Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

ΝΕΑ ΕΠΙΚAΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2019



Επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη: Νομικώς άκυρη η Συμφωνία των Πρεσπών. Ανοικτή επιστολή προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, απευθύνουν δεκάδες πανεπιστημιακοί, νομικοί, στρατηγοί, διπλωμάτες και επιχειρηματίες, ζητώντας του να προχωρήσει ως πρωθυπουργός στην ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. 

  • Ολοκληρώθηκε στα Σκόπια η πρώτη συνάντηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Τις επιχειρηματικές κοινότητες της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας να εκκινήσουν τον μεταξύ τους διάλογο στο πνεύμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενθαρρύνει με κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσε μετά τη σημερινή πρώτη της συνάντησή στα Σκόπια, η Διεθνής Ομάδα Εμπειρογνωμόνων. .
  • Missing Alert: Εξαφάνιση της 15χρονης Μίρτσεβα από τις Συκιές Θεσσαλονίκης. Στις 21/6/2019, στις 21:00, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στις Συκιές Θεσσαλονίκης, η Τεοντόρα (ον.) Μίρτσεβα (επ.), 15 ετών, βουλγαρικής καταγωγής. .
  • Πρόγνωση καιρού: Το καλοκαίρι ήρθε με υψηλές θερμοκρασίες. Πότε δροσίζει. Σε υψηλά επίπεδα αναμένεται να αναρριχηθεί ο υδράργυρος σε ολόκληρη τη χώρα, το διήμερο Σάββατο 22/06 και Κυριακή 23/06, καθώς θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα επεκταθούν προς την Ευρώπη και τη χώρα μας. .
  • Τι απαντά η ΠΟΣΔΕΠ στις απειλές αναρχικών που δέχεται καθηγήτρια του ΕΚΠΑ. Με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την κυκλοφορία προκήρυξης, και μάλιστα σε ώρα εξετάσεων, από αυτοαποκαλούμενη αναρχική ομάδα, εγκατεστημένη στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ, η οποία στοχεύει κατά συγκεκριμένης συναδέλφου πανεπιστημιακού. .
  • Η Γερμανική Πρεσβεία καλωσορίζει το καλοκαίρι με πεδιλάκι και σοσονάκι!. Με ένα άκρως αυτοσαρκαστικό μήνυμα, ένδειξη του υψηλού χιούμορ που χαρακτηρίζει τα στελέχη της, επέλεξε η γερμανική πρεσβεία να για να κηρύξει την έναρξη του καλοκαιριού. .
Κόσμος
  • Στη δημοσιότητα το οικονομικό σχέδιο των ΗΠΑ για την Παλαιστίνη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν σήμερα στην δημοσιότητα το οικονομικό μέρος του ειρηνευτικού τους σχεδίου για το Μεσανατολικό, το οποίο θα παρουσιασθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Μπαχρέιν, απουσία των Παλαιστινίων, και έχει ως στόχο την πραγματοποίηση επενδύσεων ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε διάστημα δέκα ετών. .
  • Με ανάφλεξη της περιοχής απειλεί το Ιράν σε περίπτωση αμερικανικής επίθεσης. Το Ιράν προειδοποίησε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι η παραμικρή επίθεση κατά του ιρανικού εδάφους θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή, αφού ο Ντόναλντ Τραμπ ματαίωσε την τελευταία στιγμή αμερικανικά στρατιωτικά πλήγματα κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας. .
  • Με βυζαντινή λαμπρότητα η ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου. Με βυζαντινή λαμπρότητα και παρουσία πλήθους κόσμου και επισήμων τελέστηκε σήμερα, στον αρχιεπισκοπικό ιερό ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν, η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, από τον αντιπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη και Μητροπολίτη Γερμανίας, Αυγουστίνου. .
  • Τουλάχιστον επτά νεκροί από κατάρρευση οικοδομής στην Καμπότζη. Έρευνες για επιζώντες στα συντρίμμια χωρίς να είναι σαφές εάν υπάρχουν εγκλωβισμένοι. .
  • Η Ρωσία αναστέλλει τις πτήσεις προς την Γεωργία μετά τις ταραχές. Η Ρωσία είναι «εχθρός και κατοχική» δύναμη, έγραψε στο Facebook η πρόεδρος της Γεωργίας. .
Πολιτική
  • Επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη: Νομικώς άκυρη η Συμφωνία των Πρεσπών. Ανοικτή επιστολή προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, απευθύνουν δεκάδες πανεπιστημιακοί, νομικοί, στρατηγοί, διπλωμάτες και επιχειρηματίες, ζητώντας του να προχωρήσει ως πρωθυπουργός στην ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. .
  • Προβάδισμα 9 μονάδων ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Metron Analysis. Κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ - με ποσοστά 38,5% έναντι 29,5% - όπως δείχνει η έρευνα της Metron Analysis για «Το Βήμα της Κυριακής». .
  • Σε υπεύθυνη ανυπακοή καλεί ο Βαρουφάκης. «Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι χαμένη». Για τις θέσεις του κόμματος ΜέΡΑ 25 απέναντι στο «μνημονιακό τόξο», όπως το χαρακτήρισε, μίλησε σήμερα στην Κέρκυρα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους, ο γραμματέας του «ΜέΡΑ 25», Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξήγησε τον βασικό λόγο που θέλει το «ΜέΡΑ 25» να βρίσκεται στο ελληνικό κοινοβούλιο. .
  • Αυτοί είναι οι υποψήφιοι βουλευτές στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ. Με τον Γιώργο Καμίνη στην πρώτη θέση, όπως ήταν γνωστό εδώ και καιρό, τον γραμματέα του Μανώλη Χριστοδουλάκη στην τελευταία και τον Πάυλο Γερουλάνο στην προτελευταία, ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΚΙΝΑΛ. .
  • Μητσοτάκης από Ηράκλειο: Ισχυρή εντολή για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Κάλεσμα στους πολίτες που δεν ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες εκλογές να το πράξουν στις 7 Ιουλίου, για να της δώσουν την ευκαιρία να βγάλει τη χώρα από το σημερινό αδιέξοδο, απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα από το Ηράκλειο Κρήτης, όπου περιοδεύει. .
Οικονομία
  • Η ΔΕΗ «απέχει 2,2 δισεκ. ευρώ» από την βιωσιμότητα. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται συνάντηση των τραπεζών με την διοίκηση της ΔΕΗ, εν μέσω ανησυχιών για την ρευστότητα της επιχείρησης. .
  • Χώρα φτωχών η Ελλάδα. Ο αριθμός των ανθρώπων που απειλούνται από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό μειώθηκε σε σχέση με το 2017 όμως παραμένει σε εντυπωσιακά υψηλά επίπεδα. .
  • Μετά από καθυστέρηση μηνών προεκλογική συμφωνία με ExxonMobil. Η αμερικανική πλευρά είχε επανειλημμένα καλέσει την Αθήνα να κλείσει τις γραφειοκρατικές; εκκρεμότητες ώστε να αρχίσουν οι έρευνες. .
  • Από αναβολή σε αναβολή η επένδυση για καζίνο στο Ελληνικό. Δεν αποκλείονται νέες καθυστερήσεις, ειδικά εάν υπάρξει μπαράζ αλλαγών στις γενικές γραμματείες υπουργείων μετά τις εκλογές του Ιουλίου. .
  • Μεγάλες απώλειες 17,32% για τη μετοχή της ΔΕΗ . Η οικονομική διευθύντρια της επιχείρησης ενημέρωσε, σύμφωνα με την Καθημερινή, τη διοίκηση και τους γενικούς διευθυντές τα προβλήματα που δημιουργούνται καθώς κατά τις ίδιες πληροφορίες τους έθεσε θέμα δυνατότητας ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις προς προμηθευτές, εργολάβους και φορείς της αγοράς μετά τον Αύγουστο. .
Αθλητισμός
  • Navarino Challenge: Ενισχύονται οι δράσεις στη Μεσσηνία . Το “Navarino Challenge” επιστρέφει για 7η συνεχή χρονιά, 11-13 Οκτωβρίου 2019, στη Μεσσηνία και την Costa Navarino. .
  • Τρέξε με θέα την Καλντέρα στο 5ο Santorini Experience. Η Ρεάλ Μαδρίτης στη Σαντορίνη! .
  • Οριστικό «όχι» από Πιτίνο στον Παναθηναϊκό. Ολοκληρώθηκε οριστικά η θητεία του Ρικ Πιτίνο στον Παναθηναϊκό. Όπως μεταδίδει αυτή την ώρα ο κορυφαίος ρεπόρτερ, Άντριαν Γουοσναρόφσκι, ο Αμερικανός αρνήθηκε την πρόταση του «τριφυλλιού». .
  • Γκάλης: «Aστεία πράγματα αυτά που γίνονται στο ελληνικό μπάσκετ». Θετικός στο ενδεχόμενο να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων του ελληνικού μπάσκετ, εφόσον υπάρξει πεδίο συνεννόησης και συνεργασίας με ανθρώπους που θέλουν το καλό του, δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Νίκος Γκάλης. Ο θρύλος του αθλήματος βρίσκεται στη Ρόδο για τη διεξαγωγή του πρώτου τουρνουά 3x3 που γίνεται προς τιμήν του και μίλησε με προβληματισμό για τα όσα συμβαίνουν στο πρωτάθλημα και όχι μόνο .
  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο τουρνουά «Πέτρος Σκανδάλης» του Α.Ο.Π.Φ.. Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο τουρνουά υδατοσφαίρισης “Πέτρος Σκανδάλης” που διοργάνωσε ο Αθλητικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου το πενθήμερο 13 με 17 Ιουνίου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου