Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Περιοδεία στην Ηλεία πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης (PHOTOS-VIDEO)





«Θέλω ισχυρή εντολή. Δεν το κρύβω. Μόνο ισχυρή εντολή την επόμενη μέρα των εκλογών μπορεί να μας οδηγήσει σε μία αυτοδύναμη Ελλάδα». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα το μεσημέρι σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Πύργου στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ηλεία.Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα η μόνη πολιτική δύναμη του τόπου που μπορεί να ενώσει πολίτες από διαφορετικές ιδεολογικές αναφορές και εμπρός στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι ιδεολογικές διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος ξεθωριάζουν», επισημαίνοντας ότι «στέκομαι με σεμνότητα και αυτοπεποίθηση στην αποστολή που έχουμε μπροστά μας» και πρόσθεσε: «Αυτοί που θα έλθουν θα είναι πολύ καλύτεροι από αυτούς που φεύγουν, διότι δεν μας ενδιαφέρει να έρθουμε για να κάτσουμε στις καρέκλες της εξουσίας, αλλά μας ενδιαφέρει να είμαστε στην πρώτη γραμμή για να λύνουμε τα δικά σας προβλήματα, να φέρουμε ισχυρή ανάπτυξη σε κάθε γωνιά της Ελλάδος, να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κάθε τόπου, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε πολλές καλές νέες δουλειές, να στηρίξουμε το διαθέσιμο εισόδημά σας, να μειώσουμε τους φόρους για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα, να μειώσουμε τους φόρους για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες για τους ελεύθερους επαγγελματίες και να μπορέσει να ξαναπάρει μπροστά η παραγωγική δύναμη της Ελληνικής οικονομίας».


Επίσκεψη στην Κρέστενα
Επίσκεψη στον Πύργο:
Επίσης, ανέφερε ότι «μας ενδιαφέρει να στηρίξουμε τους αγρότες μας, να κάνουμε τα απαραίτητα έργα υποδομής, να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε φθηνό νερό, να έχουμε σύγχρονα αρδευτικά δίκτυα, να προσέχουμε το νερό, διότι δεν μας περισσεύει, να μπορέσουμε να στηρίξουμε ίσως τον πιο παραγωγικό κάμπο στην Ελλάδα, τον κάμπο της Ηλείας, να τονώσουμε τις συνενώσεις των αγροτών, αφού θα τους δώσουμε ειδικά φορολογικά κίνητρα για να μπορέσουν να αποκτήσουν οι ομάδες παραγωγών εκείνη την δύναμη που χρειάζονται για να μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί να τους βοηθήσουμε και να τους υποστηρίξουμε με νέα τεχνολογία, ώστε να περάσουν οι νέοι αγρότες στην νέα εποχή».

«Η αξιοκρατία και η αξιολόγηση αποτελούν προτεραιότητές μου»

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στο αίτημα μιας γυναίκας, η οποία του ζήτησε να υπάρξει αξιοκρατία, λέγοντας τα εξής: «Η αξιοκρατία και η αξιολόγηση αποτελούν αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητες μου και θα είμαστε την επόμενη μέρα μία κυβέρνηση με τους πιο άξιους των Ελλήνων, γιατί οι άξιοι θα επαναφέρουν στο δημόσιο διάλογο τις αξίες, τις οποίες δυστυχώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια ως χώρα κινδυνεύουμε να ξεχάσουμε, δηλαδή την εργατικότητα, το φιλότιμο, την αλληλεγγύη, την πραγματική ελευθερία», αφού όπως εξήγησε, «χωρίς οικονομική ανάπτυξη δεν υπάρχει ελευθερία, διότι αν αισθάνεται ο μικρομεσαίος ότι δουλεύει για το κράτος, δεν είναι πραγματικά ελεύθερος, για αυτό και μόνο η ισχυρή ανάπτυξη φέρνει πραγματική ελευθερία».
Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «αυτές οι αξίες δεν είναι μόνο ταυτισμένες με την παράδοση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά είναι ταυτισμένες με την ίδια την αξία του τόπου μας και εμείς θα τις υπερασπιστούμε, ενώ θα πω σε όλες και σε όλους ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη πατριωτική δύναμη του τόπου, γιατί εμείς μιλάμε για υγιή πατριωτικό και όχι για ψευτοεθνικισμούς διαφόρων, οι οποίοι περιφέρουν την δήθεν αγάπη τους για την πατρίδα, χωρίς όμως να έχουν να προτείνουν τίποτα ουσιαστικό για τα προβλήματα της επόμενης ημέρας». Πριν από την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπάτησε στον κεντρικό πεζόδρομο του Πύργου και συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες.

Πώς θα στηρίξει την Ηλεία και τον Πύργο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της ομιλίας του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έργο του αυτοκινητόδρομου, Πατρών – Πύργου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το να ολοκληρωθεί επιτέλους αυτός ο δρόμος από την Πάτρα στον Πύργο, δεν έχει ιδεολογικό χρώμα, καθώς άλλες ατζέντες επικράτησαν στο σκεπτικό κάποιων όταν έσπασαν την εργολαβία σε 8 κομμάτια» και πρόσθεσε: «Έχω δώσει σαφέστατες εντολές στο επιτελείο μου και στους ανθρώπους οι οποίοι θα στελεχώσουν την επόμενη μέρα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το πρώτο έργο το οποίο θα ξεμπλοκάρει θα είναι αυτή η εργολαβία. Ο Πύργος πρέπει επιτέλους να συνδεθεί με τον κορμό του δικτύου των αυτοκινητόδρομων και να σπάσει αυτή η ιδιότυπη απομόνωση».
Απευθυνόμενος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο, που προλόγισε την ομιλία του προέδρου της ΝΔ, είπε ότι «η αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού πρέπει να είναι πάνω από κόμματα, για να μπορεί να αντιμετωπίζει πάνω από όλα τα προβλήματα των δημοτών και εμείς θα είμαστε αρωγοί της τοπικής αυτοδιοίκησης την επόμενη μέρα», διότι όπως επεσήμανε, «δεν ξεχωρίζουμε δημάρχους σε γαλάζιους, πράσινους και ροζ, γιατί πάνω από όλα είναι τα προβλήματα των πολιτών, τα οποία δεν έχουν ιδεολογικό χρώμα».
Ακόμη, σημείωσε ότι θα στηρίξουμε τον τεράστιο πολιτιστικό πλούτο αυτής της μοναδικής περιοχής, αφού το «brand της Αρχαίας Ολυμπίας είναι το πιο ισχυρό που διαθέτουμε ως χώρα, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών». Επίσης, είπε ότι «θα φτιάξουμε το δρόμο για τον Επικούρειο Απόλλωνα, ώστε να δημιουργήσουμε στο τρίγωνο Αρχαία Ήλιδα – Επικούρειος Απόλλωνας- Αρχαία Ολυμπία ένα μοναδικό τρίγωνο πολιτιστικής κληρονομιάς.
Σχετικά με το λιμάνι του Κατάκολου, είπε ότι «θα το στηρίξουμε, ως σημείο εισόδου για τα κρουαζιερόπλοια, ως λιμάνι από το οποίο θα μπορούν να ξεκινούν και να καταλήγουν κρουαζιέρες και αυτό θα δώσει ζωή σε ολόκληρη την περιοχή» τονίζοντας ότι «όλα αυτά δεν θα τα κάνουμε μόνοι μας, αλλά θα τα κάνουμε έχοντας αρωγούς την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού και βέβαια την περιφερειακή αυτοδιοίκηση».
Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ηλεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε συνοδευόμενος από τον νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, το φράγμα του Αλφείου, τα Μακρίσια και την πόλη της Κρέστενας.
Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του στην Κρέστενα, «καλωσορίζω στην παράταξή μας νέους φίλους που θα μας εμπιστευτούν για πρώτη φορά, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους για μια καλύτερη ζωή σε εμάς και δεν έχουμε δικαίωμα να τους διαψεύσουμε, για αυτό και είναι πολύ βαρύ το αίσθημα της ευθύνης που θα κληθώ να αναλάβω μετά την 7η Ιουλίου, εφ΄ όσον μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός». 
Mε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου