Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

΄ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2019


  • Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς τη Τρίτη. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, (κατηγορία «4»), προβλέπεται για αύριο, σε Αττική, Βοιωτία, κεντρική και βόρεια Εύβοια, Κορινθία και Αργολίδα, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, ο οποίος άρχισε από σήμερα να εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), για την ενημέρωση των πολιτών. .
  • Εντοπίστηκαν φυτείες με δενδρύλλια κάνναβης στα Κύθηρα. Η Αστυνομία εντόπισε φυτείες με δενδρύλλια κάνναβης στη δύσβατη ημιορεινή περιοχή Αγία Αναστασία των Κυθήρων. .
  • Ραδιόφωνο η… «βόμβα» στο Καβούρι . Είχε προηγηθεί αναστάτωση όμως, καθώς έκλεισαν οι οδοί Ηλίου και Αγίου Νικόλαου .
  • Σε κατάσταση επιφυλακής λόγω καύσωνα ο μηχανισμός του δήμου Αθηναίων. Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, η πρόσβαση στο Λόφο του Λυκαβηττού δεν θα επιτρέπεται .
  • Περιορίζει την έρευνα για τις καταγγελίες Αγγελή η Εισαγγελέας Αρείου Πάγου. Οι μηνύσεις - καταγγελίες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ενωση Δημήτρη Αβραμόπουλου ανασύρθηκαν από το αρχείο, όπου τις είχε θέσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής μετά πρωτοβουλία που ανέλαβε ο ίδιος, .
Κόσμος
  • Μεξικό: 15.000 στελέχη της Εθνοφρουράς και του στρατού στα σύνορα με ΗΠΑ. Η κυβέρνηση του Μεξικού ανέπτυξε περίπου 15.000 αστυνομικούς και στρατιωτικούς στα σύνορα με τις ΗΠΑ εντός των ορίων της συμφωνίας που σύναψε με την Ουάσινγκτον για να ανακοπούν οι ροές αιτούντων άσυλο και μεταναστών προς βορρά, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Λουίς Κρεσένσιο Σαντοβάλ. .
  • Γερμανία: Δύο βόμβες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκαν στην Έσση. Επρόκειτο για δύο βόμβες, μία γερμανική 250 κιλών και μία αμερικανική 50 κιλών, που βρέθηκαν στο τέλος της χθεσινής ημέρας σε μικρή απόσταση η μια από την άλλη. .
  • Επιστρέφει η Ρωσία στην ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης. 62 κοινοβουλευτικοί καταψήφισαν το κείμενο και δέκα απείχαν. .
  • G20: Συνάντηση Τραμπ με τουλάχιστον οκτώ ηγέτες . Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζεται να έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με τουλάχιστον οκτώ ηγέτες ή αρχηγούς άλλων κρατών στο περιθώριο της συνόδου της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας εντός της εβδομάδας, δήλωσε ανώτερο στέλεχος της κυβέρνησής του. .
  • ΗΠΑ: Το σχέδιό μας δεν θα συνάδει με την αραβική ειρηνευτική πρωτοβουλία. Η επίτευξη ισραηλινοπαλαιστινιακής ειρηνευτικής συμφωνίας βάσει της αραβικής ειρηνευτικής πρωτοβουλίας δεν είναι εφικτή κι απαιτείται αντ' αυτής νέα προσέγγιση, με κατεύθυνση ανάμεσα στην αραβική πρωτοβουλία και την ισραηλινή θέση, υποστήριξε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Τζάρεντ Κούσνερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα. .
Πολιτική
  • Ευ. Βενιζέλος: Η νέα Βουλή να αποκαταστήσει το κύρος των θεσμών του κράτους. «Η Δικαιοσύνη είναι το κύριο θύμα των προηγούμενων 4,5 ετών», είπε μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. .
  • Γεννηματά: Το ΚΙΝΑΛ δεν θα επιτρέψει να μπει η χώρα σε περιπέτειες. «Προσχηματικοί» είναι λόγοι του ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησαν στη ματαίωση του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. .
  • Τσίπρας: Η Ελλάδα είναι ξανά αυτοδύναμη. Τώρα αποφασίζουμε για την επιχείρησή μας, την οικογένειά μας, τα παιδιά μας, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών. .
  • Δημοσκόπηση- Εκλογές 2019: Προβάδισμα 10,5 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με διαφορά 9,7 μονάδων στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, με 44,6%, καθώς ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο 34,9%. .
  • Μητσοτάκης: Θέλω ισχυρή εντολή - Όχι νέα μέτρα για το πρωτογενές πλεόνασμα. Πρόεδρος ΝΔ: Εκτιμώ ότι ο στόχος του 3,5% για το 2019, με βάση τα στοιχεία τα οποία έχουμε, είναι εφικτός. Είναι βέβαιον, και θέλω να είμαι ξεκάθαρος εδώ, ότι δεν μπορούμε να δρομολογήσουμε μέτρα ελάφρυνσης εντός του 2019 .
Οικονομία
  • Οι εννέα «πληγές» που οδήγησαν τη ΔΕΗ στο χείλος του γκρεμού. Οι ζημίες στο πρώτο τρίμηνο του 2019 εμφανίζονται διευρυμένες, με τη διοίκηση της ΔΕΗ να αναζητεί τρόπους για τον περιορισμό τους .
  • Grecotel: Δυναμική Ανάπτυξη στην Περιφέρεια - Riviera Olympia και Aqua Park. Ο Όμιλος ολοκλήρωσε πρόσφατα ριζικές ανακαινίσεις και επεκτάσεις σε πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα όπως τα Corfu Imperial και Lux.Me Daphnila Bay στην Κέρκυρα, Pella Beach στην Χαλκιδική, Casa Marron (πρώην Lakopetra Beach) στην Αχαΐα, Lux .
  • Στουρνάρας: Μείωση δημοσιονομικών στόχων σε συνεννόηση με θεσμούς. Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδας κρίνει ότι η εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων τα τελευταία χρόνια προήλθε κυρίως από τη μείωση των δημοσίων επενδύσεων και της υπερφορολόγησης, «φρενάροντας» την οικονομία. .
  • Η ΔΕΗ «απέχει 2,2 δισεκ. ευρώ» από την βιωσιμότητα. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται συνάντηση των τραπεζών με την διοίκηση της ΔΕΗ, εν μέσω ανησυχιών για την ρευστότητα της επιχείρησης. .
  • Χώρα φτωχών η Ελλάδα. Ο αριθμός των ανθρώπων που απειλούνται από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό μειώθηκε σε σχέση με το 2017 όμως παραμένει σε εντυπωσιακά υψηλά επίπεδα. .
Αθλητισμός
  • Κόπα Αμέρικα: Ο Καβάνι «σκότωσε» τη Χιλή. Η Ουρουγουάη νίκησε 1-0 τη Χιλή στο 82’ στην τρίτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου του Copa America της Βραζιλίας και πήρε την πρώτη θέση, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη νικήτρια των δύο τελευταίων διοργανώσεων. .
  • Μπάσκετ: «Μπέρδεμα» με την επιστροφή Ντένμον στον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός, μάλλον βιάστηκε να ανακοινώσει την επιστροφή του Αμερικανού γκαρντ για τα επόμενα δύο χρόνια, .
  • Επίσημα Πεδουλάκης για δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό. Ο Αργύρης Πεδουλάκης επέστρεψε στον πάγκο του Παναθηναϊκού κι επίσημα. .
  • Στους «8» η Αργεντινή κόντρα στη Βενεζουέλα. Οι Κολομβιανοί καθάρισαν 1-0 την Παραγουάη με γκολ του Κουέγιαρ (31’) και έφτασαν τους εννέα πόντους στον όμιλο. .
  • «Ασημένια» στους Ευρωπαϊκούς του Μινσκ η Άννα Κορακάκη. Την πρώτη θέση κατέλαβε η Ζοράνα Αρούνοβιτς από την Σερβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου