Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019

Λουκέτο στο Μουσείο Μπελογιάννη;

Το είχε εγκαινιάσει ο Αλέξης Τσίπρας το 2017

Αληθεύει ότι το Μουσείο «Νίκος Μπελογιάννης» που εγκαινίασε ο Αλ. Τσίπρας το 2017 στην ιστορική οικία Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα έχει βάλει λουκέτο, αναρωτιέται ο Βηματοδότης; Επρόκειτο για μια πρωτοβουλία της Βουλής των Ελλήνων και του Δήμου Ηλίδας και περιλαμβάνει σπουδαίο αρχειακό υλικό για τη ζωή και τη δράση του κομμουνιστή ήρωα Νίκου Μπελογιάννη, το οποίο συγκεντρώθηκε από φορείς, ιδρύματα και ιδιώτες με ιδιαίτερη τη συμβολή του ΚΚΕ, το οποίο διαθέτει σπάνιο αρχείο. Στα εγκαίνια μάλιστα ο Δ. Κουτσούμπας είχε πάει με το… πιστόλι Walther του 1938.
Αυτό το πιστόλι είχε τραβήξει την προσοχή του κ. Τσίπρα, στον οποίο ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ είχε δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες. Είχαν προκληθεί, μάλιστα, κάποιες αντιδράσεις από κάποιους, μεταξύ των οποίων και ο γιος του Μπελογιάννη, γιατί ο κ. Κουτσούμπας φεύγοντας πήρε μαζί του το πιστόλι, επιστρέφοντας αυτό το σπάνιο αρχειακό τεκμήριο στο κόμμα του. Μαθαίνω, όμως, ότι δυο χρόνια μετά η μόνιμη έκθεση «Νίκος Μπελογιάννης» είναι κλειστή για το κοινό, καθώς δεν ανανεώθηκε η σύμβαση της μοναδικής δημοτικής υπαλλήλου που απασχολούνταν εκεί προκειμένου οι επισκέπτες να έχουν πρόσβαση στο μουσείο. Είναι δυνατόν;
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου