Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019

Η Ομογένεια υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα, χαμόγελα και ιαχές το Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο

Του Χριστόδουλου Αθανασάτου 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον νεοεκλεγέντα Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο ιεράρχες, ιερείς και ποίμνιο της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής, κατά την άφιξή του, το απόγευμα της Τετάρτης, στο Διεθνές Αεροδρόμιο “Τζον Κένεντυ” στη Νέα Υόρκη.
ΟΑρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, ο οποίος βγήκε στην αίθουσα αφίξεων χαμογελαστός και ευδιάθετος, έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και την ιαχή “Άξιος” από τους παρευρισκομένους, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Ατλάντας Αλέξιο και τους πατέρες Γεδεών, Ιωαννίκειο και Σπυρίδωνα, από την Ιερά Μονή Χάλκης.
Ομογενείς κάθε ηλικίας πλησίασαν το νέο Αρχιεπίσκοπο για να τον ασπαστούν, ενώ ξεχωριστή ήταν η παρουσία των μικρών παιδιών, ορισμένα εκ των οποίων ήταν ντυμένα με παραδοσιακές στολές, σε σκηνές πραγματικά συγκινητικές.
“Είμαι βαθιά ευγνώμων σε όλους εσάς που ήρθατε να με υποδεχτείτε κατά την άφιξή μου στο ευγενές αμερικανικό έδαφος, για πρώτη φορά ως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.  Τα χαμόγελά σας, ο ενθουσιασμός σας, η αγάπη σας είναι εκδηλώσεις της ευλογίας του Θεού και σας βλέπω ως τα αγαπημένα μου πνευματικά παιδιά”, ανέφερε ο κ. Ελπιδοφόρος, κατά την ομιλία του στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην αίθουσα αφίξεων.
” Ήταν πρόνοια Θεού να έρθετε την εβδομάδα της Πεντηκοστής να αναλάβετε τα καθήκοντά μας.  Προσευχόμαστε οπως το πανάγιο πνεύμα φωτίσει την θητεία σας εδώ και τον δρόμο της Ιεράς μας Αρχιεπισκοπής”, ανέφερε από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Βοστώνης  Μεθόδιος.
Από την πλευρά του, ο Γενικός Πρόξενος της Νέας Υόρκης, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στην κατάρτιση και τα πνευματικά χαρίσματα του κ. Ελπιδοφόρου, ενώ ζήτησε από τους παρόντες να αναφωνήσουν για μια ακόμη φορά “Άξιος”.
Στην δική του τοποθέτηση ο Αλέξης Φαίδωνος – Βαντέ, Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη, καλωσόρισε επίσης τον κ. Ελπιδοφόρο και τόνισε πως θα βρίσκεται στο πλευρό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου