Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2019


Την άρση του εμπάργκο των όπλων στην Κύπρο υπερψήφισε η Γερουσία των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τους υποστηρικτές της άρσης του εμπάργκο, η απαλοιφή αυτών των περιορισμών θα επιτρέψει στην Ουάσινγκτον να επικαιροποιήσει την πολιτική της στην ανατολική Μεσόγειο και θα οδηγήσει συγχρόνως στον περιορισμό της ρωσικής επιρροής στην Κύπρο. 

  • Την άρση του εμπάργκο των όπλων στην Κύπρο υπερψήφισε η Γερουσία των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τους υποστηρικτές της άρσης του εμπάργκο, η απαλοιφή αυτών των περιορισμών θα επιτρέψει στην Ουάσινγκτον να επικαιροποιήσει την πολιτική της στην ανατολική Μεσόγειο και θα οδηγήσει συγχρόνως στον περιορισμό της ρωσικής επιρροής στην Κύπρο. .
  • Τραμπ από τη G20: Δεν υπάρχει καμιά πίεση χρόνου όσον αφορά το Ιράν. «Έχουμε άφθονο χρόνο. Τίποτε δεν πιέζει, μπορούν να πάρουν το χρόνο τους. Δεν είναι διόλου επείγουσα η κατάσταση», υποστήριξε ο Τραμπ, έπειτα από μια σειρά επεισοδίων, ανταλλαγής απειλών και ύβρεων μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσινγκτον. .
  • Έντονη αντίδραση Τουσκ σε δηλώσεις Πούτιν για τη δημοκρατία. .
  • G20: Συνάντηση Τραμπ - Μέρκελ με επίκεντρο εμπόριο και Ιράν. Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ενόψει της συνάντησής του με την επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης ότι η Μέρκελ είναι «μεγάλη φίλη μου» και εξήρε τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών. .
  • Συνάντηση Τραμπ με τον πρωθυπουργό της Ινδίας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα συζητήσει για ζητήματα που άπτονται του εμπορίου με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι όταν οι δύο ηγέτες κάνουν τη διμερή συνάντησή τους σε λίγη ώρα, στο περιθώριο της συνόδου της G20 η οποία ξεκινά επίσημα σήμερα στην Οσάκα της Ιαπωνίας. .
Πολιτική
  • Περιοδεία Μητσοτάκη σε Θράκη και Μακεδονία . Ο πρόεδρος της ΝΔ θα ξεκινήσει την περιοδεία του από τον Έβρο όπου μεταξύ άλλων θα επισκεφθεί την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο, το Σουφλί και την Αλεξανδρούπολη. .
  • Γ. Κατρούγκαλος: Κάθε ώρα η Τουρκία χάνει διπλωματικό κεφάλαιο. Πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να γκριζάρει από πλευράς Διεθνούς Δικαίου τις περιοχές αυτές, υπογραμμίζοντας ότι έτσι αποκλείει τον εαυτό της από την ενεργειακή εξίσωση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς δε σέβεται τη διεθνή νομιμότητα και προχωρά σε παράνομες ενέργειες που καταδικάζει το σύνολο της διεθνούς κοινότητας" .
  • Τσίπρας: Κόμμα αλαζονείας η ΝΔ. Δριμεία πυρά εξαπέλυσε στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην πλατεία Ελευθερίας στην Καβάλα. .
  • Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα βρεθεί απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση. «Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου δεν κρίνεται πόση ακριβώς θα είναι η διαφορά ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ που τέσσερα χρόνια τώρα κρατάει σφιχτά τη σκυτάλη της αντιλαϊκής διαχείρισης και στη ΝΔ που ετοιμάζεται να την παραλάβει, αλλά κρίνεται πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ», είπε από την Πάτρα ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. .
  • Ενότητα και σεμνότητα ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα στελέχη της ΝΔ. Iσχυρή εντολή ζήτησε από τους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ενότητας στην κοινωνία, αλλά και σεμνότητας στο εσωτερικό της ΝΔ. .
Οικονομία
  • Πρόεδρος ΔΕΗ: Δεν είμαστε συστημικός κίνδυνος για την οικονομία. Τα προβλήματα που υπάρχουν δεν αποτελούν «καυτή πατάτα» για την επόμενη κυβέρνηση, υποστήριξε ο πρόεδρος της επιχείρισης. .
  • Πάνω από ένας στους τέσσερις νέους στην Ελλάδα ούτε δουλεύει ούτε σπουδάζει. Την δεύτερη χειρότερη θέση στην ΕΕ καταλαμβάνει η χώρα μας, χάνοντας σημαντικό μέρος του δυναμισμού, των γνώσεων και των δεξιοτήτων που προσφέρουν οι νέοι 20 έως 34 ετών. .
  • Γιατί δεν δόθηκαν οι αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας - Πότε θα καταβληθούν. Δεν είναι εφικτή η ολοκλήρωση αυτόν το μήνα η διαδικασία αύξησης των συντάξεων χηρείας σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ .
  • Νέα καθυστέρηση της επένδυσης στο Ελληνικό . Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας έχει μπλέξει η επένδυση στο Ελληνικό, όπως φαίνεται από την ανακοίνωση της εταιρείας Lamda Development. .
  • Αυξήθηκε το χρέος στα 358,948 δισ. ευρώ το 2018. Το χρέος της Κεντρικής Διοίκησης διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 358,948 δισ. ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου του 2018 από 328,703 δισ. ευρώ στο τέλος του 2017 γεγονός που οφείλεται στην καταβολή των δόσεων των δανείων του Μηχανισμού Στήριξης (ESM) στην έκδοση του νέου 7ετούς ομολόγου αλλά και σε εκδόσεις εντόκων γραμματίων και repos κατά τη διάρκεια του έτους. .
Αθλητισμός
  • Navarino Challenge 2019: Φιλικό προς το περιβάλλον. Το “Navarino Challenge” αποτελεί ένα πρότυπο διοργάνωσης, που προσφέρει τη δυνατότητα ενημέρωσης, αλλά και συμμετοχής στις δραστηριότητες της, για τη στήριξη του «ιερού» σκοπού της καταπολέμησης της παιδικής παχυσαρκίας και της αντιμετώπισής της μέσω της άσκησης και της ευαισθητοποίησης για τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής. .
  • Πέθανε ο ολυμπιονίκης της πάλης Μπάμπης Χολίδης. Η ελληνική πάλη θρηνεί τον θάνατο του Μπάμπη Χολίδη. .
  • Χρυσό η Άννα Κορακάκη στο Μινσκ. Η Άννα Κορακάκη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 25 μ. αεροβόλο πιστόλι στους δεύτερους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που διεξάγονται στο Μινσκ. .
  • Γιαννακόπουλος: Άκουσα αυτά που ήθελα από τον Μητσοτάκη, περιμένω πράξεις. Συγκρατημένα αισιόδοξος, αλλά και ικανοποιημένος από αυτά που άκουσε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη δήλωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. .
  • Προκλητικές δηλώσεις για Αντετοκούνμπο: «Ο Γιάννης δεν είναι Έλληνας». Τι δήλωσε ο Νιγηριανής καταγωγής πρόεδρος των Τορόντεο Ράπτορς .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου