϊκής Οικογένειας.

Η νηφάλια αναγνώριση των γεγονότων, από κάθε χώρα, στην προκειμένη περίπτωση από την Τουρκία, συνιστά αναγκαίο βήμα και εχέγγυο της δέσμευσης ότι ζοφερές στιγμές όπως η γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού δεν θα επαναληφθούν.

Η αυτοκριτική, η συγγνώμη στους συγγενείς των θυμάτων και η εγκατάλειψη του αναθεωρητισμού αποτελούν ένδειξη δύναμης και όχι αδυναμίας. Αποτελούν προϋπόθεση για τον καλόπιστο διάλογο στην βάση του Διεθνούς Δικαίου και την καταπολέμηση των ακροτήτων του εθνικισμού. Για την επούλωση των πληγών του παρελθόντος και τη συμφιλίωση των λαών και των κρατών. Για την εμπέδωση της ειρηνικής συμπόρευσής τους.»

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου